Gore Wear C7 Gore Tex Active Jacket

Pris: 2599 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 289 gram
Passform: Kort, for fremoverlent sykling, tett og slank passform
Passer for: Deg som vil ha den beste regnjakken til heldagsbruk
Importør: gorewear.com

Gore Bikewear heter nå Gore Wear, og det er C’n i navnebetegnelsen som indikerer at det er til cycling, ikke running. Navneforvirring til tross, Gore Wear er fortsatt klesmerket til membranprodusenten Gore-Tex. At en membranprodusent er gode til å lage sykkeltøy er det ingen automatikk i. Teknisk sett har de hatt mange gode produkter tidligere, men etter å ha fått Fabian Cancellara som produktutvikler, er det blitt enda bedre.

Uansett: C7 er en rendyrket sykkeljakke, et beskyttende regnskall du ikke tar med på fjelltur. Først når du lener deg frem over hendlene, og gjerne ned i bukken, kommer passformen virkelig til sin rett. Vi noterer oss et stort pluss for lange ermer, med glidelåser på mansjettene. Dette gjør det enklere å ta jakken av og på med hansker, og dette gjør også at ermet kan brettes opp om det er opphold.

BEST I KLASSEN: De grove mansjettene har fått glidelås for å gjøre det enklere og ta av og på. Det store reflekspartiet er også godt synlig.

På ryggen har vi to store lufteventiler med glidelås, som også gir oss tilgang til trøyelommene. Det er store og tydelige reflekser på hele jakken, som gjør at også den røde varianten vil synes godt. Halspartiet har mykt og behagelig stoff, i likhet med glidelåsgarasjen.

Det som gjør dette til en testvinner, er flere ting. For det første er vanntetthet og pusteegenskaper selvsagt på topp, Gore-Tex er et gjennomprøvd produkt vi stoler på. Selv om passformen er fremoverlent, er jakken mer tilgivende enn eksempelvis Schlosshund. Vi kan fint bruke denne til ritt, men den er minst like god til lange dagsturer. Vi har ekstra plass under jakken, og lommene kan godt være fulle under.

r2-37

Jakken er ikke spesielt lett, men kan fint rulles sammen i midtlommen. Denne jakken er også robust. Ytterstoffet vil tåle kvister, sekkebruk, stapping i bag, oppbevaring i bil og andre ytre påkjenninger bedre enn eksempelvis Castellis jakke. Dette er med andre ord en regnjakke du vil ha glede av i mange år.

Vi finner ikke noe nevneverdig negativt med jakken, men Gore kan trygt ansette en designer med smak. Men som Gore Wear selv sier - «We’re a technology driven company», de vil bare lage de teknisk beste plaggene.

Det har de gjort her, dette er den beste regnjakken i denne testen.

OVERLEGNE: Kanskje ikke overraskende at selskapet som lager membranen Gore-Tex også er gode på sømmer. Her er det både tett og pustende.
PLUSS
Mange flotte detaljer, store og gode reflekser, lang nok på ermene, kan fint pakkes i lomma, glidelåser på ermene er praktisk, to lufteluker bak, lang hale
MINUS
Vi tillater oss å påstå Gore har litt kjedelig design