Alexander Kristoff ble nummer 18 i Flandern rundt 2021

Alexander Kristoff fikk en krevende reise inn i finalen på Flandern rundt, da en velt gikk like foran ham på vei mot Oude Kwaremont. Da ble resten av rittet tøft.

Sist oppdatert: 4. april 2021 kl 16.59
VELT ØDELA: Alexander Kristoff ble hindret av en velt og klarte ikke å være med å kjempe om seieren i Flandern rundt. Foto: Cor Vos
VELT ØDELA: Alexander Kristoff ble hindret av en velt og klarte ikke å være med å kjempe om seieren i Flandern rundt. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Etter en tung vår så langt, følte Alexander Kristoff endelig at ting hadde begynt å løse i forkant av Flandern rundt.

Og i søndagens 253,4 kilometer lange klassiker var han også lenge veldig offensiv. De første 180 kilometerne av rittet satt han veldig godt plassert, og virket bestemt og påskrudd.

Dessverre skulle en velt med rundt 70 kilometer til mål, like etter Kanarieberg og på vei mot Oude Kwaremont, ta knekken på Kristoffs sjanser.

– Jeg var uheldig og veltet før annen gang opp Kwaremont og kom bakpå. Jeg kom meg frem, men da var jeg helt ferdig. Da datt jeg bakpå og slet egentlig hele veien inn. Det var ingen vei utenom den velten, så sånn er det.

Det forteller han i intervju med TV 2, like etter målgang.

TV-bildene viste at 33-åringen ble stående lenge igjen for å rette opp styret, som hadde blitt skjevt i forhold til forhjulet.

– Jeg stupte over styret og måtte rette opp styret fordi det sto på skeiva. Jeg brukte tid på å få sykkelen i stand igjen, men jeg tror ikke jeg hadde beina til å henge med de beste, men jeg kunne kanskje vært i gruppa bak.

I finalen, mens Kasper Asgreen, Mathieu van der Poel og Wout van Aert dro ifra foran, kjempet Kristoff seg fremover igjen i gruppene, og til slutt kom han i mål i gruppe tre på veien.

Der spurtet nordmannen inn til det som ser ut til å bli en 18. plass, som da er hans dårligste plassering i rittet. Tidligere var 16. plass (2018) det dårligste han hadde prestert, mens han i 2019 og 2020 sto på podiet med tredjeplass i det belgiske monumentet.

– Jeg var tung på slutten, og klarte ikke å ta spurten i gruppa heller. Foran velten var det greit, men når jeg må jakte så koster det mye.

Dermed står han igjen med en sjetteplass som beste resultat i klassikerne. Den kom i onsdagens Dwars door Vlaanderen. I Milano-Sanremo ble han hindret av sykdom som han pådro seg i etterkant av Paris-Nice, mens han siden har kjempet for å komme i form igjen.

– Jeg kan ikke si jeg er fornøyd med sesongen til nå, eller klassikerne, men det har vært en del stang ut med sykdom. Da er det vanskelig. I dag er jeg frisk, men det er andre ting som avgjør. Men når man ikke er god nok så havner man gjerne i sånne situasjoner.

– Kunne du gjort noe annerledes i dag?

– Jeg følte egentlig jeg kjørte ganske optimalt. Jeg kunne selvsagt vært et annet sted når velten skjedde, men det er vanskelig å si hvor veltene skal skje. Jeg tror ikke jeg hadde hatt beina til å være med helt foran.

Dermed ble det en dag uten noe toppresultat for UAE Team Emirates. Laget hadde Matteo Trentin godt plassert inn i finalen, men italieneren punkterte og fikk sjansene sine ødelagt.

Sven Erik Bystrøm kjørte opptrekk for Kristoff inn på oppløpet.

Publisert 4. april 2021 kl 16.59
Sist oppdatert 4. april 2021 kl 16.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen