Castelli Tempesta

Pris: 2399 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 210 gram
Passform: Kort, for fremoverlent sykling, normal-til-slank passform
Passer for: Deg som vil ha testens beste allroundjakke, gitt at den passer kroppen din
Importør: bikeshop.no

Dette er jakken som Team Sky bruker når det regner på start, og når de ikke vet hvordan resten av dagen ser ut. Den er tettsittende, men ikke verre enn at også normalvektige kan bruke den. Den har lange og gode ermer, som likevel ikke er i veien for de som har normal armelengde. Glidelåsen er grov og enkel å bruke, og vi liker at det er lommer på ryggen, selv om det bare er to.

Med tykke hansker er det lett å få tak i mat eller annet i lommene. Strikken med silikonputer inni holder jakken nede, og rompeklaffen er grei å ha om du ikke har skjermer. Den kan rulles innunder jakken om du ikke liker den. Halsmansjetten er lenger og smalere enn på de andre jakkene i testen, og dette gjør det lunt, godt og tett.

BEHAGELIG: Nakkekragen er høy og foret. Dette luner godt når det regner, og er behagelig mot huden. En favoritt i testen!

Denne jakken er lett tross de mange detaljene. Det gjør den også noe skjør. Du kan bruke sekk på denne jakken om du eksempelvis pendler, men dette vil slite på jakken. Skal du ha en jakke til opplevelser der jakken sannsynligvis utsettes for potensielle rifter, eksempelvis eventyrsykling, bør du vurdere om dette er jakken for deg.

Før vi går videre med jakkens regnegenskaper er det en sørgelig detalj vi må nevne. Mansjettene rundt ermene har en strammestrikk, som blafrer løst i vinden. Strikken skal kunne festes med en liten magnetbrikke, men dette fungerer ikke i praksis. Den løse strikken kan feste seg i alt fra bremsehendler til baklommer, og vi opplevde flere nestenvelt på grunn av dette. Denne løsningen er like idiotisk som den er farlig, og burde vært løst annerledes. Vi stapper strikken inni ermet som for så vidt fungerer, men du verden så teit.

KATASTROFE: Mansjettene på Tempesta er det dummeste vi har sett på en sykkeljakke. Magnetløsningen gnaget raskt hull i ermene, og hempene henger seg opp i alt mulig rart, eksempelvis styret.

Men: Bortsett fra denne løsningen er jakken virkelig god i regnet, så god at dette ble jakken vi tok på oss igjen og igjen. Det er mye som er riktig her, selv med svakheten rundt ermet. Passformen er riktig. Bruksområdet er bredt. Den er lett å ta av og på. Den passer i lommen. Den ser stilig ut.

Vanntettheten er par med de andre toppjakkene, og selv om eVent mener deres membran puster bedre enn Gore-Tex, vil vi påstå det er hipp som happ. Vi liker at jakken er lett og nett nok til å kunne rulles i lomma, og vi liker at den er tett og solid nok til å kunne brukes som heldagsjakke. Ikke glem at jakken er tynn, skal du ut lange og kalde høstdager må du ha mer under.

SMART: To store lommer er praktisk på heldagsjakker, selv om det skaper ubalanse. Nettingstoffet drenerer vannet effektivt.
PLUSS
Rygglommer med store dreneringshull, ekstra lange ermer, grov og lettmanøvrerbar glidelås, eVent-membranen oppleves like god som Gore-Tex, holder seg nede, rumpeklaff, synes godt i trafikken, høy og behagelig halskonstruksjon
MINUS
To og ikke tre rygglommer gir ubalanse i ballasten, strammehempene rundt ermene er idiotiske og farlige, stoffet er skjørt