Greia med - Landevei og terrengsykling

I filmserien "Greia med" tar vi for oss forskjellene på landevei og terrengsykling. For alle er vel enige om at det er terrengsykling som er kulest?

Er det mulig å sammenlikne landeveissykling med terrengsykling? Vi prøver oss. Vi oppdager raskt at forskjellene er store. På landeveien handler det om å komme opp bakkene så fort som mulig, mens det i terrengsykling handler om å bare komme opp ...

Mer viktig å være klar over er det at de to sportene har svært forskjellig opphav - noe som faktisk legger føringer for alle produkter i hele bransjen.

annonse
Kan jeg bruke samme klær til landevei og terrengsykling?

Det kan du selvsagt, men det er stor forskjell på den praktiske funksjonen på de to sportene. I tillegg har både landevei-og terrengsyklister et eget, hemmelig motepoliti, som fort kan arrestere deg om du kler deg feil!

Er det farligere å sykle utfor i terrenget eller på landeveien?

Spesielt farlig vil vi ikke si det er, med mindre du virkelig vil skade deg selv. Her kan du lære mer om utforkultur og forskjellene på landevei og terreng utfor.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen