Sykkelquiz - hvem kan mest om landeveissykling?

Har du lyst å teste kunnskapene dine om Tour de France og sykkelkultur? Her finner du sykkelquizer som utfordrer selv de mest erfarne syklistene!

Sykkelquiz med Landevei sin redaktør Henrik Alpers. Quizen vi laget til Tour de France i 2015 tok helt av, og var en herlig blanding av planlegging og impulsivitet. Episoder som raskt ble populære var motorpes, dopinglegen, de fulle nederlenderne og cowboyjeans.

Vi lager jevnlig quizer til de store rittene, perfekt å ha med i bilen på vei til langtur eller andre opplevelser!

annonse
Hvilken farge har ledertrøyen i Tour de France?

Den er gul, og vi kan med sikkerhet si at dette er det vanligste spørsmålet stilt på quizer verden over som har med sykkel å gjøre.

Hva kalles han som ligger sist i Tour de France?

Om du ligger på sisteplass i Tour de France kalles du for «lanterne rouge», eller den røde landternen. Dette har fått navnet fra det røde lyset som du finner i akterenden på en båt.

Hender det at ryttere begynner å sloss under Tour de France?

Det har hendt at ryttere har forsøkt å sloss, men særlig til slosskjemper er ikke syklister. Fansen har historisk sett hatt store masseslagsmål, men dette roet seg i 50-årene og i dag er det sjelden.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen