Zwift - guide og tips til virtuell rullesykling

Den digitale treningsappen Zwift har revolusjonert rullesykling. Nå kan du sykle innendørs med venner over nett, og det arrangeres i tillegg lavterskel konkurranser, samt både NM og VM. Vi har guidene til hvordan du kommer i gang og hvilket utstyr du trenger, samt de beste tipsene for å bli en god zwifter.

Zwift er den digitale treningsappen som nærmest over natta gjorde rullesykling morsomt. For innvidde syklister er nå Zwift blitt synonymt med vintrening og sykling på rulla.

De har skapt et virtuelt univers, hvor det både er fiktive og virkelighetsinspirerte løyper. Du kan få stor variasjon i både terreng og omgivelser, og du bestemmer selv om du sykler alene, i grupper eller konkurrerer.

Med en smartrulle blir også opplevelsen langt mer virkelighetsnær enn med en tradisjonell, hjulmontert rulle. Mye av dette utstyret koster litt, men det går også an å sykle på budsjett.

Zwift er faktisk blitt så populært at selv proffene bruker det, og det er i tillegg blitt egne profflag. Nå arrangeres det også både NM og VM i grenen, og du kan fint møte Uno-X-ryttere i konkurranser du selv deltar i.

Er du god nok, kan både Ola og Kari Nordmann delta i VM.

Gira? Les vår store guide til hvordan du kommer i gang med her!

SYKKELRULLE FRA WAHOO: Wahoo Kickr v6 er en av toppmodellene på markedet. Foto: Knut Andreas Lone
Les også
annonse
Hva er Zwift?

Zwift er en treningsapp som gjør at du kobler sykkelrulla til internett - og vips kan du konkurrere mot syklister fra hele verden!

Er de som er gode på Zwift bedre enn vanlige proffsyklister?

Det hender proffene blir slått på Zwift, men ute i den virkelige verden ville de nok ikke hatt sjans.

Har Norge noen profesjonelle zwiftere?

Ikke profesjonelle som i «heve lønn», men Vidar Mehl som sykler på Movistars Zwift-lag har like fullt en ganske lukrativ utstyrsavtale med laget.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen