Lansering av «Norges vakreste sykkelturer»

Torsdag 4. november lanseres «Norges vakreste sykkelturer» hos Fara Cycling på Skøyen. Vi byr på noe kaldt å drikke, lett servering og knalltilbud på klær fra Fara.

Sist oppdatert: 3. november 2021 kl 15.00
Bok Norges vakreste sykkelturer
FORFATTER: Henrik Alpers, redaktør for landevei.no, har skrevet boken «Norges vakreste sykkelturer» - en beskrivelse av 30 fine turer i Norge. Foto: Knut Andreas Lone
Lesetid: 4 minutter

Boken Norges vakreste sykkelturer er akkurat tilbake fra trykkeriet, og på torsdag 4. november er det endelig klar for lanseringsfest.

Da blir det lavterskel samling og sykkelprat hos Fara Cycling på Skøyen. Vi byr på enkel servering, noe kaldt å drikke og selvsagt mulighet for å få en signert utgave av boken. Boken vil være til salgs for 393 kroner.

Fara Cycling kliner i tillegg til med et skikkelig godt tilbud denne dagen. Hele kvelden får du 30 prosent rabatt på Faras ny kles-linje!

Fara Cycling ligger i Hoffsveien 10a på Skøyen. Dit kommer du med utallige busslinjer, eller trikkelinje #13.

Om du kommer med bil, kan du parkere i Harbitzalléen 2a, evt. gateparkering eller butikkparkering i nærliggende områder.

– Da jeg begynte med landeveissykling, ble jeg også forundret av de store distansene det ble snakket om. Men en landeveissykkel lar deg enkelt reise langt og fort - og sammen med andre går det virkelig unna, sier Henrik Alpers.

Det gir en pekepinn for innholdet i boken – lange og mektige opplevelser i stor landskap – på sykkel sammen med gode venner. «Norges vakreste sykkelturer» er en samling av de 30 beste sykkelopplevelsene i Landeveis historie, redaksjonen som har syklet hundrevis av turer i Norge og utlandet. Er du usikker på hvor du skal sykle, får du en slags fasit her.

Vil du bestille boken - trykker du her for å komme til nettbutikken

Boken er skrevet av Henrik Alpers, redaktør for landevei.no og gis ut av Fri Flyt Forlag. Alpers har lang erfaring med langturer på sykkel etter en årrekke som sykkelredaktør. Blant annet har han syklet USA på tvers alene.

Men betyr det at alle turene er lange og harde, eller er de overkommelige for alle?

– Jeg vil si at å vandre i fjellet med telt, eller å gå en topptur, er langt hardere enn disse turene. Om du er glad i å gå på ski, gå toppturer eller bare er et vanlig aktivt friluftsmenneske, eller bare liker å gå på tur, da har du lett kapasitet til alle turene i boka. Om du har syklet seks mil på en terrengsykkel, blir det omtrent som å sykle ti mil på asfalt med landeveissykkel. Selvsagt blir du sliten av å sykle turene, men så smaker også ølen bedre etterpå. 

turglede
HAPPY DAYS: Lange dager på sykkelen med gode venner er essensen i boka. Foto: Henrik Alpers.

– Hva slags turer finner du i boka?

– Felles for turene i boka er at de er laget for at du skal være ute og kose deg på sykkelen en hel dag. Alle turene går i natur som på hvert sitt vis har det lille ekstra, og av utallige turer jeg har vært på i Norge, er dette turene som har satt seg i hukommelsen. Hvor lang tid en bruker på turene avhenger selvsagt av form og antall syklister, men er dere 2-4 stykker på tur, tar en tur 4-5 timer.  

Lenke til eventen finner du her!

– Hvordan valgte dere turer?

– Vi hadde tydelige kriterier for boken, ett av dem er at turene så langt det går skal være runder - å sykle frem og tilbake på samme strekning er noe vi ikke gjør med mindre vi må. Lite trafikk er et annet kriterium. Den geografiske spredningen er stor, og klarer du sykle alle disse turene på ett år, da kommer jeg til å skrive bok om deg.

– Kan du si litt om hvordan boken har blitt til?

– Boken er en samling av gamle og nye turer vi har vært på, siden vi startet Landevei i 2011. Utfordringen var å bli enig om hvilke turer som skulle få plass, samt hvilke nye steder vi skulle dra til. Til å begynne med var det ren desk-jobbing, men jeg fant fort ut at vi hadde noen sorte hull på Norgeskartet. Da gjaldt det å kaste seg rundt og sykle nye opplevelser. 

– Kan du avsløre hva som er dine personlige favoritturer?

– Da jeg gikk gjennom alle turene i boken var det en ting som raskt slo meg, de turene jeg husker best er ofte de turene der vi var en god gjeng på tur. Det er jo det sykling handler om, mektige opplevelser i stor natur, som en deler med andre. Men den turen som trolig skiller seg best ut er nok turen over Aursjøvegen. Veien stiger 700 meter til værs opp fra Eikesdalen, den går tidvis på en smal fjellhylle, omtrent som i Flåklypa.

Boken «Norges vakreste sykkelturer» er tilgjengelig for forhåndsbestilling på friflytbestill.no, og vil være klar til levering rundt 25. oktober.

Publisert 1. november 2021 kl 10.09
Sist oppdatert 3. november 2021 kl 15.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen