Pearl Izumi Select Barrier WXB

Pris: 1749 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 241 gram
Passform: Kort, for mer oppreist sykling, romslig
Passer for: Vi mener det finnes flere bedre produkter i denne kategorien du heller kan velge.
Importør: Shimano Nordic

Select Barrier WXB fra Pearl Izumi er i følge dem selv en noe enklere regnjakke passform til fremoverlent sykling, men dette er vitterlig en jakke laget for mer oppreist sykling. Passformen er løs og romslig, og dette er med andre ord en jakke for normal- til overvektige. Ermelengden er ok så lenge vi står oppreist, men når vi setter oss på sykkelen kryper ermene fort oppover armen. Når vi lener oss fremover henger stoffet på magen nedover og blafrer i vinden.

Pearl Izumi har et par detaljer som viser at de har laget regntøy før. Jakken har tapede sømmer, for å holde vannet ute, og alle tråder er impregnert. Det er et tynt for i nakkepartiet som er behagelig mot bar hud, og vi setter også pris på en grov glidelås det er lett å justere med tykke hansker og kalde fingre.

ASYMMETRISK: En liten strammestrikk holder ermet på plass. Ermet er lenger på yttersiden enn innsiden.

Men i praktisk bruk er det ikke voldsomt mye som trekker opp. Passformen er for sedat og pendleraktig, men selv ikke de som har kroppsfigur som treffer jakken, opplever dette som godt å ha på. Pearl Izumi oppgir ikke verdier på membranen som er brukt i jakken, så det er vanskelig å avkle en eventuell påstand. Men dette er en jakke som er klammere enn de andre i testen, og den oppleves umiddelbart som å ta på oljehyre.

Dette er ikke et beskyttende skall vi gleder oss til å ta på, det oppleves i det hele tatt som noe vi bruker fordi vi må. Vanntettheten er grei, men i tungt regn blir vi etterhvert våte. Det er litt vanskelig å si om vannet kommer fra inn-eller utsiden, men våte blir vi etterhvert på innsiden uansett.

LETTSTYRT: Glidelåsen glir lett opp og ned, og kan fint manøvreres med en hånd.

Når vi oppsummerer kan vi konkludere med at jakken gjør en helt grei jobb, om du ikke er ute i regnet i mange timer av gangen. Men den jobben er det mange andre jakker som gjør også, og gjerne er ikke denne type jakker så høyt priset som denne. Når verken pusteegenskaper eller vanntetthet er på topp, blir dette et produkt vi raskt ser forbi.

LASTEPLASS: Både denne og den andre amerikanske jakken i testen sverger til en stor rygglomme. Klaffen holder mesteparten av vannet ute.
PLUSS
Grov glidelås, godt stoff i nakken, gode reflekser
MINUS
Prisen er for høy for hva jakken leverer, korte ermer, enkeltlomme er klønete, ikke tapede sømmer, savner stramming i livet