Assos Schlosshund

Pris: 3299 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 199 gram
Importør: Assos Scandinavia
Passform: Kort, for fremoverlent sykling, tett og slank passform
Passer for: Deg som vil ha en tettsittende jakke av ypperste kvalitet, der prisen ikke spiller noen rolle

Schlosshund betyr slottshund og ikke kamphund slik vi først trodde, og dette er arvtageren til jakken kalt Sturmprinz. Schlosshund er blitt både lettere og nettere, og 199 gram for en regnjakke i størrelse large er lett. Vi definerer dette som en lett rittjakke. Den sitter tett på slanke og aktive syklister, og regelrett former seg etter kroppen når du setter deg i sykkelposisjon. Er du usikker på om du er for stor for en slik jakke er du nettopp det.

r2-15

En ting vi liker med Assos regnjakke er deres luftesystem. Bak på ryggen har vi to store lufteventiler, som faktisk er helt åpne. Når du sitter oppreist og farten er lav, vil disse åpne seg og slippe ut luft. Når du lener deg fremover og vinden går over hodet og rygg, vil disse lukene tette seg. Det som høres ut som en utrolig dårlig gimmick fungerer faktisk godt, og det er en funksjon vi verdsetter selv om vann kan komme inn. De to luftelukene gir deg også tilgang til lommene på trøya.

TETT: Jakken sitter stramt rundt håndleddene, men det svarte partiet er fleksibelt. Det gjør den lett å tå av og på i fart, selv om vi hadde ønsket enda mer fleksibilitet.

Siden dette skal være jakke for konkurranse og rask sykling er den strippet for unødvendige detaljer. Vi har ingen glidelåsgarasje, strammestrikker, lommer eller justeringsmuligheter. Dette er et nedstrippet skall som skal holde vannet ute, samt slippe fuktigheten ut. Og akkurat dette mener vi Assos’ jakke gjør best av alle i testen.

Om vi måler pusteegenskapene på Schlosshunds membran kontra Gore-Tex i et laboratorium, finner vi trolig målbare forskjeller. Men denne forskjellen klarer vi ikke å oppleve i praksis, og da vi tok ekstremtesten i stekende sol, opplever vi Assos jakke som den som pustet best. Når det gjelder vanntetthet greier vi ikke å skille denne jakken fra de andre toppjakkene. Det er simpelthen umulig å si i en praktisk test når vann begynner å lekke inn, og om det kommer neden-eller ovenfra. Men også dette er en jakke som vil holde deg tørr i mange timer, selv når det er mye regn i lufta.

Schlosshund er på mange måter testens beste regnjakke. Men den er svinedyr og har begrensninger, både i passform og bruksområde. Dette er ingen langturjakke, du har ikke plass til mye i lommende under med denne på. Rågod for rike rittsyklister.

r2-20
PLUSS
Veldig gode detaljer, vakuum-luftingen fungerer godt, lang på ermene, kan fint pakkes i lomma
MINUS
Stram mansjett rundt ermene gjør at den kan være klønete å få av