Pearl Izumi Elite Softshell Jacket

BRUKSOMRåDE: +5 grader til -5 grader
PASSFORM: For normalvektige og oppover
VÅR MENING: Robust og solid jakke til begge sider av nullpunktet

1799 kroner | Shimano Nordic

Softshelljakken fra amerikanske Pearl Izumi kan minne litt om vinterbuksen Amfib som vi ogsåhar testet. Men denne jakken puster saktens bedre enn buksen, har bedre bevegelighet, og flere ting vi setter pris på.

Jakkens bryst, skulder og ermeparti har tjukt, vindtett stoff,  det er tross alt her du blir kaldest. Den nederste delen av ermene, fronten og ryggpartiet er laget i tykk fleece, men er uten vindmembran. En kan kanskje lure på hvorfor ikke hele jakken er vindtett, men dette fungerer ganske bra, det er sjelden at en blir særlig kald på magen – der jakken gjerne overlapper vinterbuksen.

Glidelåsen er grov og lett å ta opp og ned, og beskyttet av vindklaff på innsiden. Lommene er store og sitter tett, med glidelåslomme for småting. Og selv om vi kanskje savner mansjetter rundt ermene for å holde kaldt trekk unna kroppen, ble dette en jakke vi brukte mye i vinteren som gikk.

Pearl Izumi er definitivt inne på noe, vi skulle bare ønske de hadde turt å lage jakken enda mer vinterlig. Den er faktisk så nærme en nordisk vinterjakke, at vi vil tro den blir i meste laget for sentral-europeerne. Sammen med jakkene fra Sportful og Gore var det denne vi brukte mest i testperioden.

Den er bedre til nullklima enn Sportful, og litt romsligere enn Gores modell. Det er lite som skiller softshelljakkene fra hverandre, og sammen med Santini kommer denne en hårsbredd bak Gores modell.

Om det er slik at de ikke skulle ha Gore i butikken, vil du absolutt ikke bli misfornøyd med denne.

PLUSS
Romslige og dype lommer - glidelåslomme til verdisaker - grov glidelås - stor vindklaff - romslig halsparti - fleecestoffet inni jakken luner godt
MINUS
Kort på ermene - de vindtette panelene puster merkbart dårligere enn resten av jakken - ønsker oss mansjetter på ermene