Specialized Deflect H20 Road Jacket

Pris: 2099 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 269 gram
Passform: Mellomkort, for fremoverlent sykling, normal passform
Passer for: Flott heldagsjakke til deg som ikke vil svi av 3000
Importør: Specialized Nordic

Det regner ikke mye i California, men Specialized glimter like fullt til med suverene regn-og vinterprodukter. Deflect-jakken er en mellomkort heldagsjakke, som passer best når du sitter i sykkelposisjon, men den fungerer fint til oppreist sittestilling også. Jakken er robust og med mange detaljer, den har derfor litt høy vekt og samtidig et stort pakkvolum. Dette er en god jakke du har på fra avreise til ankomst når regnet høljer ned.

Jakken har tett passform for normalvektige. Den har flotte detaljer, slik som justerbare strikker i livet, to store lufteluker med glidelås i front, grove mansjetter rundt ermene, lett tilgjengelig rygglomme, grov glidelås og behagelig stoff rundt glidelåsgarasje og i nakken. Vi kunne ønsket oss at jakken var litt lenger på ermene, men kun de av oss med høy apefaktor opplevde jakken som litt kort.

MYK: Nakkepartiet har fått mykere stoff or ikke å gnage. Det liker vi, selv om vi kunne ønsket litt mykere stoff i resten av halsområdet også.

Av jakkene i testen som ikke bruker anerkjente membraner, er det denne vi opplever at puster best og holder vannet ute lengst. En ting er pusteegenskapene i seg selv, men vi liker også at hele innsiden er kledd med et behagelig nuppestoff. Dette gjør at jakken ikke klistrer seg til hud eller klær. Da slipper vi at det blir ubehagelig om vi først er blitt våte på innsiden.

Det er vanskelig å måle akkurat når vann trenger gjennom en jakke, og kom egentlig vannet fra oven eller bakken? Deflect-jakken oppleves hva vanntetthet gjelder som god, den er nesten på høyde med jakkene fra Castelli, Assos og Gore. Fordelen er selvsagt at prisen ikke blir for høy, og om du ikke har råd til de dyreste jakkene i testen er dette et fullgodt alternativ.

BRA: De tapede sømmene holder vannet ute. Legg merke til nuppene, som holder jakken litt unna kroppen. Dette gir både et isolerende luftlag, samt unngår at det kan bli klamt.

Det som gjør at denne jakken ikke er en testvinner, er simpelthen membranen. Det ville dog økt prisen betraktelig, enten det hadde vært snakk om Gore-Tex, eVent eller andre dyre membraner. Jakken gjør jobben selv om det finnes bedre produkter, og de mange detaljene gjør jakken til et godt kjøp. Vi anbefaler.

ENTALL: Jakken har en stor og dyp rygglomme med vanntett glidelås. Det fungerer helt greit, selv om det kan bli litt rot oppi der.
PLUSS
Ekstra høy krage i nakken, stramming i livet, lufteluker foran, mansjetter på ermene, silikon på ryggen, behagelig glidelåsgarasje, god glidelås
MINUS
Stort pakkvolum