Alexander Kristoff tok sin andre seier på rad: Vant Antwerp Port Epic

To Uno-X-seire i helga

UKENS TALL: Det ble en glitrende helg for Uno-X med to seire og solid poengfangst.

Sist oppdatert: 20. mai 2024 kl 11.07
NUMMER 90: Alexander Kristoff ett steg nærmere 100 proffseire. Foto: Cor Vos
NUMMER 90: Alexander Kristoff ett steg nærmere 100 proffseire. Foto: Cor Vos
Lesetid: 4 minutter

Tord Gudmestad og Alexander Kristoff; rogalendingene eksekverte arbeidet til Uno-X i helga som gikk og laget går inn i Tour of Norway på hjemmebane med flust av selvtillit.

Dette er spalten «Ukens tall» – det viktigste fra uken som gikk, oppsummert i tall.

2

Antall Uno-X-seire forrige uke i helga som gikk.

Både i Veenendaal-Veenendaal og Antwerp Port Epic kom Tord Gudmestad og Alexander Kristoff sine ferdigheter til sin rett. Regn og seige forhold i Veenendaal, mens grus og brostein ventet i Antwerp. I begge rittene fikk rogalendingene godt utbytte av sin utholdenhet og seige spurt.

Gudmestad måtte ta en langspurt etter å ha blitt sluppet fra hjulet til Stian Fredheim, og det ble ordentlig jevnt, men til slutt var det 23-åringen fra Nærbø som akkurat knep sin første proffseier.

DEN FØRSTE: Tord Gudmestad med en stor milepæl i karrieren. Foto: Cor Vos
DEN FØRSTE: Tord Gudmestad med en stor milepæl i karrieren. Foto: Cor Vos

I Antwerp Port Epic var det hele 42 partier med enten grus eller brostein og det ble naturligvis en stor utskillelse. På de siste kilometerne gjorde Markus Hoelgaard en helt avgjørende jobb da han bidro sterkt til å taue inn siste rytter fra bruddet med 1,5 kilometer til mål, og dermed kunne Kristoff ta seieren i spurten.

Seieren er forøvrig Kristoffs 90. proffseier og hans andre på rad, etter at han vant Elfstedenronde for et par uker siden. Neste ritt er altså Tour of Norway, som starter torsdag (23. mai).

EPIC: Antwerp Port Epic er en "ukjent" klassikerperle. Foto: Cor Vos
EPIC: Antwerp Port Epic er en "ukjent" klassikerperle. Foto: Cor Vos

6:41

Tadej Pogacars ledelse i Giro d'Italia.

På det som var Giro d'Italias kongeetappe, fortsatte Tadej Pogačar sin lek med konkurrentene i årets ritt. Den 222 kilometer lange etappen bød på over 5000 høydemeter klatring, samt en heftig avslutning opp en nyasfaltert vei opp til skisenteret i Livigno.

Pogačars UAE, som vanlig med Rafa Majka som siste ledd i trinnraketten, satte opp sloveneren til angrep og på vei opp Passo di Foscagno 14 kilometer fra mål, kom det avgjørende støtet.

Nairo Quintana ledet til det var to kilometer igjen, etter å ha sittet i bruddet på etappen, men Pogačar feide forbi colombianeren i det de tok fatt på den smale, stupbratte veien opp til skisenteret Mottolino.

Mens Pogačar er fullstendig overlegen, ligger det an til en meget spennende kamp om podiet. To minutter og 50 sekunder etter Pogačar kom Daniel Martínez (Bora-hansgrohe) og Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) i mål. Thomas ligger som nummer to sammenlagt, 6 minutter og 41 sekunder bak, men Martínez er kun 15 sekunder bak, med Ben O'Connor (Decathlon-Ag2r) innenfor minuttet deretter.

POG-SHOW: Tadej Pogačar gjør som han vil i Giro d'Italia. Foto: Cor Vos
POG-SHOW: Tadej Pogačar gjør som han vil i Giro d'Italia. Foto: Cor Vos

8

Tobias Foss plassering på Giro d'Italias andre tempo.

14. etappe lørdag, den 31,2 kilometer lange tempoetappen, ble Tobias Foss' så langt beste resultat i årets Giro. Foss veltet foran den første tempoen i rittet og var langt unna et toppresultat der, men i helga stemte det bedre for 26-åringen, som har OL-tempoen i Paris som et stort mål i år.

Tempoen ble vunnet av Foss' lagkamerat Filippo Ganna, som var overlegen, 29 sekunder foran Tadej Pogačar.

2496

Vekten på nye SRAM Red i gram.

Denne uken kom endelig lanseringen av nye Sram Red. Det som trolig var en prototype til gruppen ble først observert for halvannet år siden og tidligere i år ble bilder av gruppen lekket. Utover det har vi sett lite til den, også i proffeltet, men i uken før lansering poppet den mer og mer opp både i kvinne- og herrefeltet.

Sram gjør en stor overhaling på hendlene og bremsesystemet, og ellers er det fintuning over hele linja, noe som gjør at vekten dropper med 153 gram og Sram tar nå over tronen fra Shimano med den letteste elektroniske skivebrems-gruppen på markedet. Les hele vår gjennomgang av den nye gruppen her.

LES OGSÅ
OMSIDER LANSERT: En etterlengtede lanseringen av Sram Red skjedde omsider onsdag ettermiddag. Foto: Sram
ÅRETS STJERNESKUDD: André Drege har åpnet 2024-sesongen på strålende vis. Det har fått flere profflag til å banke hardt på døra til agent Joona Laukka. Foto: Tore André Aase Vabø/Team Coop Repsol

29

Ryttere i massevelt i Vuelta a Burgos.

Katrine Aalerud var en av rytterne som ble skadelidende etter den store velten to kilometer fra mål på den 3. etappen av Vuelta a Burgos. 29-åringen fra Vestby kom seg til mål, men et stort kutt i hånden gjorde at hun ikke startet den fjerde og siste etappen.

Aalerud var offensiv på den første etappen i rittet, hvor hun lå 50 kilometer solo og ble hentet like før mål. Rittet ble til slutt vunnet av Demi Vollering (SD Worx-Protime), som også vant to etapper.

Publisert 20. mai 2024 kl 09.57
Sist oppdatert 20. mai 2024 kl 11.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen