Gore Wear Softshell Windstopper Jacket

BRUKSOMRÅDE: +4 til -7 grader
PASSFORM: For normalvektige
VÅR MENING: Den beste softshelljakken i testen

1800 kroner | gorewear.com

Det var en like stor glede å skrive denne testen som det var å ta på seg jakken første gang. Her får vi litt den samme følelsen som når vi går inn i en saueskinnsforet jakke, vi tar på oss et godt isolert plagg som holder oss varme. Litt overdrevet kanskje, men av softshelljakkene har denne det tykkeste, bløteste og mest behagelige foret.

I tillegg er hele jakken kledd i membranen «Windstopper». Den er både vindtett og puster veldig bra. Her blir det aldri klamt, heller bare lunt og godt. Selvsagt kan det bli tett om du kjører i rød sone hele dagen, men for normal treningsbruk med både høy og lav fart om hverandre, er dette så godt du får det.

Jakken kommer med tre store lommer, en av dem med ekstralomme med glidelås til småting. Jakken har flere store refleksloger strategisk plassert.

Ermene er formsydd til sykkelposisjon, og de er mer enn lange nok for alle syklister. En litt snodig detalj er det at det nederst på ermene er et tynnere lag, uten fleece på innsiden. Dette er gjort for å lettere kunne tre ermet inn i en hanske, men vi hadde ønsket oss det varmende foret også her. Du finner ikke hansker lange nok til å overlappe disse ermene uansett.

Glidelåsen er i toppkvalitet, med garasje ved hakepartiet. På en slik jakke kunne vi ønsket oss dette også nede ved livet. Men når vi oppsummerer sitter vi igjen med en knalljakke til en god pris.

Noen vil synes jakken fra Sportful blir litt mye vinterjakke og litt lite sykkeljakke, og da er denne det klart beste valget.

PLUSS
Varm og god softshelljakke, føles nesten som å sitte inne i et trygt og godt skall
MINUS
Vi savner et silikonbånd eller lignende som holder jakken nede og trekken ute - kunne vært foret nederst på ermene -