Café du Cycliste Charlotte

Pris: 2299 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 406 gram
Passform: Kort, for mer oppreist sykling, normal passform
Passer for: Deg som ikke liker regnjakker, men heller vil ha et varmt ytterplagg til skiftende værforhold
Importør: bikeshop.no

Fra Nice kommer både kaféen og klesmerket med det smått romantiske navnet, Café du Cycliste. De er ofte referert til som Frankrikes svar på Rapha, selv om de velger ganske andre løsninger på produktene sine. Charlotte er en softshelljakke, og stiller i så måte litt utenfor kategori. Men både vi og bikeshop.no var skjønt enige om at den var innenfor kravene, regnjakke for heldagsbruk.

Jakken har mer strekk i stoffet, og den sitter best når du inntar en litt mer oppreist sittestilling, typisk på hendlene. Den har tre store lommer med dreneringshull, og vanntett glidelåslomme til mobiltelefon eller lommebok. Grov strikk med silikonmerker holder jakken nede når du sykler. Mellom skulderbladene har vi ventilasjonsklaffer slik som vi finner hos Assos, også disse fungerer på samme måten. I tillegg har vi små laserskårne hull i armhulene, for å slippe ut litt ekstra fuktighet.

DEILIG: Tynt fleecestoff i nakken luner godt når det er kaldt. Vi savner glidelåsgarasje for å beskytte hals og hake.

Mens de andre jakkene i testen er jakker vi tar av om regnet gir seg, er dette en jakke du har på uansett vær. En slik jakke oppleves ikke like tett og klam som en regnjakke kan gjør, og den er også en jakke som gir deg en lun varme på kalde dager med dråper i luften.

Ulempen er når det regner som verst, da er ikke denne jakken like tett som de beste i testen, den er heller der de enklere jakkene er. Ulempen er også at når jakken er blitt våt, er den også blitt mye tyngre. Og våt blir både du og jakken, langt fortere enn på de dyrere jakkene.

MASSE PLASS: Som ytterplagg har jakken plass til mye gods. Legg merke til dreneringshullene, samt den vanntette lommen til verdisaker.

Softshelljakker er ikke vanlig som regntøy, aller mest fordi det er få som produserer dem. Men vi liker Charlotte-jakken virkelig godt, det er en flott høstjakke når en ikke riktig vet hva været vil bringe. Men om det regner når vi skal ut, og yr.no melder regn resten av dagen, da er ikke dette førstevalget. Men om du ikke sykler på slike dager, og heller ikke liker den tradisjonelle regnjakkens klamme grep, da kan Charlotte fort bli ditt nye førstevalg.

PS: Charlotte-jakken endrer design med jevne mellomrom. Enkelte butikker selger den med «cats & dogs» design, som spiller på «it’s raining cats and dogs».

ENKELT: Mansjettene er lette å komme inn og ut av, men særlig overkonstruert er det ikke.
PLUSS
Varm og god, tre lommer, lufting mellom skulderbladene, ser flott ut
MINUS
Ikke god nok når det regner mye, vi savner flottere mansjetter