Café du Cycliste Heidi

BRUKSOMRÅDE: +7 til -2 grader
PASSFORM: Normalvektige til større
VÅR MENING: Fantastisk utseende jakke, til mildere og tørrere dager

1799 kroner | bikeshop.no

Om du er glad i sykkeltøy som minner om gamle dager, er plaggene til Café du Cycliste et skikkelig godt valg. Med denne sklir du rett inn i jaktsamtalene til nikkersadelen, eventuelt så ser du bare ordentlig flott ut på tur.

Heidi er laget litt annerledes enn de andre jakkene. Passformen er noe romslig, heldigvis med god ermelengde og tettsittende mansjetter. Jakken har kun vindstopper i fronten, på siden og over skuldrene, mens rygg og ermer ikke er vindtette. Noen synes dette er perfekt, vi mener dette er flott på høst og vårjakker, og at det blir litt spinkelt til kalde dager. Glidelåsen er av god kvalitet, med vindklaff, og opp mot halsen ledes den til siden.

Vindklaffen er av en stilig lærimitasjon som forsterker det flotte utseendet. Detaljen gjør at du aldri vil oppleve at den gnager i halspartiet.

Ryggen har tre lommer, to medium på sidene og en liten midt på jakken. Det ser flott ut, men er ikke det i praksis. Nå må du ha de tyngste tingene på ytterlommene, og vi irriterte oss over at jakken ble hengende på den ene siden. Særlig er det irriterende at lommene er så små.

Vi gledet oss over å bruke jakken, det vanket mange komplimenter fra både syklende og gående. Men når det er kaldt blir den litt spinkel, særlig fordi det trekker på ermer og rygg. Om vi må ha med noe på tur er lommeløsningen ikke spesielt god, og jakken hadde vært like flott med normale rygglommer.

Anbefaler vi den eller ikke? Tja, er svaret. Vi har brukt den mye, men ikke på de dagene vi skal på vintersykkeltur. Vi elsker utseendet, og kunne gjerne tenkt oss dette som mildvinterjakke. Men lommeløsningen trekker såpass mye ned at vi kun  sitter igjen med det estetiske. 

PLUSS
Stilig utseende - gode mansjetter - smart glidelåsløsning - rygglufting
MINUS
Ikke til de kjøligste dagene - vi ønsker oss vindmembran i hele jakken - lommeløsningen er ikke smart, den er faktisk regelrett dårlig