Sportful R&D Zero Winter Jacket

BRUKSOMRåDE: +2 til -10 grader
PASSFORM: For de slankeste, tettsittende
VÅR MENING: Kanskje den beste vinterjakken til en nordisk vinter vi har prøvd

1799 kroner | bikeshop.no / Interplaza

Dette er en av svært få vintersykkeljakker på markedet som er laget for å sykle også når det er mange kuldegrader. Der de fleste sykkeljakker ikke inneholder noen lag med isolasjon, har denne virkelig knekt koden.

Jakken består av tre lag, der det innerste laget er et behagelig fleecelag. Det isolerende laget er kjent som «Polartech Alpha». Dette er et syntetstoff som imiterer dun, med egenskapen at det ikke blir tungt om det blir vått, samtidig som det tørker raskt og lar fukt unnslippe.

Dette laget er også noen millimeter tykt, slik at det skaper et isolerende luftlag mot ytterkulden. Ytterstoffet består i hovedsak av vindtette og vannavstøtende paneler, der partiene rundt skuldrene er elastiske. Da har vi velfungerende isolasjon på plass, men videre er også detaljniåvet av høy kvalitet.

Ermene er lange, med fleecekledde mansjetter, der selve jakken også overlapper disse. Du kan altså kle tynne mansjetter inni hanskeoverlappen, med jakkeermet utenpå hanskene. Prima! Rygglommene er store og lette å nå, og på siden finner vi to lufteluker med glidelås. Hovedglidelåsen er stor og grov, og det avsluttende halspartiet er også kledd med fleece.

Et bredt strikkparti kledd med silikonnupper på innsiden holder jakken nede, og hindrer kald luft i å trenge inn. Den eneste minusen vi finner er fraværet av garasje til glidelåsen i halspartiet, og når så mye er riktig blir dette en notis.

Noter deg at størrelsene er små. Uansett er dette trolig den beste vinterjakken vi har prøvd, og prisen er i tillegg god.

PLUSS
Tre lommer det er enkelt å nå - lufting på sidene - fleecekledde mansjetter med svært god overlapping -grov glidelås med klaff - ekstra varmeklaff i nakken - god fleece i nakkepartiet
MINUS
NB!! Noter deg at størrelsene på denne jakken er helt på bærtur, du må gå opp minst en størrelse, uten at det er et minus - Ingen glidelåsgarasje i halsen.