Alexander Kristoff

Alexander Kristoff er kanskje tidenes beste norske syklist, og i 2023 sykler han for det norske profflaget Uno-X Pro Cycling. Han har vunnet etapper i Tour de France, han har vunnet klassikerne Flandern rundt og Milano-Sanremo, og er europamester.

Alexander Kristoff er den mest meritterte norske syklisten i proff-feltet i øyeblikket. Etter 2022-sesongen står han med 86 seire som profesjonell.

Etter en lang karriere utenlands vender 35-åringen hjem til årets sesong, og skal fra 2023 sykle for det norske profflaget Uno-X Pro Cycling.

Kristoff regnes av mange som den beste, norske syklisten gjennom tidene. I 2014 ble han historisk da han vant Milano-Sanremo og ble den første nordmannen til å vinne et monument. I 2015 gjentok han bragden i Flandern rundt og sikret sitt andre monument.

I tillegg har han også vunnet fire etapper i Tour de France og bar i 2020 den gule trøyen i én dag. Han har også vunnet store ritt som Gent-Wevelgem, Eschborn-Frankfurt og GP Quest France. I 2017 ble han også europamester, og kun en måned senere var han nær å vinne VM-gull på hjemmebane i Bergen, men ble såvidt slått av Peter Sagan.

annonse
Hvilket lag sykler Alexander Kristoff for?

Alexander Kristoff sykler for det norske profflaget Uno-X Pro Cycling fra 2023 til 2025.

Hvor mange etapper har Alexander Kristoff vunnet i Tour de France?

Han har vunnet fire. Sin første Tour de France-etappe vant han på den 12. etappen i 2014 og bare tre dager senere, på etappe 15, vant han sin andre. Siden har han også vunnet den prestisjefylte siste etappen på Champs-Élysées i 2018, og han vant åpningsetappen i 2020.

Hvilken sykkel bruker Alexander Kristoff?

I 2023 sykler Alexander Kristoff på Dare VSRu, som er aerosykkelen som Uno-X Pro Cycling bruker. Kristoff har også fått oppmerksomhet for hjelmvalget sitt i år.

Hva er de største rittene Alexander Kristoff har vunnet?

Hans største triumf er trolig Flandern rundt, som han vant i 2015, men seieren i Milan - San Remo i 2014 henger også høyt. Begge er regnet som monumenter i sykkelsporten. I tillegg har Kristoff også vunnet fire etapper i Tour de France og blitt europamester.

Hvor mange seire har Alexander Kristoff?

Per februar 2023 står Alexander Kristoff med 87. seire som profesjonell. Den siste så langt kom i midten av februar, da han vant den 1. etappen i Volta ao Algarve.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen