Pedaled Kanaya

Pris: 2599 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 410 gram
Passform: Romslig, for mer oppreist sykling, normal passform
Passer for: Sykkelaktiviteter der en gjerne er av sykkelen, eksempelvis eventyrsykling eller pendling.

NB: Vår Kanaya-jakke er levert av Dapper i Oslo. De har siden sluttet med distribusjon av Pedaled, og merket selges nå av Oslo Sportslager.

Den store jakken fra Pedaled minner mer om en seilerjakke enn en sykkeljakke, både i utseende, form og funksjon. Den klokker inn på hele 410 gram, noe som er klart tyngst i testen. Passformen minner ikke så mye om rask sykling, selv om den har en passform laget for sykkelbruk.

Jakken har mange detaljer vi ikke finner på de andre plaggene i testen. Dobbelt glidelås gjør at jakken kan utvides, om du eksempelvis vil ha tykkere plagg under. Det er også sydd inn nettingstoff i skulderparti og ermer, som gjør at jakken ikke skal oppleves klam. Jakken har sidelommer med glidelås, i tillegg til tre store rygglommer.

ENKEL: Vi savner et behagelig stoff i nakke-og halspartiet på jakken. Halspartiet er også i overkant romslig, og vann trenger fort ned.

Rygglommene har klaffer, eller overlappende stoff om du vil, som skal gjøre at vannet holdes ute. Ermene har flotte mansjetter, med hull til tommelen. Vi ergrer oss over at ermene er i korteste laget for noen av oss. Tommelhull på sykkeljakker har vi ingen gode erfaringer med, og heller ikke her finner vi noen som helst nytte av funksjonen.

Ute på sykkelen blir vi ikke helt overbevist om at dette er vårt neste plagg. En ting vi umiddelbart merker er pusteegenskapene, jakken havner her i nedre del av skalaen, på nivå med de enkleste jakkene i testen. Muligheten til å utvide jakken med hele fem centimeter høres kanskje forlokkende ut. Men hvor i løpet av en sykkeltur oppbevarer du gigantplagget som gjør at jakken må utvides så mye? Og om jakken må utvides med fem centimeter, da blir det sabla trangt i ermene. Vi har sett lignende løsninger hos andre produsenter tidligere, da med en lufteluke, men det fungerer ikke spesielt godt i praksis.

TOMMELGREP: Mansjettene sitter godt rundt håndleddet, men vi ser ikke poenget med tommelfestet. Dette strammer, og vi har så godt som aldri sett noen bruke denne funksjonen.

Vanntettheten i jakken oppleves som midt på treet. Men vann kommer som kjent før eller siden inn, og når nettingen i jakken blir våt, da blir det ikke så hyggelig.

Vi prøver å finne det ideelle bruksområdet for denne jakken. Eventyrsykling, kanskje? Skal du av sykkelen og sette opp et telt eller en hengekøye i regnet, er ikke alle regnjakker like gode å sprade rundt i som dette plagget. Men vil du ikke heller ha et lettere plagg, med bedre funksjon? Kanaya har høy pris, høy vekt og en funksjon som ikke er overbevisende. Det finnes mange andre jakker som er bedre der ute.

PLASS: Siden dette blir for en ren ytterjakke å regne, har du godt med lommeplass. Klaffene holder vannet fra oven ute, men har du ikke skjermer spruter det fort inn nedenfra.
PLUSS
Testens klart mest solide plagg, store lommer med klaffer, netting i skulderpartiene og ermene for å unngå å bli klam, dobbel glidelås gir plass til ekstra plagg under jakken, sidelommer med glidelås
MINUS
Dyr, jakken er stor og tung, ikke spesielt gode pusteegenskaper, korte ermer