Alexander Kristoff skulle etter planen kjøre fredagens E3 Saxo Bank Classic, som den første i fire klassikerritt i Belgia i løpet av de neste ni dagene. Nå er det imidlertid klart at han ikke rekker fredagens ritt.

– Jeg har blitt syk. Jeg har feber, så jeg håper jeg er tilbake på søndag, skriver 34-åringen til VG torsdag ettermiddag.

E3 Saxo Bank Classic er en viktig test foran Flandern rundt, og kalles gjerne for en miniutgave av monumentet, som sykles den 3. april.

Rittet går på mange av de samme veiene, og går blant annet over Oude Kwaremont og Paterberg, som er avslutningen i Flandern rundt.

Søndag er det Gent-Wevelgem som venter, et ritt Kristoff vant i 2019. Neste uke skal Kristoff etter planen kjøre Dwars door Vlaanderen på onsdag, før Flandern rundt venter søndag - rittet Intermarché - Wanty-Gobert-rytteren vant i 2015.

I fredagens E3 Saxo Bank Classic stiller det norske profflaget Uno-X Pro Cycling til start, med Rasmus Tiller som sin spydspiss, og i tillegg sykler Edvald Boasson-Hagen (TotalEnergies) og Vegard Stake Laengen (UAE).

Rittet kan du se på TV. Sendeskjema finner du ved å klikke her.