Velocio Signature Softshell jacket
  • Velocio Signature Softshell jacket
  • Pris: ca 2900 kroner/278 Euro ink moms. 
  • Vekt: 383 gram 
  • Størrelse testet: M
  • Størrelse tester: 184 cm/74 kilo
  • Velocio.cc
skala
8/10

Velocios Softshell-jakke skiller seg fra mange andre softshell-jakker ved at den er tynn og lett. Hemmeligheten er det spesielle materialet som Velocio har fått utviklet i samarbeid med membranspesialistene hos eVent. I eVent-materialet er det integrert Primaloft-fibre for å øke isolasjonsevnene til den tynne jakken. 

Velocio Signature Softshell-jakke
PASSE STRAM: Det er plass til varme klær under jakken, uten at den blir alt for stram. Foto: Henrik Alpers

Velocio-jakken er ikke en helt vanntett regnjakke, men DWR-overflatebehandling og materialet gjør at den motstår vannsøyle på 10 000 mm. Vann perler seg også på stoffets overflate. Sømmene mellom jakkens mange smart utformede paneler er ikke teipet på innsiden. Innsiden av materialet har en flosset overflate som er behagelig mot huden hvis du sykler i kortermet under denne. 

Er du mest opptatt av vanntetthet kan du se på vår test av Raphas nye hardskall-jakke, eller på vår test av Shakedry-jakkene fra 7Mesh og Gorewear. Er du på utkikk etter en tjukkere jakke med mer fór er kanskje Santini Vega Extreme, Assos Mille GT eller Nalini Carena jakken for deg. 

Noen løse tråder her og der skjemmer den ellers så flotte jakken litt.

Velocio Signature Softshell-jakke
LØSE TRÅDER: Finishen på sømmene kunne vært litt bedre. Løse trådender her og der kler ikke en ellers så eksklusive jakka.

Jakken har passe trang passform, men er romslig nok til at man får plass til en isolerende trøye under, for eksempel Velocios egne Alpha-trøye med ekstra isolerende Polartec-fleece.  Passformen er formsydd for sittestilling på sykkelen slik at det ikke føles stramt over ryggen når man strekker seg frem til styret.

Velocio Signature Softshell-jakke
BRYSTLOMME: Det er skikkelig praktisk med en god brystlomme til mobilen. Foto: Henrik Alpers.

Både skuldre og ermer er tilpasset sittestillingen på sykkelen. Stoffet er også noe elastisk. Jakken sitter stramt uten å begrense bevegeligheten. Stoffet blafrer ikke i fartsvinden, selv om det er noe materiale til overs rundt tynne sykkelarmer. 

Velocio Signature Softshell-jakke
FIN MANSJETT: Ekstra elastisk materiale på undersiden gjør at ermene slutter tett runde håndleddene. Foto: Henrik Alpers

Velocio-jakken puster veldig bra og vi opplever at vi blir mindre klamme med denne enn med flere andre ytterjakker til vinterbruk. I lange klatringer kan du også åpne den toveis glidelåsen fra bunnen for å lufte ut litt, uten å åpne opp i halsen.

Velocio Signature Softshell-jakke
TOVEIS: Glidelåsen kan åpnes også nedenfra. Det gjør det lettere å lufte ut varme. Foto: Henrik Alpers

Glidelåsen har en smal stormflapp på innsiden for ekstra vindtetthet og en god garasje øverst så du slipper gnissing mot kjaken. Innsiden av kragen er foret med et velour-lignende materiale som også er mykt mot huden her. 

Velocio Signature Softshell-jakke
BAKLOMMER: Tre gode baklommer gir godt med plass til ekstra hansker eller lignende.

Vi liker godt de minimalistiske mansjettene rundt håndleddene. Ekstra elastisk materiale på undersiden gjør at de sitter tett mot armen, uten at de føles stramme. Ermene er også lange nok til vi unngår glipe mellom vinterhansker og jakke. Den gode passformen over rygg og skuldre bidrar også her. 

 

Velocio Signature Softshell-jakke
DWR: Durable Water Repellent kalles overflatebehandlingen som gjør at vannet perler seg utenpå jakken. Foto: Henrik Alpers

Velocio Signature Softshell-jakken kommer i den lille fargen her, eller i en signalgul farge. Den lilla er elegant og nedtonet. Synligheten er ok ivaretatt med en reflekslogo på midtlomma bak og et  refleksfelt helt nederst på ryggen. Foran er det kun en liten logo over brystlomma som gjør deg synlig for bilister i mørket. 

På ryggen er det tre gode lommer. Disse er lette å komme til, også med hansker, samtidig som de holder godt på innholdet. De to lommene på sidene har kant som skråner nedover mot utsiden så det blir ekstra lett å komme til innholdet. Et ekstra elastisk panel er sydd inn helt nederst på hver side av jakken. 

En ekstra flapp nedenfor lommene beskytter rumpa og ryggen mot sølesprut. 

I tillegg til de tre lommene på ryggen har jakken en brystlomme på venstre side foran. Denne har tilnærmet loddrett glidelås. Lommen er akkurat passe stor til å romme en moderne smarttelefon og gjør denne ekstra lett tilgjengelig. Samtidig er lommen stram nok til at den ikke blir hengende ned mot styret slik store brystlommer kan gjøre på jakker med slapp passform. 

Velocio Signature Softshell-jakke
ELASTIKK: Nederst i sidene er det lagt inn en kile med ekstra elastisk materiale.

Vi må påpeke at vi på første tur med denne jakken holdt på å gå på en real smell. Morgendrag til Grefsenkollen før soloppgang på nullføre gjør det kritisk å kunne lukke jakken godt før nedkjøringene. Allerede før første drag dro vi av glidelåsen på toppen av jakken. Glidelåsen manglet rett og slett stoppeknotter på toppen. Med litt fikling og banning fikk vi lukket jakken på denne turen og Velocio var så raske med å erstatte jakken med en ny. Denne har fine glidelåsstoppere både i bunn og topp og har holdt mange turer siden. 

Velocio Signature Softshell jacket er en skikkelig god og beskyttende jakke som både isolerer, puster og er vanntett. Jakken har fine detaljer og en passform som tillater godt med klær under, uten at den blåser seg opp som en spinnaker i fart. Brystlommen og glidelåsen i front som kan åpnes begge veier er detaljer vi setter pris på. Den myke fleecekanten mot haken likeså. 

Vi skulle ønske at Velocio var litt mer rundhåndet med refleksene og at de kunne gått over noen løse tråder langs sømmene litt nøyere. 

Er du på utkikk etter en allsidig vinter- og høstjakke bør Velocios Signature Jacket stå på lista. Den har raskt rukket å bli en av de jakkene vi aller helst vil bruke når temperaturen er mellom 4 og -10 grader. 

Er du opptatt av synlighet vil du nok gjøre lurt i å velge den gule varianten. 

 

Velocio Signature Softshell-jakke
DEN GULE VARIANTEN: Ønsker du å være maks synlig på dagtid er guljakken et alternativ.
VURDERING
Totalvurdering
PLUSS
Super passform - To-veis glidelås - Brystlomme - Myk og behagelig - Tre baklommer - Blir ikke klam
MINUS
Glidelås røyk på første tur (ny jakke på reklamasjon) - Kunne hatt mer refleks - Noen løse tråder her og der.