Et klassisk spørsmål de fleste syklister får er: Hvorfor barberer syklister leggene?

I denne episoden Livet på Landeveien tar programleder Henrik Alpers opp temaet alle landeveissyklister er nødt til å forholde seg til, enten de gjør det eller ei; barbering av beina.

Som proffsyklist er det et must. Som amatør og hobbysklist finnes det flere grunner til å barbere beina, både gode og kanskje mindre gode grunner.

– Det er kanskje derfor jeg sykler, for å kunne barbere beina, sier syklist Knut Sande bestemt.

– Jeg tror at hverdagssyklistene barberer de mye for at andre skal vite at vi er syklister, mener eks-proff Line Gulliksen.

Langt fra alle syklister barberer beina, men det er utvilsomt mange og det er det er en tydelig identitetsmarkør.

Skal du først gjøre det, er det noen gode tips du bør ta med deg på veien.

HANDELSKAMUFLASJE: For mange menn kan det være flaut å komme til kassa med en vogn full av barberingsmidler. Bilde: Christian Nerdrum
HANDELSKAMUFLASJE: For mange menn kan det være flaut å komme til kassa med en vogn full av barberingsmidler. Bilde: Christian Nerdrum

PSST! Vi har testet flere av sesongens rimelige gravelsykler (+)

I videoen i toppen lærer du hvilke produkter du trenger, og hvordan innkjøpet kan kamufleres hvis du (som mann) synest det er flaut å komme frem til kassa med produkter av såpass feminin karakter. Alpers demonstrerer hvordan det gjøres.

MEN: Er det farlig å barbere beina? Vi spurte farmasøyt Tore Haslemo.

– Mja, det kan jo det, men den største risikoen er vel at du får kutt og hudinfeksjoner. De kan jo potensielt både være kjøttetende og livstruende. Du kan kutte blodårer og sånt, så du får større blødninger ...

– Men så er det selvsagt også en risiko for å skli i dusjen.

Livet på Landeveien

Den første sesongen av Livet på Landeveien ble produsert i 2015, men disse episodene går aldri ut på dato og er republisert til glede både for nye og lojale lesere.

Gjennom åtte episoder tar vi for oss temaer som kaffe, barbering, hilsing og ernæring står blant annet på agendaen.

Se alle episodene av Livet på landeveien.