Alexander Kristoff vant 1. etappe av Volta ao Algarve 2023

Kristoff tok sin første seier for Uno-X: – En ubeskrivelig følelse

Alexander Kristoff spurtet inn til seier på den første etappen av Volta ao Algarve og tok sin første seier for Uno-X Pro Cycling.

Sist oppdatert: 15. februar 2023 kl 16.47
VANT: Alexander Kristoff tok sin første seier for Uno-X Pro Cycling. Foto: Cor Vos
VANT: Alexander Kristoff tok sin første seier for Uno-X Pro Cycling. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Alexander Kristoff tok sin 87. proffseier og sin aller første i det norske profflaget Uno-X Pro Cycling, da han spurtet inn til seier på den første etappen av Volta ao Algarve i Portugal.

– Det er en ubeskrivelig følelse å krysse målstreken først. En fantastisk følelse, sa en opprømt Kristoff i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Jeg har spurtet her to ganger tidligere og har gjort det bra, men det er første gangen jeg vinner i Portugal. Det er en lettelse å få en seier tidlig i sesongen. Det letter litt på presset, sier 35-åringen.

Seieren kom etter å ha blitt levert strålende på oppløpet av lagkamerat Søren Wærenskjold, som selv syklet inn til tredjeplass.

– Jeg og Søren hadde et veldig godt samarbeid og jeg tror han ble nummer tre. Han er supersterk og jeg måtte bare utnytte. Han satte meg i perfekt posisjon. Det fungerte perfekt i dag, sa en glad Kristoff.

Wærenskjold tok fronten på oppløpet med omkring 300 meter til mål i tøff motvind, før Kristoff selv gikk til med 100 meter til mål.

Bakfra kom Jordi Meeus (Bora-hansgrohe), men han maktet ikke å komme rundt Kristoff, som dermed kunne juble for seier.

Ei heller storspurteren Fabio Jakobsen (Soudal - Quick Step) lykkes med å komme seg frem og ble nummer fire.

GRUNN TIL Å SMILE: Alexander Kristoff, her før starten på etappen. Foto: Cor Vos
GRUNN TIL Å SMILE: Alexander Kristoff, her før starten på etappen. Foto: Cor Vos

Kristoff vendte "hjem" til det norske laget foran årets sesong, etter å ha syklet for belgiske Intermarché-Wanty-Gobert i 2022.

For to uker siden hadde han sin debut for Uno-X, men etter å ha gått inn i rittet etter en sykdomsperiode, maktet han ikke å kjempe om seieren på noen av etappene.

Nytt drømmeopptrekk

Kristoff fikk sin første spurtavslutning for Uno-X i søndagens éndagsritt Clásica de Almería.

Der viste Uno-X seg strålende frem og tok mye initiativ i avslutningen. Erik Resell, Anders Skaarseth, Rasmus Tiller og til slutt Søren Wærenskjold, gjorde en strålende jobb der.

Til slutt maktet ikke Kristoff å holde konkurrentene bak seg og ble nummer fire.

På dagens etappe i Volta ao Algarve var det samme oppskriften, og denne gangen klarte Kristoff å fullføre jobben.

Lagkameratene holdt han og Wærenskjold fremme, og de lå i omkring tiende posisjon da feltet gikk inn på den siste kilometeren.

Wærenskjold holdt hodet kaldt og lå godt skjult for vinden, inntil han gikk til med 300 meter og leverte Kristoff perfekt på oppløpet i Lagos.

– Jeg visste at jeg måtte være topp seks-syv ut av den siste rundkjøringen (med 800 meter til mål, red.anm.). Jeg prøvde bare å gi Kristoff det beste opptrekket og vi klarte det perfekt. Nummer én og tre, sier Wærenskjold seier i intervju vist på Eurosport.

Torsdag er det en kupert bakkeetappe som venter, men fredag er det en ny spurtsjanse for Kristoff.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 15. februar 2023 kl 16.45
Sist oppdatert 15. februar 2023 kl 16.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen