Sykkelkultur - Historie og uskrevne regler

Sykkelkultur handler om hvordan de uskrevne reglene i landeveissporten har oppstått, ofte som et resultat av hvordan syklister sammen har handlet.

Så fort du blir med i en klubb oppdager du umiddelbart utallige uskrevne regler. Plutselig må du begynne å barbere bena, og om du ikke drakk kaffe fra før av må du hvert fall gjøre det nå.

Plutselig blir du definert som en gitt type du kanskje ikke ante at fantes, og for å unngå krangling må du finne frem reglene for skiltspurter.

I Landevei ser vi på sykkelkulturen både med skråblikk og alvor, og vi har også en egen mappe dedikert til saker om doping, som dessverre har vært en stor del av sykkelkulturen opp gjennom historien.

annonse
Hvorfor barberer syklister bena?

Proffsyklister barberer bena fordi de får massasje daglig. For amatører er det rett og slett blitt en del av kulturen, et slags hemmelig håndtrykk.

Er det vanlig at syklister hilser på hverandre langs veien?

Ja, men her må vi si at nordmenn henger etter resten av Europa. Neste gang du er på sykkeltur er det bare å hilse!

Er det greit å legge seg på hjulet til fremmede?

Om hun eller han foran deg sier det er greit, ja. Men enkelte er faktisk ute og sykler alene nettopp fordi de vil være alene - det er også lov.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen