Kristoff og Bystrøm klar for Intermarché – Wanty-Gobert

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE Team Emirates, og er klar for det belgiske WorldTour-laget Intermarché – Wanty-Gobert.

Sist oppdatert: 4. august 2021 kl 18.05
SISTE SESONG I UAE-TØY: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff skal ikle seg nye drakter kommende sesong. Foto: Cor Vos
SISTE SESONG I UAE-TØY: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff skal ikle seg nye drakter kommende sesong. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøms kontrakter med UAE Team Emirates går ut etter denne sesongen, og den norske duoen har bestemt seg for å forlate laget.

I en pressemelding onsdag ettermiddag, skriver det belgiske WorldTour-laget Intermarché – Wanty-Gobert at de har sikret seg Kristoff og Bystrøms tjenester.

Kristoff har signert en ettårskontrakt med laget, mens Bystrøm har signert ut 2023-sesongen.

– Denne vinteren blir som første skoledag. Å møte nye lagkamerater, nytt støtteapparat og å teste nytt utstyr. Det er veldig spennende og gir meg ny entusiasme. Jeg har alltid vært lojal mot mine lag, men jeg følte jeg var klar for en ny utfordring. Det belgiske laget klarte virkelig å forføre meg, sier Kristoff i pressemeldingen.

Tidligere i sommer har blant andre nederlandske sykkelnettstedet WielerFliets og sykkeljournalist Jarle Fredagsvik rapportert om den forestående overgangen.

34-åringen har hatt en krevende sesong med sykdom og stang ut, og ble blant annet vraket til Tour de France. Han står foreløpig uten noen seire i 2021.

– Jeg blir en del av et lag der det er klassikerne som er prioriteringen for første gang. Det gir meg selvtillit og jeg vet at, akkurat som for meg, så har mine fremtidige lagkamerater klassikerne nært sine hjerter, forteller Kristoff om sin kommende arbeidsgiver.

Intermarché – Wanty-Gobert var lenge et ProTeam (sportens nestøverste divisjon), men ble foran 2021-sesongen WorldTour-lag.

Kristoff og Bystrøm har syklet for UAE Team Emirates siden 2018-sesongen, etter at de kom sammen fra det tidligere russiske laget, Katusha-Alpecin.

– Jeg er veldig motivert til å få trøya til Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux til å skinne. Den viktigste faktoren for meg er muligheten til å realisere mine egne ambisjoner. Jeg er glad i brosteinsklassikerne og drømmer om å vinne en Grand Tour-etappe. Det er nøyaktig dét det belgiske laget ønsker å få til med meg, så alle brikkene passer, forteller Bystrøm om overgangen.

I morgen skal Kristoff og Bystrøm i aksjon i Arctic Race of Norway, hvor de sykler for det norske landslaget.

Odd Christian Eiking sykler allerede i det belgiske laget, men kontrakten hans går ut etter denne sesongen og askøyværingens fremtid er ikke kjent ennå.

Publisert 4. august 2021 kl 18.05
Sist oppdatert 4. august 2021 kl 18.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen