Sykkeljakker - best i test landevei og gravel

De beste sykkeljakkene for våren

Sykler du i Norge, trenger du sykkeljakke for vinter, høst og vår. For at du skal velge riktig jakke til ditt bruk, tester vi både regnjakker, softshelljakker, vinterjakker til vindjakker. Sykkeljakker skiller seg fra ski- og løpejakker på mange områder. Derfor er det gode grunner til å velge en sykkelspesifikk jakke til syklingen.

Sykkeljakker tester og omtaler.
VÅR I LUFTA: Vinterklærne er pakket bort og du kan endelig dra frem tynnere og mer komfortable klær. Foto: Henrik Alpers

Er du syklist i Norge må du regne med å sykle i all slags vær, og da gjelder deg å ha de riktige klærne i garderoben. Sykkeljakker er helt elementært skal du holde deg varm og tørr gjennom vinter, vår og høst.

Jakker til landevei og gravel må tåle en rekke faktorer: Regn, vind, kulde og gjørme- og grus-sprut. Noen jakker kan håndtere alle disse elementene, mens andre er mer spesifikke for årstid eller vær. Derfor anbefaler vi gjerne at du har flere forskjellige jakker i skapet.

Test av sykkeljakker til våren

Våren byr gjerne på variabelt vær, med alt fra sol til regn og vind. Enkelte dager kan være kalde, andre varme.

Skal du sykle uansett vær bør du ha en allsidig jakke, gjerne med litt fôr i, men ikke for mye, slik at du blir gjennombløt av svette. Blir du for svett, blir du raskt nedkjølt om det er litt kjølig vind.

Softshelljakker tilbyr gjerne the best of both worlds. Ytterstoffet er robust, men elastisk, og de har ofte relativt god vannsøyle, slik at de tar unna litt vann.

Nalini Carena er en favoritt hos oss, som funker like godt til høsten som til våren. Den er relativt rimelig, holder deg stort sett tørr og har et flott design.

Velocio Signature er en annen softshelljakke med mange lignende kvaliteter, men det er vesentlig prisforskjell på den og Nalini Cerena.

Test av regnjakke til sykling

En softshelljakke eller fôret sykkeljakke er fint på de dagene hvor høstværet ikke er det verste, men skal du sykle uansett vær anbefaler vi også at du har en regnjakke.

Her finner vi mange forskjellige typer og til svært forskjellig pris. Tidligere syklet man gjerne i gjennomsiktige jakker som bare var et plastskall, som ikke pustet.

LITEN OG LETT: En regnjakke skal gjerne kunne pakkes på baklomma uten å ta for stor plass.
LITEN OG LETT: En regnjakke skal gjerne kunne pakkes på baklomma uten å ta for stor plass.

Når vi tester regnjakker til sykling nå, vil vi at de både skal puste og være vanntette. Den bør heller ikke være for tung eller stor, slik at du lett får den med på lomma og kan ta den på dersom regnet slår til. I denne kategorien er det mulig å gjøre et kupp.

Assos Schlosshund er et bunnsolid produkt, som strengt tatt innfrir på alle punkter, men her må du virkelig åpne lommeboka, dersom du ønsker deg jakken.

Gore Wear sin C7 Gore Tex Active Jacket er en mer komplett jakke og testvinner hos oss, med en litt lavere pris, selv om du også her må åpne lommeboka greit opp.

Castelli Tempesta er en allroundjakke like som det er en regnjakke, og har til og med to store lommer bak, som gjør den til et fint alternativ dersom du ikke vil kjøpe både høst- og regnjakke.

Nalini Acqua 2.0 er en vinner når det kommer til pris, godt under halvparten av Gore Wear og Assos. Den holder vannet greit unna og er lett å få med på lomma, men passer nødvendigvis ikke all bruk.

Test av vinterjakke til sykling

Av forede vinterjakker vi har testet er Nalini Ergo Shield en av våre favoritter. Den har ettersittende passform uten å være for trang, samtidig som den har god lufting, praktisk brystlomme og et materiale som isolerer godt.

Sveitsiske Assos sin luksusjakke, Equipe RS Winter Johdah er trolig historiens dyreste sykkeljakke med en pris på over 7 000 kroner. Den har et stort antall detaljer og funksjoner, men stiller også høye krav til strømlinjeformet sykkelkropp.

Shimano Element er den billigste vinterjakken vi har testet de siste årene. Den er likevel god og varm og har en passform som fungerer til flere kroppsfasonger, uten at den er for klumpete eller uflatterende.

Castelli Raddoppia 3 ligger litt i mellomsjiktet med tanke på pris og er en jakke som gir bra verdi for pengene. Den er vindtett og innsiden er dekket med fleecefôr. Selv om den har enkelte mangler, kommer den ut med en god testscore.

Santini Vega Extreme er svært tett på å få toppscore hos oss. Den har høy isolasjonsevne, er vanntett og har mange praktiske funksjoner for vinteren.

Er det veldig vått og kaldt på samme tid kan det være bedre med en tett skalljakke og heller fore opp under jakka med flere tynne lag.

Rapha sin Classic Gore Tex winter jacket er en skalljakke som minner noe om en all-værs-jakke eller en skijakke. Den har likevel sykkelspesifikk passform og funksjoner.

Hva ser vi etter i en vinterjakke?

Til vintersykling trenger du enten mange tynnere lag og en beskyttende ytterjakke eller godt forede vinterjakker spesielt tilpasset sykling i minusgrader. De beste vinterjakkene isolerer godt, beskytter mot vind og nedbør, samtidig som de gir muligheter for utlufting av overskuddsvarme.

En god vinterjakke bør være ganske ettersittende, men ha plass til til minst en undertrøye og en tjukkere langermet sykkeltrøye under uten å begrense bevegeligheten. Lommer på ryggen er en klar fordel. En brystlomme kan også være veldig praktisk.

Sykkeljakker har trangere passform enn jakker til løping og langrenn. De er gjerne formsydd slik at de sitter bedre på kroppen når du sitter på sykkelen enn når du står oppreist.

Noen sykkeljakker stiller krav til en smal og slank sykkelkropp, mens andre har en passform som tillater noen kilo ekstra. Når det kommer til vinterjakker er det veldig greit at de har en romslig passform. Da har du plass til flere lag og den isolerer bedre.

Vis mer

Test av vindjakke til sykling

Dersom du ikke har en høstjakke som er helt vindtett eller har lite fôr, er vindjakke greit å ha med på baklomma.

Dersom det blir kjølig, tar du den på deg og den isolerer deg fra vinden, slik at du holder varmen. Dersom det blir for varmt kan den enkelt åpnes opp eller tas av, for nedkjøling.

Assos Mille GT Wind Jacket
SUPERLETT: Assos Mille GT wind jacket er tynn, trang og florlett. Den beskytter deg likevel mot sur vind. Foto: Henrik Alpers

Assos Mille GT Wind Jacket er ekstremt lett og tar lite plass på lomma. Den har imidlertid en ganske aggressiv passform, som nødvendigvis ikke er for alle og gir lite rom for tykkere plagg under.

Der scorer Pearl Izumi Zephrr Barrier bedre. Den har en mer avslappet passform, med mer rom for andre plagg under. Plagget kunne imidlertid vært en klar anbefaling med noen små justeringer.

Test av Nalini Carena softshelljakke

Nalini Carena er en middels tykk jakke som takler mye forskjellig vær. Den kan brukes rett over undertrøya eller som en ytterjakke på vinteren. Ikke koster den så mye heller.

Nalini Carena Test
RIMELIG SOFTSHELL: Nalini Carena er en god jakke til varierende vær og lett regn. Et godt valg til påsketurene.
Nalini Carena
 • Pris: 1 499 kroner

 • Vekt: 368 gram

 • Størrelse testet: M

 • Størrelse testsyklist: 184 cm/75 kg

 • Racingdepot.no

skala
9/10

Nalini markedsfører Carena som en helårsjakke, i hvert fall i land som Norge. Jakka er en elastisk softshell-jakke som sitter passe tett på. Den føles litt som en kraftig langermet trøye, men er klart tettere.

I regnvær opplever vi at vannet perler seg på jakka og holder oss både tørre og varme ganske lenge. Nalini selv understreker at jakka ikke er en regnjakke, men har samtidig utstyrt rygglommene med dreneringshull så vann kan renne gjennom dem. 

Jakka er laget av et mykt, neoprenlignende materiale. Dette materialet føles komfortabelt mot huden, hvis du kun har kortermet trøye under jakka. 

Nalini carena lommer
DRENERING: Lommene har hull nederst så vann kan renne ut. Foto: Henrik Alpers/Landevei

Elastisisteten i jakka gjør at den ikke føles for trang over en  varmere langermet trøye, samtidig som den også sitter stramt når du kun har undertrøye under. Den føles ikke restriktiv i bevegelsene og ermene er vide nok uten at de noen gang blafrer i vinden. 

Det kan være naturlig å sammenligne denne jakka med den noe varmere Assos Mille GT Winter Jacket som vi testet i fjor. Sammenlignet med Assos-jakka er Nalini Carena noe tynnere, og dermed ikke like egnet til sykling ned mot minus 5 grader.

Nalini Carena krage
MYK MOT HUDEN: Mykt stoff og glidelåsklaff i hele jakkens høyde gir god komfort mot haka. Foto: Henrik Alpers/Landevei

Carena er også vesentlig tynnere enn Santini Vega Extreme som vi testet i fjor. Samtidig er Nalini-jakka så elastisk at du får god plass til litt mer klær under den uten at den føles for stram over ryggen. Her oppleves Nalini Carena som bedre enn Assos.

Den er også litt lettere å dra på seg, spesielt ermene glir lett utenpå andre klær. Prisen på Nalini-jakka er en ganske annen enn Assos-jakka, uten at vi føler at du gir opp alt for mye kvalitet eller design.

Baklommene på Nalini Carena skråner fra venstre mot høyre. Venstre lomme er altså en del dypere enn høyre. Dette gjør at høyre lomme er lett å nå, mens venstre lomme er bedre å oppbevare store ting som mobilen i.

Nalini carena lommer
SKRÅNENDE: Lomma på høyre side er grunnere enn den til venstre. Store reflekser over lomma og nederst på jakka gir god synlighet bakfra. Foto: Henrik Alpers/Landevei

Ønsker du å ha med deg mye i lommene kan du oppleve at høyre lomme er litt grunn til en ekstra jakke, eller en stor banan.  En Iphone 8 med vanntett deksel får akkurat plass i lomma, men stikker litt opp over kanten. 

Hvis vi savner noe med denne minimalistiske jakka, så må det være en glidelåslomme, enten utenpå lommene på ryggen, eller på brystet. Det er greit til kredittkort og hundrelapper, så du ikke risikerer å dra disse ut av lomma når du henter fram bananen fra baklomma. 

Konklusjon

Nalini Carena er en rimelig og god jakke som du kan bruke i lett regn og på tørre, kalde turer over frysepunktet. Passformen er smal, men elastisk og materialet er komfortabelt. Vi liker også den fine vinrøde fargen, som skiller seg ut i jungelen av svarte plagg. 

VURDERING
Helhetsinntrykk
PLUSS

Ettersittende passform

Elastisk

Vindtett

Ganske vanntett

Fine lommer

Lav pris

Flott vinrød farge

Fine reflekser bak

MINUS

Ingen reflekser på forsiden

Ingen glidelåslomme

Litt grunn høyrelomme

Test av Velocio Signature Softshell sykkeljakke

Velocio Signature Softshell er en elegant sykkeljakke, som puster supert og har god passform enten du klarer deg med ett lag eller trenger to lag under. Sykkeljakken egner seg til bruk i alt fra 4-5 plussgrader til ned mot 10 minusgrader.

Velocio Signature Softshell Jakke
MYK OG GOD: Softshell-jakken fra Velocio varmer godt og holder deg tørr i yr og sludd. Alle foto: Henrik Alpers
Velocio Signature Softshell jacket
 • Pris: cirka 3 100 kroner / 299 Euro inkl. moms

 • Vekt: 383 gram 

 • Størrelse testet: M

 • Størrelse tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -3 til +10

 • Velocio.cc

skala
8/10

Velocio Signature Softshell skiller seg fra mange andre softshell-jakker ved at den er tynn og lett. Hemmeligheten er det spesielle materialet som Velocio har fått utviklet i samarbeid med membranspesialistene hos eVent. I eVent-materialet er det integrert Primaloft-fibre for å øke isolasjonsevnene til den tynne jakken.

Velocio-jakken er ikke en helt vanntett regnjakke, men DWR-overflatebehandling og materialet gjør at den motstår vannsøyle på 10 000 mm. Vann perler seg også på stoffets overflate.

Velocio Signature Softshell-jakke
PASSE STRAM: Det er plass til varme klær under jakken, uten at den blir alt for stram. Foto: Henrik Alpers

Sømmene mellom jakkens mange smart utformede paneler er ikke teipet på innsiden. Innsiden av materialet har en flosset overflate som er behagelig mot huden hvis du sykler i kortermet under denne. 

Er du mest opptatt av vanntetthet kan du se på vår test av Raphas nye hardskall-jakke, eller på vår test av Shakedry-jakkene fra 7Mesh og Gorewear. Er du på utkikk etter en tjukkere jakke med mer fór er kanskje Santini Vega Extreme, Assos Mille GT eller Nalini Carena jakken for deg. 

Noen løse tråder her og der skjemmer den ellers så flotte jakken litt.

Velocio Signature Softshell-jakke
LØSE TRÅDER: Finishen på sømmene kunne vært litt bedre. Løse trådender her og der kler ikke en ellers så eksklusive jakka.

Jakken har passe trang passform, men er romslig nok til at man får plass til en isolerende trøye under, for eksempel Velocios egne Alpha-trøye med ekstra isolerende Polartec-fleece.  Passformen er formsydd for sittestilling på sykkelen slik at det ikke føles stramt over ryggen når man strekker seg frem til styret.

Både skuldre og ermer er tilpasset sittestillingen på sykkelen. Stoffet er også noe elastisk. Jakken sitter stramt uten å begrense bevegeligheten. Stoffet blafrer ikke i fartsvinden, selv om det er noe materiale til overs rundt tynne sykkelarmer. 

Velocio Signature Softshell-jakke
BRYSTLOMME: Det er skikkelig praktisk med en god brystlomme til mobilen. Foto: Henrik Alpers.

Velocio-jakken puster veldig bra og vi opplever at vi blir mindre klamme med denne enn med flere andre ytterjakker til vinterbruk. I lange klatringer kan du også åpne den toveis glidelåsen fra bunnen for å lufte ut litt, uten å åpne opp i halsen.

Glidelåsen har en smal stormflapp på innsiden for ekstra vindtetthet og en god garasje øverst så du slipper gnissing mot kjaken. Innsiden av kragen er foret med et velour-lignende materiale som også er mykt mot huden her. 

Vi liker godt de minimalistiske mansjettene rundt håndleddene. Ekstra elastisk materiale på undersiden gjør at de sitter tett mot armen, uten at de føles stramme. Ermene er også lange nok til vi unngår glipe mellom vinterhansker og jakke. Den gode passformen over rygg og skuldre bidrar også her. 

Velocio Signature Softshell-jakken kommer i den lille fargen her, eller i en signalgul farge. Den lilla er elegant og nedtonet. Synligheten er ok ivaretatt med en reflekslogo på midtlomma bak og et  refleksfelt helt nederst på ryggen. Foran er det kun en liten logo over brystlomma som gjør deg synlig for bilister i mørket. 

Velocio Signature Softshell-jakke
BAKLOMMER: Tre gode baklommer gir godt med plass til ekstra hansker eller lignende.

På ryggen er det tre gode lommer. Disse er lette å komme til, også med hansker, samtidig som de holder godt på innholdet. De to lommene på sidene har kant som skråner nedover mot utsiden så det blir ekstra lett å komme til innholdet. Et ekstra elastisk panel er sydd inn helt nederst på hver side av jakken. 

En ekstra flapp nedenfor lommene beskytter rumpa og ryggen mot sølesprut. 

I tillegg til de tre lommene på ryggen har jakken en brystlomme på venstre side foran. Denne har tilnærmet loddrett glidelås. Lommen er akkurat passe stor til å romme en moderne smarttelefon og gjør denne ekstra lett tilgjengelig. 

Velocio Signature Softshell-jakke
DWR: Durable Water Repellent kalles overflatebehandlingen som gjør at vannet perler seg utenpå jakken. Foto: Henrik Alpers

Samtidig er lommen stram nok til at den ikke blir hengende ned mot styret slik store brystlommer kan gjøre på jakker med slapp passform. 

Vi må påpeke at vi på første tur med denne jakken holdt på å gå på en real smell. Morgendrag til Grefsenkollen før soloppgang på nullføre gjør det kritisk å kunne lukke jakken godt før nedkjøringene. Allerede før første drag dro vi av glidelåsen på toppen av jakken. Glidelåsen manglet rett og slett stoppeknotter på toppen.

Med litt fikling og banning fikk vi lukket jakken på denne turen og Velocio var så raske med å erstatte jakken med en ny. Denne har fine glidelåsstoppere både i bunn og topp og har holdt mange turer siden. 

Velocio Signature Softshell-jakke
ELASTIKK: Nederst i sidene er det lagt inn en kile med ekstra elastisk materiale.

Konklusjon

Velocio Signature Softshell jacket er en skikkelig god og beskyttende jakke som både isolerer, puster og er vanntett. Jakken har fine detaljer og en passform som tillater godt med klær under, uten at den blåser seg opp som en spinnaker i fart. Brystlommen og glidelåsen i front som kan åpnes begge veier er detaljer vi setter pris på. Den myke fleecekanten mot haken likeså. 

Vi skulle ønske at Velocio var litt mer rundhåndet med refleksene og at de kunne gått over noen løse tråder langs sømmene litt nøyere. 

Er du på utkikk etter en allsidig vinter- og høstjakke bør Velocios Signature Jacket stå på lista. Den har raskt rukket å bli en av de jakkene vi aller helst vil bruke når temperaturen er mellom 4 og -10 grader. 

Er du opptatt av synlighet vil du nok gjøre lurt i å velge den gule varianten. 

Velocio Signature Softshell-jakke
DEN GULE VARIANTEN: Ønsker du å være maks synlig på dagtid er guljakken et alternativ.
VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalvurdering
PLUSS

Super passform

To-veis glidelås

Brystlomme

Myk og behagelig

Tre baklommer

Blir ikke klam

MINUS

Glidelås røyk på første tur (ny jakke på reklamasjon)

Kunne hatt mer refleks

Noen løse tråder her og der

Test av Castelli Raddoppia 3 sykkeljakke

Raddoppia 3 er en av Castelli sine varmeste jakker for vintersykling, og har en nedre temperaturgrense på -3 grader. Jakken er fôret, vindtett, vannavstøtende og har reflekser. Hvordan presterer den i norsk vintervær?

VARM VINTERJAKKE: Castelli Raddoppia 3 er en av de varmeste jakkene i Castellis kolleksjon.
VARM VINTERJAKKE: Castelli Raddoppia 3 er en av de varmeste jakkene i Castellis kolleksjon.
LV_godt_kjøp
Castelli Raddoppia 3
 • Pris: 1 999 kroner

 • Komforttemperatur: -3 til 10 grader

 • Vekt: 375 gram (i str. small)

 • Størrelse testet: Small

 • Størrelse tester: 172 cm/69 kg

 • Tilgjengelige størrelser: XS til 3XL

 • Årsmodell: 2022/23

skala
8/10

Italienske Castelli lager en rekke vinterklær, men «vinter» kan være et diffust begrep for italienerne, og det er ikke nødvendigvis alltid at vinterklærne deres er robuste nok når vi snakker norsk vinter.

Castelli Raddoppia 3 er ifølge produsenten selv deres nest varmeste vinterjakke, bak de to noe dyrere Alpha-modellene. De strekker seg imidlertid kun to grader lengre ned på gradestokken, til -5, mens Raddopia 3 hevdes å ha en nedre temperaturgrense på -3.

Jakkens konstruksjon består av flere forskjellige paneler. Generelt er stoffet på jakken robust og softshell-aktig. Jakken har Gore-Tex Infinium Windstopper som gjør den vindtett.

Hele innsiden av jakka er dekket med tykt fleecefôr, med unntak av mansjetten og sidepanelene.

FLEECEFÔR: Innsiden av jakken er dekket av varm fleece – med unntak av sidepanelen, som du ser på bildet.
FLEECEFÔR: Innsiden av jakken er dekket av varm fleece – med unntak av sidepanelen, som du ser på bildet.

Sidepanelene er i et litt tynnere og mer fleksibelt stoff for bedre lufting og passform. Stoffet fortsetter videre ut på underarmen og helt frem til håndleddet, hvor det også utgjør mansjetten. Foran på brystet er det et stort refleksbånd og det samme er bak, over lommene på ryggen.

Det er tre lommer på jakka, alle i grei størrelse, men ikke veldig fleksible. Du får plass til mobilen, en ekstra slange om du ikke har sadeltaske, litt mat og kanskje en tynn, ekstra undertrøye.

Det er også en liten glidelåslomme på høyre baklomme, hvor du kan ha mindre ting som bankkort eller nøkler.

Det er en liten ekstra forlenging nede bak, en liten flapp, som har silikonbånd nederst på innsiden, for å holde den på plass.

Jakka finnes i syv forskjellige farger.

REFLEKS OG FLAPP: God og synlig refleks, flappen sklir dessverre litt langt opp under sykling.
REFLEKS OG FLAPP: God og synlig refleks, flappen sklir dessverre litt langt opp under sykling.

I praktisk bruk

Jakken er blitt testet i Trondheims-området i desember og januar, i temperaturer fra 5 grader til -5 grader, men ved sistnevnte har nok den effektive temperaturen vært noe lavere.

Det har ikke vært noe regn på turene vi har hatt, så vi kan ikke uttale oss konkret av de vannavstøtende egenskapene til jakken.

EKSTRA LOMME: Har kan du putte bankkort, nøkler eller mindre ting.
EKSTRA LOMME: Har kan du putte bankkort, nøkler eller mindre ting.

Jakka er liten i størrelsen og passer testeren akkurat. Velger du å ikke gå opp en størrelse går det trolig ok, men det er ikke plass til veldig mye under, dersom du ønsker litt luft og romslighet i mellom plaggene.

Vi har i hovedsak testet jakka med en mellomtykk undertrøye i 60% polyester og 40% merinoull.

Lengden på jakka er ok foran, men den lille ekstra flappen bak gjør ikke veldig mye når vi sitter i fremoverlent posisjon på sykkelen. Jakka strammer noe over ryggen og da sklir flappen såpass opp at den ikke sitter på rumpa.

At mansjetten ikke har noe fleecefôr merkes på de aller kaldeste dagene. Jakken holder ikke like godt på varmen der, selv med hansker/votter som er ekstra lange.

BLAFRER: Glidelåsen på jakka er solid, men burde hatt en garasje til å gjemmes i.
BLAFRER: Glidelåsen på jakka er solid, men burde hatt en garasje til å gjemmes i.

Vi savner kanskje et panel nederst på ryggen, over lommene, med tynnere og mer pustende stoff. På de mildere dagene blir det ofte veldig svett og fuktig der, og etter hvert blir det kaldt når fukten kjøles ned.

Har du tykkere hansker, er det litt vanskelig å fikle ting opp av lommene i fart, men med tynnere hansker går det greit.

Det er ingen glidelåsgarasje, noe som er litt irriterende, da glidelåsen blir hengende og blafre og piske på jakken. Halsen på jakken er ok romslig, slik at du kan ha en buff eller høyhalset undertrøye på innsiden.

ROBUST: Castelli Raddoppia 3 er slitesterk, vindtett og vannavstøtende.
ROBUST: Castelli Raddoppia 3 er slitesterk, vindtett og vannavstøtende.

Konklusjon

Vi er godt fornøyd med hvordan jakken varmer. Når temperaturen var helt i grenseland på jakkens nedre komforttemperatur, og det blåste litt, så var det jakkens svakere områder som gjorde seg til kjenne: Mansjetten, knappheten over nedre rygg/rumpe og at den ikke luftet ut svetten godt nok i samme område.

Men jakkens øvrige spesifikasjoner er solide. Varmt fleecefôr og vindtett stoff som gjør jobben. I øyeblikket ligger også fint priset, som gjør den til et godt kjøp.

Det finnes andre jakker som har bedre finish med bedre mansjett og lenger bakdel, men da må du gjerne også ut med en del ekstra kroner.

VURDERING
Isolasjonsevne
Verdi for pengene
Praktiske funksjoner
Totalvurdering
PLUSS

Varm

Vindtett

Synlig med store reflekser

Ekstra glidelåslomme

Rikt fargeutvalg

MINUS

Kunne hatt mer pustende stoff på ryggen

Mansjetten varmer ikke

Litt kort

Ingen glidelåsgarasje

Test av Assos Equipe RS Winter Johdah sykkeljakke

Assos Equipe RS Winter Johdah er en jakke utviklet av ingeniører. Det er ikke spart på noe og alle detaljer og funksjoner er gjennomtenkte og sykkelspesifikke. Redder den vinteren?

Assos Equipe RS Johdah
SUPERJAKKE: Assos Equipe RS Johdah winter er en jakke for de få, men den fungerer bra. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Assos Equipe RS Johdah Winter Jacket
 • Pris: 7 299 kroner

 • Vekt: 543 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelse tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -10 til 2 grader

 • Assos.com

skala
9/10

Du skal slite med å finne en dyrere sykkeljakke enn den Assos Equipe RS Winter Johdah.

Om du synes det er greit å betale over 7 000 kroner for en 100 prosent sykkelspesifikk jakke må du selv avgjøre, og for å hjelpe deg på vei har vi testet den ekstremt eksklusive jakken.

Vi kan ikke kvantifisere hvor mye de forskjellige funksjonene og detaljene på denne jakka er verdt i hundre- og tusenlapper.

Vi kan likevel slå fast om jakka er bedre på å holde deg varm og komfortabel på sykkelen gjennom vinteren enn andre jakker med tilsvarende bruksområde. Svaret på dette er, tja: Det kommer an på.

Assos-jakka er laget av mange forskjellige stoffer og materialer. Noen er laget for å isolere best mulig, andre for å puste, være elastiske, være vindtette osv. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Vi må gi Assos kudos for å bare gi beng i hvor mye denne jakka koster og bare se hva de kan gjøre for å lage den best mulig.

Assos Equipe RS Johdah
MED BRYSTVERN: En egne halvvest er festet inne i jakka. Denne beskytter ekstra mot vind og øker fleksibiliteten.

Jakka har stoff med mykt skum-fór på skuldre og den øvre del av ermene. Skummet inne i selve materialet er elastisk. Innsiden av materialet er fóret med tettvevd fleece.

På underarmene og øverst på ryggen er fóret porsjonert ut på innsiden av stoffet i små ruter. Fóret kan minne litt om Polartec Alpha, men er tettere. Stoffet er uansett elastisk. Mage og brystpartiet på jakka er vindtett. På innsiden av jakka er det en egen ekstra brystvest for ekstra isolasjon og tetthet. Denne lukkes med egen glidelås og er foret med samme tettvevde fleece som skuldre og overarmer. Du kan velge å la vesten være åpen for å juster varmen.

Stoffet foran brystet og magen er tynt foret med et elastisk mykt materiale.  

Assos Equipe RS Johdah
LUFTELUKER: Lukene på skuldrene sliper ut overskuddsvarme og skaper sirkulasjon inne i jakka.

Assos kaller materialet her Sphere. Skuldermaterialet kaller de 3L ZigZaggy Foam, mens materialet på underarmene og øvre rygg kalles Osmos.

På skuldrene har Assos lagt inn lufteluker som både slipper luft inn, men også slipper kondens ut. Luftehullene går ikke direkte inn til innsiden av jakka, men slipper luft inn mellom jakkas innervest og ytre jakkestoff. Når du gir gass slippes mer varme ut av luftelukene.

Jakka er oppgitt til å være vanntett til mer enn 10 000 mm vannsøyle, men skal puste mer enn 30 000 g/m2/24.

Assos Equipe RS Johdah
FORMSYDD: Stoffpaneler, sømmer og materialer på Johdah-jakka er nøye gjennomtenkt. Passformen er veldig sykkelspesifikk. Foto: Øyvind Aas

Assos Johdah-jakka er ganske høy i halsen, men vid nok til at du får plass til en buff under, uten at det blir trangt. Den vindtette glidelåsen lar seg åpne begge veier for bedre lufting, uten å eksponere halsen.

Johdah-jakka har tre vanlige baklommer. Disse har integrerte lokk øverst slik at det er lett å putte ting ned i dem, men krevende å få ting ut. Lokkene hindrer at små, tyngre ting kan sprette ut av lommene når du ikke vil det, som når du tar av deg jakka. Lokkene er kun små stoff-flapper, med litt teknikk er det lett å komme til med hendene, forbi flappene.

Assos Equipe RS Johdah
RUTE-FÓR: Stoffet over skuldrene og på underarmene er foret med microfleece porsjonert ut i rutemønster. Foto: Øyvind Aas

Jakka har en glidelåslomme på venstre side av ryggen, samt en nettinglomme øverst på ryggen mellom skulderbladene.

Denne spesielle lomma er stor nok til å romme et par ekstra hansker, en ekstra vindvest eller tilsvarende. Du kan også plassere en håndvarmepose her ved behov.

På den midterste baklomma er det limt på en stor refleksstripe. Ellers har jakka ingen reflekser.

Strikken rundt livet er dekket med gripesilikon på ryggsiden. Mansjettene rundt håndleddene er låserskåret og elastiske, men uten ekstra stramming. De sitter tett, uten å stramme og smetter naturlig på innsiden av hanskene.

Assos Equipe RS Johdah
TOVEIS: Glidelås som kan åpnes nederst er smart. Bedre tilgang til lommer under jakka og bedre mulighet for hensiktsmessig lufting. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Det er en ekstrem jakke på alle områder. Den er ekstremt dyr og ekstremt forseggjort. Alle sømmene er solide og gjennomtenkt. Glidelåsen holder topp kvalitet. Passformen er stram på de riktige stedene. Med mye klær under kan den likevel hemme bevegeligheten noe når du sitter på sykkelen. Den fungerer aller best når du sitter stille på en sykkel med bukkestyre.

Står du oppreist derimot, føler du deg tvunget ned i sykkelstilling. Jakka er stram foran brystet, men noe videre over ryggen. Den er lang på ermene, kort på magen og ganske lang på ryggen. Du føler deg rask og beskyttet med denne jakka på. Men også ganske stramt pakka inn.

Vi opplever at jakka puster vesentlig bedre enn enklere jakker som dem fra Pearl Izumi og Shimano og litt bedre enn jakkene fra Craft, Santini og Specialized. Selv ved hard sykling i lave temperaturer opplevde vi ikke at svetten hopet seg opp på innsiden.

Jakka føles noe kald når vi står stille, men den varmer bedre så fort kroppen kommer i gang. Assos-jakka utnytter kroppens varme godt, samtidig som den raskt siler ut overskuddsvarme.

Baklommene er supre. Glidelåslomma er lett å komme til og stor nok til en mobiltelefon. Den er vanntett på utsiden, men kun foret med netting mot lommen innenfor.

Assos Equipe RS Winter Johdah er en helt vanvittig vinterjakke til aktiv vintersykling. Den føles stram uten å være for restriktiv. Den er varm uten å være klam. Den har gode og trygge lommer, samt glidelåser som er solide. Hovedglidelåsen går begge veier og er lett å åpne og lukke. Innervesten gjør det den skal, isolerer ekstra godt i skikkelig kaldt vær.

Assos Equipe RS Johdah
EKSTRA LOMME: Nettinglommen midt på ryggen er ikke tilgjengelig i fart. Den føles litt overflødig, men kan brukes til oppbevaring av ekstra hansker f.eks. Foto: Øyvind Aas

Også Assos-jakka har sine begrensninger når det kommer til temperatur. Er det kaldere enn 7-8 minus vil du slite med å få plass til nok klær under. Er det varmere enn 2-3 plussgrader vil jakka være for varm.

Konklusjon

Assos Equipe RS Winter Johdah er kanskje verdens beste vinterjakke til aktiv sykling, men den er også desidert dyrest. Vi holdt like godt varmen med flere av de andre vinterjakkene, men vi følte oss mindre raske, mer klamme og dårligere beskyttet.

Vi vil ikke dømme deg hvis du kjøper denne jakka. Den fungerer topp, hvis du er slank, men for egne penger ville vi heller kjøpt både vintersko, vinterbukse, Mallorca-billett og en av jakkene fra Craft, Specialized, eller Nalini. Også Santini Vega Extreme, som vi har testet tidligere er et ok alternativ til Assos Equipe RS Winter Johdah.

Hvis du sliter med å bruke opp pengene hver måned, allerede har flere Tesla-aksjer enn du trenger, og er på utkikk etter den aller mest avanserte vinterjakka til sykling i 0 til minus 7 grader så er det den mest tekniske jakka du får kjøpt.

Bare vær klar over at du nok ikke kan bruke den på ski eller løp, da den tvinger armene dine opp foran brystet og er for kort på magen. Du kan heller ikke ha noen kilo ekstra da jakka er trang og har stram elastikk i alle retninger. Aller best er den i temperaturer mellom 0 og -5 grader med kun tynn bekledning innenfor.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Varm

Ekstremt sykkelspesifikk passform

Suveren utlufting

Mange muligheter for tilpasning

Fine lommer

Stor ryggrefleks

Ekstra brystvern

MINUS

Ekstremt dyr!

Noe kort på ryggen

Passer kun slanke syklister

Få reflekser

Egner seg ikke for ski/løp

Tung

Lite pakkvennlig

Test av Nalini Ergo Shield vinterjakke

Nalini Ergo Shield er en klassisk foret italiensk vinterjakke med raust med reflekser og smarte lommer.

Nalini Ergo Shield vinterjakke
FUNKSJONELL: Nalini Ergo Shield har brystlomme, supre reflekser, lufteluker på rygg og under armene, samt god passform.
LV_best_i_test
Nalini Ergo Shield
 • Pris: 2 299 kroner

 • Vekt: 445 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelse tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -9 til +4 grader

 • Nalini.com

skala
9/10

Italienske Nalini kliner til med sin Ergo Shield vinterjakke. Jakka er som vi forventer av en italiensk sykkeljakke laget i elastisk stoff med et visst hoppdresspreg.

Passformen er ettersittende uten å være bevegelseshemmende. Trangere enn Craft og Specialized, men ikke fullt så hyperspesialisert som luksus-jakka fra Assos.

Til tross for at Nalini Ergo Shield ikke er satt sammen av mange forskjellige materialer og spekket med avanserte funksjoner leverer den på flere områder som andre jakker ikke gjør.

Nalini Ergo Shield er blant testens varmeste. Den føles tett og beskyttende, samtidig som det er ok plass til isolerende lag under. Ermene er gode og lange. Mansjettene er i tynt neoprenstoff som er skåret i en bue slik at de blir ørlite grann lengre på oversiden enn på undersiden av håndleddet.

Nalini Ergo Shield vinterjakke
VINDFLAPP: Den løse stoff-flappen i ryggen beskytter mot kald luft som kommer inn gjennom ryggventilene.

Innsiden av jakken er foret med klassisk, tettvevet roubaix-fleece. Kragen er skåret i en bue som gjør den noe lavere midt bak enn på sidene og foran. Denne er foret med et glattere materiale enn resten av jakka.

På ryggen har jakka to lufteluker. På innsiden av jakka er det festet en stor flapp av samme materiale som i kragen som sikrer at den kalde lufta som finner veien inn gjennom luftelukene ikke kommer rett inn på kroppen. Dette fungerer litt som skulderventilene på Assos-jakka.

Nalini-jakka har også lufteluker under armene. Disse åpnes og lukkes med glidelås og har nettingfór slik at lukene ikke spriker unødvendig mye.

Nalini Ergo Shield vinterjakke
RYGGLUFTING: To ventiler på ryggen slipper varm og klam luft ut

Bakpå ryggen har jakka tre rause lommer. De to på sidene har i tillegg mindre lommer på utsiden. Disse lommene har trange åpninger, slik at de holder på mindre innhold trygt. De har ikke glidelåslukking, Hele lommerekka er dekket av et kraftig reflekterende materiale. Dette gir topp synlighet for trafikk bak.

Som en av få jakker i denne kategorien har Nalini Ergo Shield også en praktisk brystlomme. Lomma er stor nok til å romme en moderne smarttelefon. Testsyklistens Iphone 12 mini hadde god plass, uten å slenge rundt. Lomma har heller ikke glidelåslukking, men en stramt toppflapp som holder godt på innholdet.

Flappen er dekket av det samme reflekterende materialet som på baklommene. Også nederst på magen er det en Ergo-logo i refleks.

Nalini Ergo Shield vinterjakke
SKIKKELIG REFLEKS: Nalini-jakka har supre reflekser på hele lommerekka. Forbilledlig

Hovedglidelåsen på jakka har en tett og stiv stormflapp på innsiden. Gode glidelåsgarasjer beskytter både haka øverst og magen nederst.

En bred strikk nederst holder jakka godt på plass rundt livet. Denne er dekket av silikonstriper hele veien rundt.

Konklusjon

Nalini Ergo Shield er en nedtonet, men smart vinterjakke med akkurat passe mange funksjoner. Det elastiske stoffet er helt vindtett og også ganske så vannavstøtende. Isolasjonsevnen til det fleece-forede materialet er god.

At jakka også har funksjonelle luker for mekanisk utlufting gjør oss mindre klamme under intens sykling. Dette bidrar igjen til at det er lettere å holde varmen i sprengkulde. God ventiler tillater at vi har på litt mer klær under uten at vi blir for svette.

Nalini Ergo Shield vinterjakke
EKSTRA LOMMER: Utenpå sidelommene er det to trangere lommer til småting du ikke vil miste.

Jakkas reflekser er klassebeste og brystlomme er noe vi savner på mange andre jakker. Det er mye bedre å ha mobilen her enn på ryggen.

Nalini Ergo Shield overbeviser med passe trang passform, topp synlighet og smarte lufteluker. Den er nærmest Assos-jakka i funksjon, men mindre ekstrem i passformen og vesentlig rimeligere. Til allsidig vintersykling er den vår favoritt.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Varm

Sykkelspesifikk passform

God utlufting under armene og på ryggen

Fine lommer, inkludert brystlomme

Kjempestor ryggrefleks og stor frontrefleks

MINUS

Noe kort på ryggen – egner seg dårlig for ski/løp

Ikke toveis glidelås

Test av Shimano Element Jacket

Shimano Element Jacket er enkel, varm og komfortabel. At den også er superbillig gjør den til et supert kjøp for vintersyklisten

Shimano Element Jacket
ENKEL: Shimano Element holder deg varm uten å flå deg
LV_anbefaler
Shimano Element jacket
 • Pris: 1 399 kroner

 • Vekt: 433 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelte tester: 184/74

 • Komforttemperatur: -9 til 3 grader

 • bike.Shimano.com

skala
8/10

Shimano Element Jacket for vintersykling befinner seg helt i den andre enden av funksjonsskalaen enn den rådyra Assos Equipe RS-jakka. Jakka fra den japanske girprodusenten er nesten så enkel og nedskalert som en sykkelspesifikk vintersyklingsjakke kan være.

Shimano Element er laget i et vindtett og elastisk materiale med roubaix-fleece på innsiden. Stoffet er litt stivt og skumlignende og minner derfor litt om neopren eller hoppdress-stoff.

Shimano-jakka har kraftig glidelås med ekstra vindflapp på innsiden. Bakpå ryggen er det tre standardlommer. Utenpå den venstre lomma er det en glidelåslomme med vanntett for inn mot lommeinnholdet innenfor og kroppen forøvrig.

Shimano Element Jacket
SOLID GLIDELÅS: Håndtaket på glidelåsen er lett å dra i med tjukke hansker.

Et refleksfelt på ca 1x7 centimeter er plassert midt på midtlomma. Jakka har forøvrig en elastisk linning nederst, helt uten justering. Denne har heller ikke silikonstriper eller lignende for grep mot livet.

Håndleddsmansjettene er laget i tynnere materiale, men er også dem kun elastiske og uten justering. Kragen er ganske høy og brettet dobbelt. Den er også ganske vid. Glidelåsen er beskyttet øverst med en liten garasje. Øverst på venstre bryst er det plassert en reflekterende Shimano-logo. Jakka har ingen reflekser forøvrig, hverken på ermer eller skuldre.

Shimano Element Jacket
REFLEKS: Det lille feltet på midtlomma er all refleks du får på ryggen.

Tross sin spesielt lave pris opplevde vi at jakka fra Shimano var en av de varmere i testen. Spesielt fungerte den godt i tørr kulde uten alt for høy produksjon av kroppsvarme. Den er vindtett, men puster ikke særlig godt.

Enveisglidelåsen gjør at utlufting må foregå i halsen, noe vi opplever som mindre ideelt enn lufting nederst eller ut av luker på skuldrene, ryggen eller under armene. Da kragen er ganske vid er det også naturlig å tette igjen her med en ullhals eller lignende.

Shimano Element Jacket
SIKKER LOMME: Glidelåslomme med tett for er på kravslista for en god vintersyklingsjakke

Jakka er ganske kort både på ryggen og i front. Den er i liten grad forlenget på ryggen og det er derfor lett for at sprut fra bakhjulet og veien treffer korsryggen og klær innenfor jakka. Jo mer fremoverlent du sitter, desto større blir dette problemet. Det er også verre for syklister med lengre kropp.

At jakka ikke kan strammes inn nederst, ei heller har silikonstriper på innsiden, gjør også at den kan krype oppover ryggen. Dette er spesielt merkbart hvis du sykler med sekk.

Konklusjon

Shimano Element jacket er en varm og overraskende billig jakke som sitter godt på. Den har fine lommer og komfortabelt, vindtett materiale. Glidelåslomme lett tilgjengelig på ryggen er et klart pluss. Lengden er jakkens største minus – spesielt for høye, slanke syklister.

Shimano Element Jacket
ROUBAIX-FÓR: Det tettvevde fleecefóret isolerer godt.

Ønsker du å holde varmen på rolige sykkelturer, men fortsatt ha penger igjen til andre sykkeldeler, sommerklær og skiutstyr er Shimano Element en god og varm jakke til en uslåelig pris. Tar du på deg en refleksvest i tillegg vil denne jakka beskytte deg både mot kulde og trafikk på høyde med og bedre enn jakker som er mer enn dobbelt så dyre.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Varm

Gode baklommer

Romslig passform

Kan brukes til andre aktiviteter

Glidelåslomme bak

Billig!

MINUS

Kort på ryggen

Vid i halsen

Minimalt med reflekser

Litt klam

Ingen stramming/silikongrep nederst

Lite sykkelspesifikk passform

Test av Santini Vega Extreme

Santini Vega Extreme er en varm og tett jakke med ettersittende passform. Den fungerer bra i både tørre og våte forhold, helt ned mot 10 minusgrader

SMAL PASSFORM: Santini Vega Extreme er en ettersittende jakke som er lang på ermene og lang på ryggen. Foto: Kristoffer H. Kippernes
SMAL PASSFORM: Santini Vega Extreme er en ettersittende jakke som er lang på ermene og lang på ryggen. Foto: Kristoffer H. Kippernes
Santini Vega Extreme
 • Pris: 2 299 kroner

 • Vekt: 409 gram

 • Størrelse testet: Medium

 • Størrelse på testsyklist: 184 cm/75 kilo

 • Komforttemperatur: -8 til +4

 • Racingdepot.no 

skala
9/10

Vega Extreme-jakka har myk og behagelig innside av roubaix-fleece-lignende materiale fra Polartec og en vanntett og vannavstøtende ytterside i neopren-lignende materiale. Polartec kaller materialet for Windbloc.

Dette er et tre-lags stoff som er vind- og vanntett og har en mikroporøs innside som skal sikre luft mellom kropp og jakke, samt forbedre pusteegenskaper og fukttransport. 

Mansjettene rundt håndleddene er trange og gummilignende, med myk fleece mot huden. De trange mansjettene og gummi-overflaten gjør det lett å dra hansker utenpå. Mansjettene slutter også tett rundt håndleddet slik at du unngår den livsfarlige gjennomtrekken her.

TRANG: Mansjetten er helt uten borrelås eller strikk, kun stramt gummilignende materiale.
TRANG: Mansjetten er helt uten borrelås eller strikk, kun stramt gummilignende materiale.

Vi har testet denne jakka i temperaturer fra +5 til -10 grader. Den har sitt optimale temperaturområde mellom 0 og fem grader.

Blir det veldig mye kaldere enn frysepunktet vil du oppleve at det er trangt å få plass til ekstra lag under. Vi klarte å få plass til undertrøye og langermet vintertrøye under, men da var det trangt, spesielt på ermene og over rygg og skuldre. Da kunne vi bruke jakka ned til fem minus uten problemer. 

MED LOMMER: Vega Extreme-jakka er trang over skuldrene og har fire store baklommer, den ene vanntett. Foto: Kristoffer H. Kippernes
MED LOMMER: Vega Extreme-jakka er trang over skuldrene og har fire store baklommer, den ene vanntett. Foto: Kristoffer H. Kippernes

I en håndfull plussgrader trivdes vi godt med denne jakka kun utenpå en langermet undertrøye i ull. Da holder den godt på varmen, uten at det blir for varmt. Ved energisk sykling puster jakka litt dårligere enn vi aller helst kunne ha ønsket. Men det er prisen og betale for vanntetthet, nesten uansett materiale.

Stoffet i armhulene er tynnere og luftigere enn resten av jakka, men luftingen gjennom her hjelper ikke stort hvis du ikke slipper inn noen vintre gjennom glidelåsen i front samtidig.

SKVETTLAPP: Gummilappen over rumpa er foret med fleece og beskytter godt mot sørpesprut nederst på ryggen. Foto: Kristoffer H. Kippernes.
SKVETTLAPP: Gummilappen over rumpa er foret med fleece og beskytter godt mot sørpesprut nederst på ryggen. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

I regn, sludd og sørpesprut er den ekstra rumpeflappen god å ha. Denne dekker mest nedre del av korsryggen og er som håndleddsmansjettene konstruert i et gummilignende materiale med fleece på innsiden. En stor refleks-logo her gjør deg godt synlig. Et oransje felt på venstre skulder er også kraftig refleks. Dette synes godt når du sitter på sykkelen med skuldrene fremover.

REFLEKS: Det oransje feltet på venstre skulder lyser sterkt i lyset fra biler eller andre syklister. Foto: Kristoffer H. Kippernes
REFLEKS: Det oransje feltet på venstre skulder lyser sterkt i lyset fra biler eller andre syklister. Foto: Kristoffer H. Kippernes

De tre baklommene er store og fine. Den ekstra, vanntette lommen utenpå midtlomma er fin for mobilen. Den har stor glidelåshempe og er lett å åpne og lukke i fart.

Glidelåsen i front av jakka har en vindtett flapp på innsiden. Selv om kragen har myk og lodden fleece mot halsen ønsker vi oss en glidelåsgarasje også. Den kraftige metallglidelåsen føles kald mot haka.

PELTZ: Foret inne i kragen er mykt og varmt. Det er laget av Polartecs Alpha-stoff som omtales som hydrofobisk og isolerende.
PELTZ: Foret inne i kragen er mykt og varmt. Det er laget av Polartecs Alpha-stoff som omtales som hydrofobisk og isolerende.

Santini Vega Extreme har en komfortabel, ettersittende og sykkelspesifikk passform. Den er vanntett, komfortabel og varm i temperaturer rundt null.

Myk og høy krage, med deilig fiberpels mot hals og hake gir god komfort. Det tykke elastiske stoffet gjør at jakka ikke blafrer i vinden. Den er derfor super på langturer på veien i ganske høy fart.

Passformen begrenser muligheten noe for ekstra klær under når det blir ordentlig kaldt. Gå evt opp en størrelse hvis du ønsker å bruke den i mange minusgrader. En brystlomme hadde også vært en fin oppgradering for å ha mobilen litt lettere tilgjengelig.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Helhetsinntrykk
PLUSS

Trang passform

Varm og myk

Vanntett

Vanntett fjerdelomme

Ekstra rumpeflapp

Myk Alpha-fleece i kragen

Lange ermer med flott mansjett

MINUS

Litt klam

Trang over ryggen/på armene med to lag under

Ingen brystlomme

Test av Pearl Izumi Quest Amfib Jacket

Amerikansk-japanske Pearl Izumi har lang erfaring med vinterklær til sykling. Deres ganske rimelige Quest Amfib er en enkel og varm vinterjakke.

Pearl Izumi Quest Amfib jakke
ROMSLIG: Passformen på Pearl Izumi-jakka er vid rundt magen, trang på ryggen og kort både i kropp og ermer
Pearl Izumi Quest Amfib
 • Pris: 1 799 kroner

 • Vekt: 495 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelse tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -7 til -1 grader

skala
4/10

Pearl Izumi Quest Amfib er en ganske typisk fôret sykkeljakke. Den er myk og tjukk i stoffet. Innsiden av jakka er dekket av såkalt roubaix-fleece, tettvevet fleece. Jakka har flere sømmer og paneler. Ingen av sømmene er flate, men bygger en del inn i jakka.

Glidelåsen er kraftig med en myk stormflapp på innsiden. En liten garasje øverst beskytter haka. Glidelåsen går kun en vei, så hvis du ønsker å lufte må du gjøre det i halsen, ikke nede ved magen.

Pearl Izumi Quest Amfib jakke
STJERT: Ryggstykket på jakka står ut fra rumpe og rygg slik at sølesprut lett kommer innenfor

Hele jakka er laget i samme materiale. Rundt halsen er det lagt dobbelt. Mansjettene rundt håndleddene består av en enkel strikk lagt inne i en brett med en kraftig flatsøm på innsiden.

Passformen på jakka er rar og ikke spesielt ettersittende. Den er vid på kroppen, kort i livet og på ryggen og kort på ermene. Den kraftige, stive glidelåsen fører til at stoffet buler foran magen når vi sitter bøyd på sykkelen. Ryggstykket står ut fra ryggen.

Pearl Izumi Quest Amfib jakke
KORTE ERMER: I sykkelstilling drar ermene seg oppover armene slik at du eksponerer håndleddene

Strammestrikkene i livet må snurpes til for å unngå at sølesprut kommer oppunder jakka på ryggen. Selv med strikkene strammet til maks dekker jakka lite nederst på korsryggen.

Det er ingen silikonstriper eller tilsvarende som holder jakka på plass rundt livet. Sykler du med en sekk vil du fort oppleve at jakka flytter seg oppover ryggen og etterlater en enda større glipe nederst.

Pearl Izumi Quest Amfib jakke
STRAMMING: Strikkene i linningen hjelper litt på stjerten, men forhindrer ikke trekk oppunder jakka bak

Ermene er såpass korte at det også lett oppstår en glipe mellom jakke og hansker. I tillegg er mansjettene såpass vide at det fort blåser kald luft rett inn på håndleddene.

Jakka er heller ikke spesielt trang rundt halsen. Her bør du tette godt med en varmende buff eller hals for å unngå å få iskald vind rett inn på halsen.

Pearl Izumi Quest Amfib jakke
VID I HALSEN. Du bør bruke en god ullhals for å tette rundt halsen i kulda

Pearl-jakka har en enkelt lomme nederst på ryggen. Denne har en vannrett glidelås i overkant. I fart er det krevende å åpne og lukke denne lomma. Loddrette glidelåslommer er gjerne enklere i bruk. Lomma er romslig og kun foret med netting inn mot kroppen.

En Q-logo på brystet og en Pearl Izumi-logo nederst på ryggen er eneste refleksfelter. Logoen nederst på ryggen blir fort dekket av sølesprut. Den på brystet dekkes av skulderstroppene på en sekk og blir usynlig hvis du sitter fremoverbøyd.

Pearl Izumi Quest Amfib jakke
UFLATTERENDE: Den stive glidelåsen og løse passformen gir deg hengemage uansett hvor slank du er under jakka

Pearl Izumi Quest Amfib-jakka er ganske varm. Vi holdt fint varmen i temperaturer ned mot 10 minus med to lag under, men under sykling på vått underlag opplevde vi det som sjenerende å få sølespruten rett inn på ryggen.

Stoffet i jakka er vindtett, men kald luft slipper gjennom glidelåsen, inn under erme-mansjettene eller inn i halsen. Jakka stiller altså ganske store krav til at resten av bekledningen er på stell.

Passformen er såpass vid at det er lett å få plass til godt med klær under, men den korte lengden både på mage, rygg og ermer forsterkes ytterligere med tjukke klær under. Du vil også oppleve at plagget du har under vil bli sølete nederst på ryggen da jakka siger oppover.

Lomma på ryggen er stor og fin, men vil ikke beskytte mobiltelefonen mot fukt fra kroppen. Jakka oppleves også som klam når kroppsvarmen øker.

Konklusjon

Pearl Izumi Quest Amfib er en enkel og rimelig jakke. Den har en passform som best passer dem som er kraftige i overkroppen og har kortere armer og overkropp enn normalt for størrelsen. Sykler du rolig og vanligvis ganske oppreist i tørt, kaldt vær vil Pearl Izumi-jakka holde deg varm, men den er uraffinert og ufiks. Refleksene er også alt for små.

Prisen er lav, men både Craft, Shimano, Nalini, Santini og Specialized har mye bedre jakker til omtrent tilsvarende pris.  

VURDERING
Isolasjon
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Rimelig

Ganske varm

Glidelåslomme på ryggen

MINUS

Rar passform

Kort på ermene

For kort på ryggen

Klam

Alt for lite refleks

Uraffinert finish

Vide mansjetter

Ikke helt vindtett

Test av Specialized Prime Series Alpha sykkeljakke

Specialized Prime Series Alpha er lett og ganske tynn. Den varmer likevel overraskende godt. Hemmeligheten ligger i det godt varmende Polartec Alpha-fôret på innsiden av jakka.

Specialized Prime Series Alpha jakke
PUSTENDE: Specializeds vinterjakke er ganske varm og puster ganske bra. Men den er ikke helt vindtett
Specialized Prime Series Alpha jakke
 • Pris: 1 900 kroner

 • Vekt: 284 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelse tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -5 til +5 grader

 • Specialized.com

skala
7/10

Polartec-fôret i Specialized Prime Series Alpha er et fleecefôr med lange fibre. Disse skaper et luftlag mellom jakka og plagget innenfor, noe som isolerer godt.

Specializeds vinterjakke er som en soft-shell å regne forøvrig. Den er myk i ytterstoffet, men ikke helt vanntett. Den er heller ikke helt vindtett, noe som gjør at den puster godt, men gjør den også litt kald i høy fart.

Alpha-fôret er det samme som i isolasjonstrøya fra Velocio, og i Santinis Vega Extreme jakke.

Jakka har forøvrig ganske romslig passform. Det tynne materialet og den lette vekten bidrar likevel til at jakka ikke blir liggende i ikke-flatterende folder foran magen. Den føles heller ikke klumpete på.

Specialized Prime Series Alpha jakke
OUSTIDER: Specialized sin vinterjakke er ikke som de andre vintersykkeljakkene - den er tynnere og mindre tett

Lengden på ermene er god. Mansjetten rundt håndleddene er kun en tynn strikk, men disse sitter tett rundt håndleddene uten å stramme.

Rundt halsen er jakka foret med tettvevet fleece. Glidelåsen er vindtett og har en solid garasje øverst mot haka. Den er toveis, men ikke superkraftig. Dette gjør den myk og føyelig, men det kan gå på bekostning av holdbarhet.

På ryggen har jakka tre vanlige lommer, samt en glidelåslomme med vanntett fór utenpå den midtre lomma. Loddrette refleksstriper på hver ytterside av lomme-rekka gir ganske god synlighet bakfra. Foran er det kun en bitteliten S-logo som er refleks, i tillegg til en stripe nederst på hvert erme.

Specialized Prime Series Alpha jakke
SKJULT REFLEKS: Stripa nederst på ermene gir ikke maks synlighet

Jakka har også en innerlomme på venstre side. Denne er uten lukking, men såpass dyp at den holder godt på tingene du putter i den. Mat du ønsker å holde unna frost, briller eller reservelue kan med fordel oppbevares her.

Innerlomma er ganske løs og i bratte utforkjøringer vil du kunne oppleve at innholdet kan bevege seg ut av lomma. Vi ville ikke plassert telefon eller nøkler her. En telefon her vil også bli utsatt for mye svette.

Specialized-jakka er vesentlig tynnere og lettere enn de fleste andre rene vinterjakker. Den har ikke den samme hoppdressfølelsen andre sykkeljakker til vinterbruk gjerne har. Specialized-jakka er mer som en tynn softshell-jakke med fór å regne.

Likevel føler vi at den varmer ok også i temperaturer under minus fem grader. Mye avhenger da av hva du har under den. Den ganske romslige passformen gir god plass til isolerende plagg under, uten at det går utover bevegelighet.

Specialized Prime Series Alpha jakke
ALPHA-FÓR: De lange fleecefibrene isolerer ekstra godt uten at de er tunge eller stive

I høy fart og sur vind er det tydelig at Specialized-jakka ikke er 100 prosent vindtett. I fuktig vær blir den også tydelig våt, slik at den endrer litt farge. Men vi opplever ikke å bli våt gjennom. Den føles pustende og oppleves ikke som klam, selv når vi gasser på i motbakkene med for mye klær under.

Når vi sykler i slaps merkes det tydelig at jakka er for kort på ryggen. Ikke bare kjenner vi at sølespruten treffer oss litt øverst på rumpa, men vi ser også at isolasjonstrøya vi har under jakka blir eksponert  og skitten på nedsiden av jakkelinningen.

Specialized Prime Series Alpha jakke
FUKTIG: Specialized-jakka er verken vind- eller vanntett.

Et mer forlenget ryggstykke hadde vært ønskelig, i hvert fall til asfalt- og grussykling med fremoverlent sittestilling. Til mer oppreist terrengsykling oppleves rygglengden som ok.

Konklusjon

Specialized Prime Alpha jakke er en tynn, lett og lite plasskrevende jakke som varmer mer enn tykkelsen og volumet tilsier. Den er lett og liten nok til å ha i en litt stor baklomme og kan derfor også fungere som et varmende nødplagg for lange utforkjøringer eller turer der man frykter væromslag.

Passformen er ikke så aerodynamisk og tett som på de mer elastiske jakkene, men stoffet er mykt og stille, selv i høy fart. På realt kalde dager må du fore opp litt ekstra under denne jakka, spesielt da den ikke er helt vind- eller vanntett.

Specialized Prime Series Alpha jakke
EKSTRALOMME: Glidelåslomma utenpå midtlomma er praktisk.

Er du på utkikk etter en lett og varm jakke du kan ha med i lomma, eller ta av deg når sola begynner å ta tak er Specialized Prime Alpha et godt alternativ.

Lommene er praktiske. Passformen er allsidig og prisen er god. Jakka kan også brukes til løping og skigåing, hvis du driver med sånt. Aller best føler vi jakka er til grus- eller terrengsykling der farten er lav og behovet for pusteegenskaper er større enn total vindtetthet.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Tynn og lett

Ganske varm

Fine baklommer

Romslig i størrelsen uten å blafre

Ganske rimelig

Tar liten plass

Kan fungere til ski- og løp også

MINUS

Litt små reflekser

Litt kort på ryggen

Ikke helt vindtett

Test av Santini Vega Absolute jacket

Santini har flere Vega-jakker i kolleksjonen. Absolute er laget for å være en varm, ettersittende og ekstra godt synlig sykkeljakke i vintertåke.

Santini Vega Absolute
 • Pris: 2 299 kroner

 • Vekt: 394 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelte tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -6 til +4 grader

 • santinicycling.com/en/

skala
8/10

Det er litt vanskelig å vite om Santini mener at Vega Absolute er en enda varmere sykkeljakke enn Vega Extreme som vi har testet tidligere.

Absolute føles tynnere, lettere og mindre bevegelseshemmende enn Vega Extreme. Santini gir dem samme temperaturgradering. Denne samsvarer ganske godt med våre opplevelser og avhenger så klart av hvor mye klær du har på deg under denne jakka. Som med alle de andre vinterjakker vi har testet, har vi brukt denne med undertrøye og langermet vintertrøye under.

Passformen på Vega Absolute er ganske ettersittende uten at den oppleves som hemmende og for trang. Den føles dog noe kort på ryggen. Vi tar oss selv i å flere ganger trekke jakka nedover ryggen for å stenge ute kulda som blåser forbi hoftene.

Santini Vega Absolute vinterjakke
BRYSTLOMME: En glidelås slipper deg inn mellom det ytre vindstoffet og jakka forøvrig. Her er det god plass.

Vega Absolute-jakka er som de fleste andre vinterjakkene til sykling laget i et vindtett og delvis vanntett softshell-materiale med roubaix-fleece på innsiden. I motsetning til de andre jakkene vi har testet har Vega Absolute fått sin roubaix-fleece levert av Polartec. Også Vega Ekstreme har fôr fra Polartec, men da det mer hårete Alpha-fleecematerialet.

Absolute har et tettvevet fleecefôr som er noe tynnere og mer elastisk enn det på jakkene fra Nalini og Shimano. Isolasjonsevnen oppleves likevel som god. At jakka har et ekstra vindtett lag foran brystet utenpå lommene øker isolasjonsevnen noe.

Santini Vega Absolute vinterjakke
METALL MØT HAKE: En kraftig metallglidelås uten garasje er ikke ideelt i vinterkulda.

Bortsett fra materialvalget er det få fancy funksjoner på Vega Absolute-jakka. Baklommene er store og godt foret. De er dekket av et neongult vindtett stoff som gjør deg lett synlig i trafikken, spesielt i skumring.

Glidelåsen på jakka har en stor vindflapp på innsiden for ekstra beskyttelse. Selv glidelåsen er den kraftigste på alle jakker vi har testet, lik som på Vega Ekstreme og har et håndtak med en gripering på størrelse med et kronestykke. Dette gjør det enkelt å åpne og lukke jakka med tjukke hansker på.

Dessverre går glidelåsen kun en vei, så utlufting av overskuddsvarme må skje forbi halsen. Jakka har ingen andre lufteluker, men det tynne Polartec-materialet oppleves ørlite grann mindre klamt enn stoffet i jakkene fra Craft, Shimano og Pearl Izumi.

Santini Vega Absolute vinterjakke
FLEECEFÔR: Det tettvevde fôret er levert av Polartec. Det isolerer og puster godt.

Mansjettene på ermene er tynne og lange, slik at de enkelt smetter innunder hanskekanten. Linningen på selve jakka er dekket med silikonstriper på innsiden. Det kompenserer noe for den manglende rygglengden, men ikke nok til å hindre at sørpesprut når kleslaget innenfor i korsryggen.

Santini-jakkas aller beste funksjon er den praktiske brystlommen. Denne har glidelåsen plassert på utsiden av høyre bryst. Lomma er kun et hull i det ytterste vindtette laget. Plasserer du mobilen her er den ikke særlig beskyttet mot kald vind og fukt, men den er lett tilgjengelig. Lomma er også stor, da den dekker hele høyre bryst. Du kan dermed plassere et ekstra hanskepar inne i den. Selve store smarttelefoner vil få plass her. Men lomma er litt slakk så innholdet slenger litt rundt.

Den kraftige hovedglidelåsen har ingen garasje på toppen og det opplevdes som ubehagelig å kjenne metallhåndtaket mot haka i 8 minusgrader. En beskytter må på plass her.

Santini Vega Absolute vinterjakke
FLUOR: Det er ikke bare i drikkevannet det er fint med litt fluor. Santini Vega Absolute gir god synlighet i trafikken.

Konklusjon

Santini Vega Absolute oppleves som tynnere og lettere enn jakkene fra Nalini, Craft, Shimano og Assos, men føles likevel nesten like varm som disse. Det ekstra laget med vindtett materiale foran brystet gir et ekstra beskyttende luftlag. Den kraftige gulfargen på bryst og baklommer er kjærkomment i trafikken, men vi skulle gjerne hatt mer refleks på ryggen.

Ryggpartiet oppleves som noe kort, spesielt under våte forhold med sprut fra veien.

Santini Vega Absolute er en elegant og funksjonell jakke som holder deg god og varm uten å være stiv og tjukk. Prisen er ganske bra og fargen gir økt synlighet. Aller best for dem som er litt korte, eller ikke sykler i saltslapssprut.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Ekstra vindbeskyttelse foran

Gode baklommer

God synlighet på dagtid

Ettersittende uten å stramme

Stor refleks foran

Brystlomme

Lett og tynn for isolasjonsevnen

MINUS

Kort på ryggen

Liten ryggrefleks

Ingen lufteluker

Ingen glidelåsgarasje øverst

Enveis glidelås

Test av Assos Mille GT Winter Jacket

Assos Mille GT Winter er en gjennomført avansert jakke med et nedtonet utseende. Den har mange skjulte detaljer som løfter jakkas funksjon.

NEDTONET: Assos Mille GT winter jacket har mange skjulte detaljer, men ser ganske nøytral ut.
NEDTONET: Assos Mille GT winter jacket har mange skjulte detaljer, men ser ganske nøytral ut.
Assos Mille GT Winter jacket
 • Pris: 2 629 kroner

 • Størrelse testet: Medium

 • Vekt: 383 gram

 • Størrelse på testsyklist: 184 cm/75 kg

 • Komforttemperatur: -2 til 10 grader, regn og vind.

 • assos.com

skala
7/10

Sveitsiske Assos er kjent for sine detaljrike sykkelklær. De er også kjente for å være mer opptatt av funksjon på sykkelen enn gimmicker og utseende.

Mille GT Winter er en ettersittende softshell-jakke som både er vind- og vanntett. Den er ganske samme klasse som Santini Vega Extreme, men noe tynnere, mykere og smalere i passformen.

Assos har i tillegg Equipe RS Winter Johdah jacket i kolleksjonen, som er en varmere, dyrere og mer avansert vinterjakke.

GJENKJENNELIG: Assos-mønstret under armen gir liv til en ellers svart jakke.
GJENKJENNELIG: Assos-mønstret under armen gir liv til en ellers svart jakke.

Jakken her er satt sammen av flere paneler med forskjellige materialer. Stoffet i fronten av jakka er et trelags termo-materiale der ytterstoffet er vann- og vindtett, mens innerlaget har en myk cord-struktur mot evt bar hud.

Sidepanelene er tynnere og luftigere, men har også fleece-lignende fôr inn mot kroppen. Over skuldrene og på utsidene av ermene er det vind- og vanntette yttermaterialet uforet for ekstra lufting. Senterpanelet opp langs ryggraden er også et trelags-materiale, men med ekstra fukttransporterende stoff inn mot kroppen.

Jakken har i tillegg silikonstriper nederst på innsiden av ryggen, samt en god vindflapp på innsiden av glidelåsen. Begge ender av glidelåsen har en god garasje slik at du både beskytter shortsen og haka mot en skarp og kald glidelås. Gildelås-draget er stort og lett å håndtere med tjukke hansker.

To refleksstriper på hver side av rygglommene gir god synlighet bakfra og fra siden, men jakken har ingen reflekser fremover.

Mansjetten nederst på ermene er en enkel og funksjonell bred strikk.

GODE LOMMER: I tillegg til god dypde og elastisistet har baklommene et hemmelig lycra-lokk for å forhindre at ting faller ut.
GODE LOMMER: I tillegg til god dypde og elastisistet har baklommene et hemmelig lycra-lokk for å forhindre at ting faller ut.

De tre lommene på ryggen er passe dype og stramme. Høyrelomma har hull inn gjennom ryggstykket for innvendig føring av høretelefon ledning. Alle lommene har en nesten usynlig men genial detalj i form av elastiske lycra-lokk som sikrer at ting ikke hopper ut av lommene på brostein, eller ramler ut hvis du snur jakka opp ned under et toalettbesøk eller tilsvarende.

Lycralokket lar deg sikre mobil eller lommebok fra å skli ut av lomma ved at du bretter dette lokket over tingene du ønsker å sikre. Små ting som nøkler får du ikke festet på denne måten, men de vil uansett møte motstand som en hummer i en teine hvis de begynner å krype oppover ryggen.

DIGG FÔR: Cord-foret i fronten gir god isolasjon og svettetransport.
DIGG FÔR: Cord-foret i fronten gir god isolasjon og svettetransport.

Konklusjon

Assos Mille GT Winter er en gjennomført avansert jakke med et nedtonet utseende. Den har mange skjulte detaljer som løfter produktets funksjon. Passformen er i den trange enden av skalaen og på vinterdager der temperaturen bikker under null vil du slite med å få plass til nok klær under. Vi føler at jakka er på sitt aller beste i ensifrede plussgrader og regn, gjerne kun med ull-undertrøye under.

En brystlomme, eller vanntett rygglomme, samt bedre reflekser ville gitt full pott her.

PARKERT GLIDELÅS: Den gode glidelåsen med ekstra stort drag har garasje både oppe og nede.
PARKERT GLIDELÅS: Den gode glidelåsen med ekstra stort drag har garasje både oppe og nede.
VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Helhetsinntrykk
PLUSS

Smal passform

Vind- og vanntett

Puster godt

Myk stoff og fôr

Høy krage

Glidelåsgarasjer både oppe og nede

Tre dype og stramme baklommer

Geniale lycralokk inne i lommene

MINUS

Litt trang/tynn til de kaldeste dagene

Små reflekser

Ingen glidelåslomme eller brystlomme

Dyr

Ingen regnflapp på rumpa

Test av Giro Chrono Pro Alpha Jacket vintersykkeljakke

Giro Chrono Pro Alpha Jacket er en vintersykkeljalle like enkel som den er god. Men høy pris og passform trekker ned.

KORT OG BRED: Giro Chrono Alpha er rar i størrelsen. Kort på ermene og ryggen, og ellers ganske romslig. Foto: Henrik Alpers.
KORT OG BRED: Giro Chrono Alpha er rar i størrelsen. Kort på ermene og ryggen, og ellers ganske romslig. Foto: Henrik Alpers.
Giro Chrono Pro Alpha
 • Pris: 2 499 kroner

 • Vekt: 485 gram

 • Størrelse testet: X-Large

 • Størrelse testere, høyde/vekt: 184/74 – 192/82

 • Komforttemperatur: -8 til 2 grader

 • Importør: Ultimate Nordic

skala
5/10

Giro har først og fremst fått status i sykkelmiljøet for sine lissesko, men de gjør seg ikke bort i produksjonen av vinterklær heller.

Giro Chrono Pro Alpha Jacket kan vi definere som en mellom-enkel vinterjakke. Den har få men gode detaljer, det aller viktigste for denne jakken er at du ikke skal fryse (duh). Vi forklarer:

Jakken har en litt romslig passform, uten voldsomt til sykkelsnitt. Den sitter best på syklister som sitter litt mer oppreist enn vi gjør på bukkestyresykler, og som ikke liker at jakken sitter for tett.

Det gir selvsagt rom til mer isolasjon under jakken, selv om vi kunne tenkt oss en litt mer tettsittende jakke.

Jakken har tre lommer på ryggen, der det på utsiden av midtlommen også finnes en ekstern lomme med glidelås.

TULLBALL: Trenger du tommelholdere på en sykkeljakke er ikke ermene lange nok. Hvorfor ikke bare ha lengre ermer og mansjetter som går under hanskene? Foto: Henrik Alpers
TULLBALL: Trenger du tommelholdere på en sykkeljakke er ikke ermene lange nok. Hvorfor ikke bare ha lengre ermer og mansjetter som går under hanskene? Foto: Henrik Alpers

Dette er kjekt til nøkler og andre ting du absolutt ikke vil miste. Det hviler også en klaff over alle lommene. Det gjør at vann eller snø ikke faller ned i lommen, og at ting ikke faller ut. Litt knot må du regne med når du skal ha ting ut av lommene, men vi noterer det hele som en pluss.

Så – godbiten! Hele fronten av jakken, forsiden av ermene samt skulderpartiet, er kledd i Polartec Alpha Fleece. Dette er et lunt og varmende materiale, som i tillegg skaper litt isolerende luft mellom deg og kulda.

Dette løfter jakken mange hakk om vi sammenligner den med andre tilsynelatende enkle jakker, slik som eksempelvis Pearl Izumi Quest.

DELTE MENINGER: Klaff over lommene er flott, men gjør det også litt vanskeligere å få ting ut i fart. Kudos for ekstralomme med glidelås til verdigjenstander. Foto: Henrik Alpers.
DELTE MENINGER: Klaff over lommene er flott, men gjør det også litt vanskeligere å få ting ut i fart. Kudos for ekstralomme med glidelås til verdigjenstander. Foto: Henrik Alpers.

Vi noterer oss også for store og godt synlige reflekser på ryggen. Selvsagt er fronten vindtett, og hele jakken vannavstøtende.

Ute på tur er dette en jakke som gjør ytterst lite ut av seg. Du kommer ikke til å møte noen som lurer på om du har fått ny jakke eller hva for en jakke dette er, det er simpelthen bare et ytterplagg som gjør jobben på en god og rimelig måte.

Polarfleecen gjør virkelig jobben, og noen tør kanskje gå ned på mengden undertøy på grunn av dette. Her stopper på mange måter det vi har å si om Giros jakke, og det er på sin måte en god ting.

BEHAGELIG: Fleeceforet fra Polartec er veldig behagelig, men også dyrt. Trolig trekker det opp prisen på jakken. Foto: Henrik Alpers.
BEHAGELIG: Fleeceforet fra Polartec er veldig behagelig, men også dyrt. Trolig trekker det opp prisen på jakken. Foto: Henrik Alpers.

Den gjør bare jobben sin på en ok, enkel, måte. Lange mansjetter glemte vi også å nevne, som hindrer at ermene sklir opp. 

Vi må like fullt ta opp en ting. Passformen på jakken er raus, vi mener den blir i romsligste laget, og på mange vil den henge litt rundt på kroppen. Du kan selvsagt gå ned en størrelse, men da blir den fort kort på ermene. Våre testere er 184/74 og 192/82 cm/kg, og den satt ikke spesielt godt på noen av oss.

Vi savner også en strammestrikk rundt livet, som gjør at vi får halen på jakken tettere inntil ryggen. Ettersom jakken er litt vid i snittet og da særlig rundt livet, opplever vi at kjølig luft trekker innunder jakken når vi setter oss i bukken. Det er definitivt ikke et pluss.

AMERICAN FIT: Jakker fra amerikanske produsenter slik som Giro, har definitivt en langt romsligere prøvedokke enn europeiske produsenter. Foto: Henrik Alpers.
AMERICAN FIT: Jakker fra amerikanske produsenter slik som Giro, har definitivt en langt romsligere prøvedokke enn europeiske produsenter. Foto: Henrik Alpers.

Til slutt må vi nevne prisen. Den er høy, en veilpris på 2499 er eksempelvis 200 kroner mer enn Santini Vega Extreme, en tidligere favoritt i testpanelet.

Konklusjon

Giro Chrono Pro Alpha gjør en god jobb som vinterjakke til kalde, nordiske forhold, men det betinger simpelthen at du er i de øvre vektklassene.

Likevel mener vi veilprisen på 2 499 kroner er for høy. Det er et godt produkt, som burde vært 500 kroner rimeligere. Sliter du derimot med å finne plagg som ikke er for stramme og tettsittende kan dette være et godt produkt.

VURDERING
Isolasjonsevne
Totalinntrykk
Valuta for pengene
PLUSS

Varm og deilig Polartech Alpha fleece

Enkel og god i funksjonen

God hals med plass til buff

Regnklaff på lommene

Ekstralomme med glidelås

MINUS

Litt korte ermer

Ikke spesielt sykkelvennlig snitt

Høy pris

Ønsker oss en strikk i livet

Test av Craft Adv Bike SubZ Lumen

Craft sin vinterjakke med det kryptiske navnet Adv Bike SubZ Lumen er en jakke godt tilpasset norsk sykling på kalde, mørke dager og kvelder.

LV_anbefaler
Craft Adv Bike SubZ Lumen jakke
 • Pris: 1 799 kroner

 • Vekt: 448 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Størrelse tester: 184 cm/74 kg

 • Komforttemperatur: -9 til +2 grader

 • craft.com

skala
9/10

Vi tolker navnet på Crafts vintersykkeljakke dithen at jakka er avansert og beregnet på temperaturer under null. Lumen-navnet tyder på at den byr på ekstra god synlighet.

De gule skuldrene og ermene gir god synlighet i dagslys. Store reflekspartier gjør deg også godt synlig etter mørkets frembrudd.

Craft Adv Bike SubZ-jakka er ikke supertykt foret. Den er ganske tynn i fronten, men er både vind- og vanntett. På ryggen og under armene er den mindre tett, men desto tykkere foret. Selve passformen er romslig, både på kropp og ermer. Samtidig er jakkestoffet såpass elastisk at jakka ikke føles posete eller uflatterende.

Craft Adv Bike SubZ Lumen vinterjakke
FLEECE: Kragen er foret med myk fleece. Stripa nedover skulderen er refleks

Glidelåsen er middels kraftig. Den har en solid stormflapp på innsiden for god vindtetthet. En stoffgarasje øverst beskytter haka mot det kalde metallet. Dessverre er glidelåsen kun enveis. Vi liker toveis glidelåser på jakker da det gir bedre luftemuligheter, samt letter tilgangen til lommer på trøya under jakka.

Halspartiet er foret med mykt fleecemateriale. Jakka har kraftig strikk rundt hele linningen nederst. Denne er dekket av gripesilikon på ryggen og i sidene. I front er strikken uten silikon.

Craft-jakka har tre vanlige baklommer. Alle med vindtett stoff på utsiden. En glidelåslomme sitter på utsiden av den høyre lomma. Denne har tett fór både utover og innover for å beskytte mobilen mot fukt og svette. På venstre rygglomme er det et stort refleksfelt. En liten reflekslogo sitter nederst på rygglomma.

Craft Adv Bike SubZ Lumen vinterjakke
SYNLIGHET: De gule ermene gir god synlighet på dagtid, den kraftige refleksstripa fungerer i mørket

Store refleksstriper går langs skuldrene helt ned til albuene. En liten Craft-logo på venstre bryst er også reflekterende. Mansjettene rundt håndleddene har elastikk på undersiden. De sitter passe trangt, uten å stramme. De kan trekkes utenpå hansker, eller plasseres på innsiden.

Craft-jakka er sammen med Nalini-jakka, den beste på refleks og synlighet. De gule panelene over nakken og på armene gir god synlighet også i dårlig dagslys. De store reflekspartiene fungerer bra i mørket.

Jakka føles varm på. Den tette fronten beskytter godt mot vind og kulde, mens det tykkere ryggpartiet puster bra, uten at det slipper gjennom kald luft. Jakkefronten føles litt stiv, men er samtidig elastisk og romslig nok til ikke å hindre bevegelighet.

Craft Adv Bike SubZ Lumen vinterjakke
DYPE LOMMER: De tre baklommene på Craft-jakka er fine til ekstra hansker eller en undertrøye i plastpose

Ryggpartiet er noe forlenget, men burde vært enda litt lengre. Selv om det ofte er tørt i minusgrader er det også ofte saltslaps langs veien. Har du ikke skjermer på sykkelen er forlenget rygg kjærkomment.

Ermene er formsydd for å passe fremoverlent sykkelposisjon, men jakka føles ikke like restriktiv og ensidig som luksusjakka fra Assos. Craft-jakka er kanskje litt kort på magen til å fungere optimalt til løping og langrenn, men helt håpløs er den ikke til dette. Dette vil avhenge av kroppslengde.

Konklusjon

Craft Adv Bike SubZ Lumen holder lovnadene som ligger i navnet. Den er avansert i materialene, fungerer i temperaturer godt under null og gir maks synlighet.

Prisen er overraskende lav i forhold til hvor gjennomarbeidet og funksjonell jakka føles.

Craft Adv Bike SubZ Lumen vinterjakke
TETT FORAN: Craft-jakka er vindtett i front, men mer åpen i ryggen. Det gir gode pusteegenskaper

Kvaliteten på sømmer, passform og materialer føles mange ganger bedre enn på Pearl Izumi og Shimano-jakka.

Det litt tynne og stive frontpartiet kan kreve noe ekstra klær under på spesielt kalde dager, samtidig holder det kroppsvarmen godt inne foran mage og bryst, mens overskuddsvarme kan slippe ut bak.

Hvis du ikke ønsker deg den aller mest aerodynamiske jakka, men samtidig ønsker å bli sett i trafikken er Craft Adv Bike SubZ Lumen en super vinterjakke til alt av sykling i kaldt vær.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Rimelig

Varm og vindtett i front

Fine lommer på ryggen

God synlighet og masse refleks

Romslig passform uten å være posete

God lengde på rygg og ermer

Puster godt

MINUS

Ikke toveis glidelås

Litt tynt foret i front

Trang glidelåslomme på ryggen

Test av Rapha Classic Gore-Tex Winter Jacket

Leter du etter en sykkelregnjakke til dagene der været er som absolutt verst? Rapha sin nye Rapha Classic Gore-Tex Winter Jacket kan du trygt sette øverst på ønskelista.

Rapha Classic Gore-Tex Winter Jacket
TIL GRISEVÆR: Raphas nye vinter-regnjakke er for de absolutt våteste og kaldeste dagene. Foto: Henrik Alpers.
LV_anbefaler
Rapha Classic Gore-Tex Winter Jacket
 • Pris: 3 700 kroner

 • Størrelse testet: Large

 • rapha.cc

skala
9/10

Klesgiganten Rapha kommer stadig med nyvinninger, og denne gangen har de laget en regnjakke til de av oss som sykler uansett hvor dårlig vær det måtte være.

Rapha Classic Gore-Tex Winter Jacket er den jakken de til nå har produsert som må regnes som den absolutt groveste og mest solide. For syklister som ellers elsker så tettsittende og lette klær som mulig, dette blir for rene oljehyren å regne, men du verden som det fungerer i dårlig vintervær.

Denne jakken er laget for trening og sykling på dager der det regner mye, og er temperaturer ned mot null, eller gjerne under null også. Dette er en jakke som forblir på hele turen, den er for tung og stor til å ha i en lomme på ryggen.

Jakken er laget for å være et vann-og vindtett ytterskall som beskytter deg mot elementene, og den er tiltenkt brukt som en skalljakke.

Sykkel-vinterklær-33
OVERLAPP: Ermene er lange nok for de aller fleste, og overlapper godt hansker med høy mansjett.

Akkurat slik en har kledd seg for toppturer, skikjøring eller fjellturer i en årrekke.

Landeveissyklister har sjelden fått glede seg over plagg eller klesfilosofi til slike temperaturer eller slikt elendig vær, før de siste årene. Men er det fordi produsentene ikke har laget slike plagg, eller fordi syklister ikke har kledd seg på den måten?

Vi lener oss mot begge deler. Faktisk kommer vi ikke umiddelbart på noen andre skalljakker som har en lignende profil. Testvinneren Gore Wear C7 er eksempelvis laget uten tanke på å ha varmeisolerende plagg under, der skal kun en tynn trøye isolere.

Om vinteren og i skikkelig dårlig vær er de som sykler lenge kledd i det de har som kan funke, heller enn faktiske klesplagg laget for elendig vær. Der fjell-og friluftsfolket har hatt plagg til all slags vær, har det i liten grad eksistert sykkelklær til de samme elementene. Rapha endrer litt på det.

Sykkel-vinterklær-34
BRØSTKASSELAGRING: To lommer på brystet på herrejakken, en på damejakken.

Ute på veien sykler vi altså med en litt tung, stiv jakke som føles grov å ta på, men som samtidig oppleves litt som å ta på seg et slags trygt, beskyttende lag mot omgivelsene. Og det er nettopp det denne jakken er.

Med en tynn ulltrøye som fukttransporterende plagg og en litt tykkere fleece som isolerende lag tar vi på oss regnjakken og legger ut i det elendige været som preget hovedstaden frem til jul.

Ok – vi har syklet i regnet før. Vi er ikke fremmede for at vi blir iskalde på fingre og tær først, så legger knær og lår, og helt til slutt overkroppen, simpelthen fordi den er mest isolert fra omgivelsene.

Sykkel-vinterklær-35
TULLBALL: To lommer på ryggen gir fullstendig ubalanse i det du har med deg. Er det så JÆVLA vanskelig å lage tre?

Akkurat den opplevelsen er ikke noe annerledes nå.

Om det tar mer tid før vi blir kalde på overkroppen med denne jakken vet vi ikke, det er umulig å måle. Men vi tør mene at det oppleves slik. Det føles litt tryggere. Det føles litt varmere, det kjennes ut som plagget er laget for de elendige førjulsstormene vi begynner å bli vant til.

Og vi liker definitivt at det er rom for isolerende plagg under, ikke at vi stapper oss inn i en ytterjakke.

Men er det egentlig noe nytt med denne jakken?

Jakken er altså på ingen måte mer vind-eller vandtett. Det som gjør at jakken føles bedre i lave temperaturer og dårligere vær enn det meste annet vi har prøvd, er simpelthen at stoffet som dekker membranen, er tykt, grovt og stivt.

Dette gjør at selve jakken ikke er like tett på huden eller de underste klesplaggene, slik at det luner litt bedre. På tynne, tettsittende jakker kjenner vi ofte at regndråpene treffer skallet, vi kjenner regelrett kulda mot huden. Om sommeren er dette selvsagt ikke noe problem, men det er gjerne ubehagelig kaldt når det er høst, vår eller vinter.

Sykkel-vinterklær-37
STRAMMING: Rundt livet har du en enkel og solid strammeløsning. På innsiden av jakken, riktignok.

Erfaringen med slike jakker har mange fra typiske fjellturer, eller kanskje toppturer på ski. Frem til nå har vi ofte brukt ikke-formsydde regnjakker til annet bruk på sykkelen. Det har fungert greit, men har kanskje ikke skreket identitet, og vi har saktens også savnet en jakke som er formsydd med lange ermer.  

Vi får bare si det en gang til – det føles bedre. Jakken er definitivt mer vintertilpasset enn andre regnjakker vi har testet. Og således tør vi si den er litt bedre og litt mer dedikert.

Men hvor mye bedre kan det egentlig være?

Revolusjonerer det sykling i kaldt vær? Nei, syklingen er den samme. Men det er ikke mange andre regnjakker som er laget for sludd og regn ned mot nullpunktet, som har plass til tøy under og som ikke ser ut som den er laget for noe helt annet.  

Kan vi enkelt sykle i fem timer i to grader og regn, der vi tidligere stoppet etter fire? Nei, det vil fortsatt avhenge av din mentale styrke.

Sykkel-vinterklær-36
BEHAGELI: Innsiden av halspartiet er kledd med myk fleece.

Blir vi på et eller annet tidspunkt i turen våt gjennom jakka? Regner det nok, ja. Men når en jakke holdes unna kroppen, blir trykket på membranen mindre. Men vann trenger tidsnok inn ved halsen eller ermene.

Ser vi bedre ut? Tja. Utseendet vurderer vi ikke som en del av testen. Men jakken sitter bedre på, ettersom det er nettopp sykling den er laget for, og den tar høyde for at vi har plagg under.

Før konklusjonen kommer. Dette er altså en jakke for de våteste og kaldeste dagene, som Rapha sier det selv. Grove glidelåser, myk fleece i en romslig hals med plass til buff eller lignende, myke mansjetter på ermene, flotte og store reflekser flere steder og solide brystlommer er noe av det som gjør dette til et godt plagg. Enkelt, men høy kvalitet og god gjennomføring.

Dette er ikke jakken for høy intensitet, til det blir den for stor og klumpete. Men til treningsturer eller våte regndager, et aldeles perfekt plagg.

rapha-classic-gore-tex-winter-jacket
SYNLIG: Refleksene på jakken synes godt i mørket og er av de bedre vi har prøvd.

Konklusjon

Rapha Classic Gore-Tex Winter Jacket er en regnjakke laget for de kaldeste og våteste dagene. Den er det nærmeste vi kommer absolutt vind-og vanntetthet med sin Gore Tex Infinitum-membran, og den er trolig den beste regnjakken vi har prøvd til dagene striregnet såvidt ikke blir til slutt.

Så er spørsmålet om vi trenger en jakke til 3700 kroner til dager der de færreste gidder å vurdere å komme seg ut. Det er en høy pris, men det er helt på snittet med andre regnjakker i denne kvaliteten.

Om du trenger dette plagget må du som vanlig vurdere selv, men vi kan gå god for at dette er jakken du vil ha om du sykler mye i vått og kaldt og er på jakt etter ny jakke.

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

Svært god beskyttelse når været er som dårligst

Det litt stive stoffet holder jakka unna kroppen og dette luner godt

Gode mansjetter

Store og gode reflekser

Lommedrenering

Laget for å ha på både fukttransporterende og isolerende tøy under

MINUS

Litt trang rundt albuene - ermene kunne vært lengre

Strammingen rundt livet er på innsiden av jakken og litt knotete å nå med tykke hansker

Nå må klesprodusentene slutte med to lommer på ryggen altså for noe herk

Test av Isadore Merino Membrane Softshell Jacket x OSRAM

Isadore Merino Membrane Softshell Jacket x OSRAM er laget med tynt ullfôr, lufteluker og integrerte røde lys. Jakken skal holde uværet ute og bilistene på avstand. Vi har testet.

Isadore x Osram
MED LYS: De røde stripene langs ryggen kan lyse fast eller blinkende. Foto: Henrik Alpers
Isadore Merino Membrane Softshell Jacket x OSRAM
 • Pris: ca 4 500 kroner i skrivende stund (330 euro + moms)

 • Vekt: 445 gram uten powerbank

 • Størrelse testet: M

 • Komforttemperatur: -5 til +5 grader

 • Isadore.com

skala
8/10

Slovakiske Isadore har på kort tid etablert seg som et innovativt sykkel-klesmerke. Merket er ledet av de tidligere proffsyklistene Martin og Peter Velits. Plaggene er sydd lokalt i Slovakia. 

Isadore har helt siden starten brukt mye merinoull i plaggene sine. I tillegg har designet vært nedtonet og mer klassisk enn moderne. Noen vil sikkert si Rapha-inspirert, men Isadore har en tydelig egen look like fullt. 

Merino Membrane Softshell Jacket x OSRAM en myk høst- og vinterjakke som skal fungere både i regn og oppholdsvær. Den er elastisk og har et innerstoff i en miks av merino-ull og polyester og et behandlet ytterlag av polyester. 

Isadore X Osram
LYSENDE IDE: Røde lysstriper langs ryggen gir god synlighet i trafikken. Foto: Henrik Alpers

Isadores produkter holder høy kvalitet, slik vi tidligere har sett med deres termo-shorts

Ytterlaget på jakken skal tåle en vannsøyle på 10 000 mm vann, noe som kvalifiserer til å kalle jakken vanntett, om enn ikke like vanntett som en ren regnjakke

Ytterstoffet er behandlet med et vannavstøtende middel fritt for perfluorerte forbindelser. Sidene på jakken er laget av såkalt thermo-roubaix lycra for bedra elastikk og stretch. 

Isadore X Osram
TO LOMMER: En med vanntett glidelås og en som er åpen. En utbrettbar rumpeflapp beskytter ekstra. Foto: Henrik Alpers

Jakken har to lommer på ryggen. En med glidelås, der ledningen til jakkens integrerte LED-lys befinner seg, og en uten glidelås for oppbevaring av hva du vil. Over lommene er det en kraftig stripe med refleks. En Isadore-logo på den ene lommen er også refleks.

Vi har tidligere sagt at to lommer er djevelens verk på sykkeltrøyer, men på en jakke som dette fungerer det. Lommene er brede og store og fører ikke til at jakken sitter skjevt på ryggen. 

Langs sidene av ryggen på jakken går det to røde LED-striper som er godt synlig både bakfra og fra siden når du sykler. LED-lysene styres fra en knapp integrert i jakkens lining på høyre side. Du kan veksle mellom fastlys og to blinke-modus. Lyset drives av en powerbank som kobles til en USB-kabel i baklommen med glidelåslukking. 

Isadore X Osram
USB-KOBLING: For å få lysene til å virke må du koble på en USB-powerbank. Isadore selger en egen, men vi fikk ikke denne med jakka. Hvilken som helst vil uansett fungere. Foto: Henrik Alpers

Nederst på jakkens ryggparti er det en ekstra flapp som kan foldes ut for å beskytte rumpa bedre mot vannsprut fra bakhjulet. Denne flappen kneppes opp i jakka med tre trykknapper når du ikke ønsker den ute. 

Glidelåsen i front er ikke av den vanntette typen, noe som gjør den mykere og lettere å åpne og lukke. En vindflapp under glidelåsen gjør den uansett vindtett. Øverst i åpningen, over brystet sørger en liten stofflik med trykknapp for at du kan åpne glidelåsen uten at jakken blåser seg opp som en spinnaker. Glidelåsen har en stor garasje øverst. Innsiden av jakkekragen er foret med myk fleece. 

Isadore X Osram
UTLUFTING: Du kan dra ned glidelåsen uten å åpne jakka som en spinakker. Lufteluker på brystet fungerer også bra. Foto: Henrik Alpers.

På hver side av brystet er jakken utstyrt med vannrette lufteluker som kan åpnes og lukkes med glidelås. Disse har netting på innsiden. De gir god lufting som er klart merkbar i klatringer og på flate partier der det går fortere. Lukene lar seg raskt lukke igjen før utforkjøringer. 

En stor Isadore-logo på venstre skulder er refleks og gir også ganske god synlighet fra front. 

Isadore-jakken er en komfortabel, ettersittende jakke som fungerer med kun kortermet trøye under i temperaturer ned mot fem grader, og med langermet sykkeltrøye under i temperaturer ned til -5. 

Isadore X Osram
ÅPNE OG LUKKE: Lukene på brystet gir god kjøling både i klatringer og på flatene. Foto: Henrik Alpers

Luftelukene på brystet hjelper godt med å begrense svetteproduksjonen i motbakkene. Ull-stoffet inn mot kroppen er behagelig og føles komfortabelt også når det blir litt fuktig av svette. 

Vann perler seg fint på utsiden av jakken. 

Lommene bak på jakken er lette å komme til under sykling. Både å åpne og lukke glidelåsen på høyre lomme er enkelt mens du sitter på sykkelen. 

Lysstripene på hver side av ryggen er ikke synlig for syklisten selv, uten speil. Uten powerbanken påkoblet USB-kabelen i lommen kan du vaske jakken i vaskemaskin på 30 grader som vanlig.

Isadore X Osram
REFLEKS-LOGO: Isadore-logoen på venstre skulder er en godt synlig refleks. Foto: Henrik Alpers.

Isadore lager skikkelig fine klær med god passform for typiske sykkelkropper. Passformen på Merino Softshell-jakka er small og ettersittende, men med god ermlengde. Selve kroppen på jakken er heller ikke alt for kort i fronten. Ermene er ettersittende uten å være bevegelseshemmende. 

Isadore-jakken er veldig forseggjort og vellaget. Detaljene er gjennomtenkte og smarte. Utseendet er tidløst og elegant, med en liten ekstra x-faktor. Bruken av ull i materialet gjør jakken ekstra komfortabel og vil også begrense lukt noe over tid. 

Av jakker vi har testet før minner Isadore Merino Membrane Softshell-jacket mest om Santini Vega Extreme, men Isadore-jakken føles mer skreddersydd og byr på bedre muligheter for lufting. Den er også noe tynnere. I tillegg har den de fine lysene på ryggen. 

Jakken føles noe varmere enn Nalini Carena og Assos Mille GT som vi har testet tidligere. Luftemulighetene gjør likevel Isadore-jakken noe mer allsidig. 

Isadore X Osram
LYS I MØRKET: Ekstra synlighet er aldri dumt i trafikken. Isadore-jakkens Osram-lys synes godt. Foto: Henrik Alpers

Isadore Merino Membrane Softshell-jakken har i løpet av kort tid blitt den nye favoritten i garderoben, spesielt til tidlige morgenturer og ettermiddagsturer der det er vekslende temperatur og lite lys. Også på dagtid vil Osram-lysene bidra til bedre synlighet, men jakken er likevel svart og dermed litt lite synlig.

Den blir for varm når gradestokken bikker over 10 grader, men er veldig tilpasningsdyktig i lavere temperaturer - enten med kun ett lag under, eller med en langermet trøye. 

Ønsker du deg en varm jakke som har gode luftemuligheter og gir ekstra synlighet er Isadore-jakken et stilig og godt valg. 

Prisen med påslag av norsk mva er dog ganske så stiv. 

VURDERING
Isolasjonsevne
Valuta
Totalinntrykk
PLUSS

God passform

Komfortabel

Tåler regn

Lufter godt

Ganske varm

Integrert lys

Gode lommer

Flott finish

Gjennomtenkte detaljer

Lange nok ermer

MINUS

Dyr - Isadore tar ikke av 20% slovakisk moms så norske kunder må betale moms to ganger

Trang i halsen med glidelåsen helt oppe

Smal passform er ikke for alle

Ikke aller varmest

Test av Assos Schlosshund

Assos Schlosshund har suveren funksjon og er godt synlig på landeveien, men koster alt for mye til å være best i test.

RASK: Schlosshund er laget for rittsykling. Den er tettsittende selv for de slankeste, og begrenser således hva du kan ha på lommene. Men du verden for en rittjakke!
assos schlosshund
Assos Schlosshund
 • Pris: 3 299 kroner

 • Vekt: 199 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Importør: Assos Scandinavia

 • Passform: Kort, for fremoverlent sykling, tett og slank passform

 • Passer for: Deg som vil ha en tettsittende jakke av ypperste kvalitet, der prisen ikke spiller noen rolle

Schlosshund betyr slottshund og ikke kamphund slik vi først trodde, og dette er arvtageren til jakken kalt Sturmprinz.

Assos Schlosshund er blitt både lettere og nettere, og 199 gram for en regnjakke i størrelse large er lett. Vi definerer dette som en lett rittjakke.

Den sitter tett på slanke og aktive syklister, og regelrett former seg etter kroppen når du setter deg i sykkelposisjon. Er du usikker på om du er for stor for en slik jakke er du nettopp det.

En ting vi liker med Assos regnjakke er deres luftesystem. Bak på ryggen har vi to store lufteventiler, som faktisk er helt åpne. Når du sitter oppreist og farten er lav, vil disse åpne seg og slippe ut luft. Når du lener deg fremover og vinden går over hodet og rygg, vil disse lukene tette seg.

r2-15
r2-15

Det som høres ut som en utrolig dårlig gimmick fungerer faktisk godt, og det er en funksjon vi verdsetter selv om vann kan komme inn. De to luftelukene gir deg også tilgang til lommene på trøya.

Siden dette skal være jakke for konkurranse og rask sykling er den strippet for unødvendige detaljer. Vi har ingen glidelåsgarasje, strammestrikker, lommer eller justeringsmuligheter. Dette er et nedstrippet skall som skal holde vannet ute, samt slippe fuktigheten ut. Og akkurat dette mener vi Assos’ jakke leverer på.

TETT: Jakken sitter stramt rundt håndleddene, men det svarte partiet er fleksibelt. Det gjør den lett å tå av og på i fart, selv om vi hadde ønsket enda mer fleksibilitet.
TETT: Jakken sitter stramt rundt håndleddene, men det svarte partiet er fleksibelt. Det gjør den lett å tå av og på i fart, selv om vi hadde ønsket enda mer fleksibilitet.

Om vi måler pusteegenskapene på Schlosshunds membran kontra Gore-Tex i et laboratorium, finner vi trolig målbare forskjeller. Men denne forskjellen klarer vi ikke å oppleve i praksis, og da vi tok ekstremtesten i stekende sol, opplever vi Assos jakke som den som pustet best.

Når det gjelder vanntetthet greier vi ikke å skille denne jakken fra de andre toppjakkene. Det er simpelthen umulig å si i en praktisk test når vann begynner å lekke inn, og om det kommer neden-eller ovenfra. Men også dette er en jakke som vil holde deg tørr i mange timer, selv når det er mye regn i lufta.

Konklusjon

Schlosshund er på mange måter blant de beste regnjakkene vi har testet. Men den er svinedyr og har begrensninger, både i passform og bruksområde.

Dette er ingen langturjakke, du har ikke plass til mye i lommende under med denne på. Rågod for rike rittsyklister.

r2-20
r2-20
PLUSS

Veldig gode detaljer

Vakuum-luftingen fungerer godt

Lang på ermene

Kan fint pakkes i lomma

MINUS

Stram mansjett rundt ermene gjør at den kan være klønete å få av

Test av Gore Wear C7 Gore Tex Active Jacket

Gore Wear C7 Gore Tex Active regnjakke har best funksjon, en god pris og gjennomgående kvalitet. Det gjør den til testvinner.

PIONERER: Gorewear var tidlig ute med skikkelig sykkelpassform på jakkene sine. Akkurat det mestrer de fortsatt best i klassen.
PIONERER: Gorewear var tidlig ute med skikkelig sykkelpassform på jakkene sine. Akkurat det mestrer de fortsatt best i klassen.
LV_best_i_test
Gore Wear C7 Gore Tex Active Jacket
 • Pris: 2 599 kroner

 • Vekt: 289 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Passform: Kort, for fremoverlent sykling, tett og slank passform

 • Passer for: Deg som vil ha den beste regnjakken til heldagsbruk

 • Importør: gorewear.com

Gore Bikewear heter nå Gore Wear, og det er C’n i navnebetegnelsen som indikerer at det er til cycling, ikke running. Navneforvirring til tross, Gore Wear er fortsatt klesmerket til membranprodusenten Gore-Tex.

At en membranprodusent er gode til å lage sykkeltøy er det ingen automatikk i. Teknisk sett har de hatt mange gode produkter tidligere, men etter å ha fått Fabian Cancellara som produktutvikler, er det blitt enda bedre.

Uansett: Gore Wear C7 Gore Tex Active er en rendyrket sykkeljakke, et beskyttende regnskall du ikke tar med på fjelltur. Først når du lener deg frem over hendlene, og gjerne ned i bukken, kommer passformen virkelig til sin rett. Vi noterer oss et stort pluss for lange ermer, med glidelåser på mansjettene. Dette gjør det enklere å ta jakken av og på med hansker, og dette gjør også at ermet kan brettes opp om det er opphold.

BEST I KLASSEN: De grove mansjettene har fått glidelås for å gjøre det enklere og ta av og på. Det store reflekspartiet er også godt synlig.
BEST I KLASSEN: De grove mansjettene har fått glidelås for å gjøre det enklere og ta av og på. Det store reflekspartiet er også godt synlig.

På ryggen har vi to store lufteventiler med glidelås, som også gir oss tilgang til trøyelommene. Det er store og tydelige reflekser på hele jakken, som gjør at også den røde varianten vil synes godt. Halspartiet har mykt og behagelig stoff, i likhet med glidelåsgarasjen.

Det som gjør dette til en testvinner, er flere ting. For det første er vanntetthet og pusteegenskaper selvsagt på topp, Gore-Tex er et gjennomprøvd produkt vi stoler på. Selv om passformen er fremoverlent, er jakken mer tilgivende enn eksempelvis Schlosshund. Vi kan fint bruke denne til ritt, men den er minst like god til lange dagsturer. Vi har ekstra plass under jakken, og lommene kan godt være fulle under.

r2-37
r2-37

Jakken er ikke spesielt lett, men kan fint rulles sammen i midtlommen. Denne jakken er også robust. Ytterstoffet vil tåle kvister, sekkebruk, stapping i bag, oppbevaring i bil og andre ytre påkjenninger bedre enn eksempelvis Castellis jakke. Dette er med andre ord en regnjakke du vil ha glede av i mange år.

Vi finner ikke noe nevneverdig negativt med jakken, men Gore kan trygt ansette en designer med smak. Men som Gore Wear selv sier - «We’re a technology driven company», de vil bare lage de teknisk beste plaggene.

OVERLEGNE: Kanskje ikke overraskende at selskapet som lager membranen Gore-Tex også er gode på sømmer. Her er det både tett og pustende.
OVERLEGNE: Kanskje ikke overraskende at selskapet som lager membranen Gore-Tex også er gode på sømmer. Her er det både tett og pustende.
PLUSS

Mange flotte detaljer

Store og gode reflekser

Lang nok på ermene

Kan fint pakkes i lomma

Glidelåser på ermene er praktisk

To lufteluker bak

Lang hale

MINUS

Vi tillater oss å påstå Gore har litt kjedelig design

Test av Castelli Tempesta

Castelli gjør alt riktig med Tempesta, men hempen rundt håndleddet er regelrett farlig.

HALVSLANK: Castelli Tempesta er laget for aktive syklister, og er trangest over armene. Den fungerer like fullt godt i oppreist stilling. Vi har faktisk brukt den til løping også.
Castelli Tempesta
LV_anbefaler
Castelli Tempesta
 • Pris: 2 399 kroner

 • Vekt: 210 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Passform: Kort, for fremoverlent sykling, normal-til-slank passform

 • Passer for: Deg som vil ha testens beste allroundjakke, gitt at den passer kroppen din

 • Importør: bikeshop.no

Castelli Tempesta er jakken som Team Sky bruker når det regner på start, og når de ikke vet hvordan resten av dagen ser ut. Den er tettsittende, men ikke verre enn at også normalvektige kan bruke den.

Den har lange og gode ermer, som likevel ikke er i veien for de som har normal armelengde. Glidelåsen er grov og enkel å bruke, og vi liker at det er lommer på ryggen, selv om det bare er to.

Med tykke hansker er det lett å få tak i mat eller annet i lommene. Strikken med silikonputer inni holder jakken nede, og rompeklaffen er grei å ha om du ikke har skjermer. Den kan rulles innunder jakken om du ikke liker den. Halsmansjetten er lenger og smalere enn på de andre jakkene i testen, og dette gjør det lunt, godt og tett.

BEHAGELIG: Nakkekragen er høy og foret. Dette luner godt når det regner, og er behagelig mot huden. En favoritt i testen!
BEHAGELIG: Nakkekragen er høy og foret. Dette luner godt når det regner, og er behagelig mot huden. En favoritt i testen!

Denne jakken er lett tross de mange detaljene. Det gjør den også noe skjør. Du kan bruke sekk på denne jakken om du eksempelvis pendler, men dette vil slite på jakken. Skal du ha en jakke til opplevelser der jakken sannsynligvis utsettes for potensielle rifter, eksempelvis eventyrsykling, bør du vurdere om dette er jakken for deg.

Før vi går videre med jakkens regnegenskaper er det en sørgelig detalj vi må nevne. Mansjettene rundt ermene har en strammestrikk, som blafrer løst i vinden. Strikken skal kunne festes med en liten magnetbrikke, men dette fungerer ikke i praksis.

Den løse strikken kan feste seg i alt fra bremsehendler til baklommer, og vi opplevde flere nestenvelt på grunn av dette. Denne løsningen er like idiotisk som den er farlig, og burde vært løst annerledes. Vi stapper strikken inni ermet som for så vidt fungerer, men du verden så teit.

KATASTROFE: Mansjettene på Tempesta er det dummeste vi har sett på en sykkeljakke. Magnetløsningen gnaget raskt hull i ermene, og hempene henger seg opp i alt mulig rart, eksempelvis styret.
KATASTROFE: Mansjettene på Tempesta er det dummeste vi har sett på en sykkeljakke. Magnetløsningen gnaget raskt hull i ermene, og hempene henger seg opp i alt mulig rart, eksempelvis styret.

Men: Bortsett fra denne løsningen er jakken virkelig god i regnet, så god at dette ble jakken vi tok på oss igjen og igjen. Det er mye som er riktig her, selv med svakheten rundt ermet. Passformen er riktig. Bruksområdet er bredt. Den er lett å ta av og på. Den passer i lommen. Den ser stilig ut.

Vanntettheten er par med de andre toppjakkene, og selv om eVent mener deres membran puster bedre enn Gore-Tex, vil vi påstå det er hipp som happ. Vi liker at jakken er lett og nett nok til å kunne rulles i lomma, og vi liker at den er tett og solid nok til å kunne brukes som heldagsjakke. Ikke glem at jakken er tynn, skal du ut lange og kalde høstdager må du ha mer under.

SMART: To store lommer er praktisk på heldagsjakker, selv om det skaper ubalanse. Nettingstoffet drenerer vannet effektivt.
SMART: To store lommer er praktisk på heldagsjakker, selv om det skaper ubalanse. Nettingstoffet drenerer vannet effektivt.
PLUSS

Rygglommer med store dreneringshull

Ekstra lange ermer, grov og lettmanøvrerbar glidelås

eVent-membranen oppleves like god som Gore-Tex

Holder seg nede

Rumpeklaff

Synes godt i trafikken

Hhøy og behagelig halskonstruksjon

MINUS

To og ikke tre rygglommer gir ubalanse i ballasten

Strammehempene rundt ermene er idiotiske og farlige

Stoffet er skjørt

Test av Nalini Acqua 2.0

Nalini Acqua 2.0 er en ganske rimelig regnjakke for sykling. Med sin refleksgule farge gjør den deg synlig i trafikken, men holder den deg tørr nok?

I ALL SIN ENKELHET: Nalinijakken er en enkel og rimelig jakke med sykkelsnitt. Om det ikke er for kaldt og du skal sykle ritt, kan denne være en god løsning.
I ALL SIN ENKELHET: Nalinijakken er en enkel og rimelig jakke med sykkelsnitt. Om det ikke er for kaldt og du skal sykle ritt, kan denne være en god løsning.
Nalini Acqua 2.0
 • Pris: 1 099 kroner

 • Vekt: 195 gram

 • Størrelse testet: Large

 • Passform: Kort foran – lang bak, for langturer på landevei, tett passform

 • Passer for: Jakken er grei som regnjakke på varmere dager, men ikke god nok til langturer på kalde høstdager.

 • Importør: Racingdepot

I deres egen beskrivelse sier Nalini: «10 000 mm vannsøyle og tapede sømmer, hva mer trenger du?». Vel, om en skal ha en jakke som holder vannet ute en lang høstdag kommer denne til kort, selv om den er verdt prisen.

Den knallgule varianten av Acqua 2.0 er en jakke formsydd til sykling. Den er laget for syklister med en helt gjennomsnittlig kroppsfigur, og den er sydd til å være behagelig når en sitter i sykkelposisjon.

Den er ikke like aggressiv som eksempelvis Castelli Tempesta, jakken har slik vi ser det en ganske optimal passform for langturposisjon. En ting som irriterer oss grenseløst også her er at ermene ble for korte på flere av oss.

SYNLIG: Dette kategoriserer vi som en rimelig rittjakke, og således helt greit at de har ofret lommene for store reflekser.
SYNLIG: Dette kategoriserer vi som en rimelig rittjakke, og således helt greit at de har ofret lommene for store reflekser.

Jakken har ingen lommer, lufteluker, forsterkninger eller nakkefor. Den eneste tekniske egenskapen den har fått er en garasje til glidelåsen for å beskytte tredagersskjegget. Jakken har ujusterbar strikk i livet, og den har enkle strikker rundt ermene.

Det betyr at den eneste luftemuligheten er glidelåsen foran. Glidelåsen er av vanntett variant fra YKK, og det betyr at den kan være litt seig å ta opp og ned.

Men hvor bra er dette som regnjakke? Strengt tatt har den flere egenskaper enn den nedstrippede referansejakken til nesten fire ganger prisen. Acqua 2.0 holder vannet ute så lenge det ikke regner for hardt, men om du er ute lenge, trenger vannet etterhvert inn.

FUTTERAL: For deg som av en eller annen obskur årsak liker å oppbevare jakken i en separat puppe, følger det med et futteral for slikt.
FUTTERAL: For deg som av en eller annen obskur årsak liker å oppbevare jakken i en separat puppe, følger det med et futteral for slikt.

Kombinasjonen av vann fra oven og bakken blir raskt det som gjør at vannet sniker seg inn. En annen utfordring er at dette er en tett jakke.

Den er omtrent like tett som den langt dyrere jakken fra Pearl Izumi, og vi vil si de to jakkenes funksjon er omtrent like god.

Konklusjon

Dette er en helt grei regnjakke, men den kommer til kort om du sykler lenge, og om du sykler når det er kaldt. Hvor denne grensen går er individuelt, men som heldags regnjakke mener vi dette blir i enkleste laget. Men så er det prisen da? Den er lav, i så måte er dette en vinner.

SPARTANSK: Litt mer beskyttelse i nakken kunne vi fortjent, men til sitt bruk holder dette.
SPARTANSK: Litt mer beskyttelse i nakken kunne vi fortjent, men til sitt bruk holder dette.
PLUSS

Strikk i livet

Vanntett og mellomgrov glidelås

Grei pris

MINUS

I overkant enkel

Kunne pustet bedre

Korte ermer

Test av Assos Mille GT Wind Jacket

Assos Mille GT Wind Jacket er en superlett vindjakke, som er trang i passformen. Den er formsydd for sittestillingen på sykkel og har elastiske paneler.

Assos Mille GT Wind Jacket
RASK VINDJAKKE: Assos Mille GT Wind Jacket blafrer minimalt, men holder deg varm og ganske tørr
Assos Mille GT Wind Jacket
 • Pris: 1499 kroner - Selges for ca 1000 kroner flere

 • Vekt: 96 gram

 • Størrelse testet: M

 • Størrelse testsyklist: 184cm/74kg

 • Assos.com

skala
8/10

Assos Mille GT Wind Jacket er en typisk Assos-jakke med trang og helt sykkelspesifikk passform.

Jakken er konstruert med elastiske sidepaneler og stretchpaneler på ermene. Tilpasset en sittestilling på bukkestyresykkel, er den bredere over ryggen enn over brystet. 

Glidelåsen går bare en vei. Denne har godt gummihåndtak og lås som gjør at den ikke sklir ned når håndtaket peker nedover. Glidelåsen har en fin garasje nederst, men ikke øverst. Den gnager likevel ikke mot haken. Halsen er passe trang for oss med 39-40 i skjortestørrelse. 

Assos Mille GT Wind Jacket
STRAM: Assos Mille GT Wind Jacket er stram og ettersittende

Ermene er smale. men det elastiske panelet gir god plass til langermet trøye under. Enkle strikker holder den på plass rundt håndleddene. Jakken har strikk nederst, så den ikke sklir oppover ryggen. 

På forsiden av skuldrene og siden av korsryggen er det små refleksstriper som synes fra flere sider. 

Assos Mille GT Wind Jacket
GRIPER RYGGEN: Silikonstriper og strikk nederst gjør at jakken holder seg nede på ryggen

På sykkelen sitter jakken tett på. Den sitter stramt over ryggen, men har god ermelengde slik at du unngår glipper rundt håndleddene. Setter du deg opp i ryggen og skyter brystkassa frem er det tydelig at jakken er laget for å ha armene forover.

Med armene ut til siden føles jakka trang og noe begrensende over brystet. I sykkelstilling er det lite som blafrer, selv om ermestoffet er noe løst rundt overarmene.

Assos Mille GT Wind Jacket
REFLEKS: Stripene som er sydd inn i sømmen i siden er synlig fra flere vinkler enn flate refleksklistremerker

Vinden holdes greit ute, men vi opplever ikke at vi blir spesielt klamme inne i jakken, selv under sykling i lett regn i sommervarme ellers. Med kortermet trøye under opplever vi ikke å bli klam på armene. 

Jakken er forlenget på ryggen og dekker ok nedenfor korsryggen og noe ned på rumpa. Den er kort i front. Når vi går av sykkelen føles den for kort, på sykkelen føles den perfekt. 

Assos Mille GT Wind Jacket
ELASTIKK: Sidepanelet er elastisk og gjør at jakken sitter tett, uten å hemme bevegeligheten på sykkelen

Ryggstykket er noe videre enn resten av jakken. Det er plass til å dra jakken utenpå relativt stappede baklommer - på noe bekostning av romslighet over magen så klart. 

Konklusjon: 

Assos Mille GT Wind jacket er en trang jakke du kan ta på deg med god samvittighet selv når du ønsker å sykle fort og vil holde luftmotstanden lav. Den beskytter godt mot kjølende vind og lett regn.

Assos Mille GT Wind Jacket
GOD GLID: Glidelåsen er lett å gripe, også med hansker.

Passformen er tilpasset slanke syklister og en del trangere enn jakken fra Pearl Izumi. Det er ikke plass til mer enn en relativt tynn sykkeltrøye under. Pakket sammen tar den ikke opp mer en halv rygglomme på sykkeltrøya. 

Kjøp hvis du er smal og slank og på utkikk etter en minimal og pustende jakke til høstens turer i vekslende vær. La være hvis du har noen kilo for mye, er ute etter en solid regnjakke, eller en jakke til annet bruk enn sykling med bukkestyre. 

VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS

Rask passform

Vindtett og vannavstøtende

Lite klam

Fjærlett

Lite pakkvolum

MINUS

Trang over brystet/skuldre

Lite refleks

Kunne godt hatt en liten lomme/pakklomme

Test av Pearl Izumi Zephrr Barrier jakke

Pearl Izumis Zephrr Barrier har plass til isolerende lag under. Den beskytter godt mot vind og mot lette regnbyger. Med noen få justeringer ville den fått en klokkeklar anbefaling.

Pearl Izumi Zephrr Barrier Jakke
VID VINDJAKKE: Pearl Izumi Zephrr Barrier er en ganske lett vindjakke med toveis glidelås og vannavstøtende belegg.
Pearl Izumi Zephrr Barrier
 • Pris: 1 049 kroner - selges rimeligere flere steder

 • Vekt: 168 gram

 • Størrelse testet: M

 • Størrelse testsyklist: 184cm/74 kilo

 • Shimano-nordic.com

skala
6/10

Pearl Izumi Zephrr Barrier har en passform som er ganske avslappet og mindre fremoverlent enn for eksempel Assos. Pearl Izumi er noe romsligere, også på ermene, og den er ikke veldig lang i ryggen.

Jakken er laget i et nylon-materiale som er vindtett og impregnert med PI-dry-stoff for også å være vannavstøtende. Jakken er vid på ermene og middels romslig over mage og bryst. Mansjetten nederst på ermene er lite elastisk og vi opplever at det lett blåser litt inn i ermene når vi sitter på sykkelen.

Pearl Izumi Zephrr Barrier Jacket
MED LOMME: Pearl-jakke har en romslig lomme et stykke opp på korsryggen. Foto: Henrik Alpers

Med en tykkere langermet trøye under vil ikke dette være noe tema, men med kortermet eller trange løse ermer under denne jakken blir det glippe rundt håndleddene. 

Jakken har silikon-striper nederst på ryggen. Den har ikke noe stram strikk nederst slik som Assos-jakken, men har tynn strikk som kan strammes med slike strammeklyper inne i jakken på hver side av magen.  

Glidelåsen er kraftig og litt stiv noe som fører til at jakken lett bulker seg foran magen når vi sitter på sykkelen. Vi liker at glidelåsen er toveis. Dette gjør det enkelt å lufte ut noen overskuddssomre uten at jakken blåser seg opp som en spinnaker.

Pearl Izumi Zephrr Barrier Jacket
ROMSLIG: Pearl-jakka er vid på ermene og også ganske vid over brystet.

I hete motbakker kan vi åpne glidelåsen hele veien opp. Da blir den mer som blafrende supermann-kappe enn et vindfang rundt bringa. 

Vi opplever at jakken ellers er litt klam, klammere enn Assos-jakken, og at luftemuligheten med toveis-glidelåsen er mer påkrevd. 

Pearl Izumi-jakka er ikke superlett. Vi har flere regnjakker i skapet som veier mindre, og den veier 60 prosent mer enn Assos sin variant. Den er også lite elastisk, så den må være ekstra raus i passformen for å kunne passe kropper med forskjellig fasong.

Pearl Izumi Zephrr Barrier Jacket
VIDE ERMER: Selve mansjetten på ermene er uten elastikk og er ganske vid

Jakken er overraskende kort både på mage og rygg til å være såpass raus i størrelsen ellers. Vi ønsker oss flere centimeter mer rygglengde. Strammesnoren nederst kunne godt vært erstattet av en enkel strikk. 

Lommen på ryggen er ganske stor. Her får du plass til selv en stor mobil. Lommen har ikke glidelås som gjør at den funker helt som pakkpose, men det lar seg gjøre å vrenge jakken inn i denne lommen. Pakket sammen tar jakken uansett dobbelt så mye plass som Assos-jakken her. Den er såpass stor at den tar opp en hel rygglomme alene. 

Pearl Izumi Zephrr Barrier Jacket
KAPPE: Glidelåsen kan åpnes nedenfra for mer aerodynamisk lufting.

Under lommeåpningen på ryggen er det en Pearl Izumi-logo som er reflekterende. Det er også en liten refleks på forsiden av den ene blå skulderen. 

Konklusjon

Pearl Izumi Zephrr Barrier jakke er en vindjakke som også vil holde deg ganske tørr i lett regn. Den kunne ha pustet bedre og gjerne vært litt lengre både på magen og ryggen. Ermene er i overkant vide nederst og refleksene er for små.

Toveis-glidelås gir gode muligheter for lufting og kvalitetsfølelsen er god, men likevel et stykke unna den eksklusive følelsen Assos Mille GT Wind Jacket gir. 

Pearl Izumi Zephrr Barrier Jacket
MYE STOFF: Elastikk i sidene kunne ha strammet opp jakken foran magen.

Kjøp hvis du ikke er veldig høy og vil ha en ganske romslig jakke som du kan ha på fra start til slutt på litt friske høstturer. 

Velg heller Assos-jakka hvis du ønsker en strammere og mer formsydd jakke som du lett får plass til i en rygglomme.

VURDERING
Totalinntrykk
PLUSS

Toveis glidelås

Baklomme

Beskytter godt mot vind og lett regn

MINUS

Vide ermer

Stort pakkvolum

Kort på ryggen

Lite refleks

Ikke superlett

Allerede abonnent?  Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,

Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå. 

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.