Santini Beta Winter Jacket

BRUKSOMRÅDE: +7 til -3 grader
PASSFORM: Slanke til normalvektige
VÅR MENING: En behagelig jakke til de mildere vinterdagene

1949 kroner | spinn.no

Italienske Santini vet det meste om å produsere sommertøy, men er de like detaljfokuserte og dyktige hva gjelder den kalde årstiden? Det enkle svaret på det er både ja og nei. Ja, som i at produktkvaliteten er høy – nei, som i at dette er en jakke til en nordisk vinter.

Jakken er en av tre softshelljakker i testen, og den er til forveksling lik jakken fra Pearl Izumi, og Gore. En detalj vi liker er at Beta har flotte, asymmetriske mansjetter, som strekker seg også til de med kraftige hender – på innsiden er de kledd med god fleece.

Mangel på dette er et tilbakevendende irritasjonsmoment på alle slags jakker, og her er det løst komfortabelt og eksemplarisk. En annen detalj er at jakken nedenfor rygglommene er kledd med tykkere fleece enn resten av plagget, dette unngår effektivt kaldt trekk.

Jakken kommer som de øvrige med tre rygglommer, med glidelåslomme til småsaker. Jakken har vindtett membran som også holder yr ute, men er det kraftigere regn trekker det fort gjennom.

Jakkens minus er at mange vil finne den for kald for en norsk vinter. Dette er selvsagt individuelt, og det er ikke noe å utsette på plagget som sådan. Har du ikke behov for de varmeste vinterjakkene, og sykler du ikke når det er grisekaldt, er dette et flott og lett tilgjengelig produkt, selv om vi synes prisen er litt høy.

PLUSS
Stilig utseende - gode mansjetter - smart glidelåsløsning - rygglufting
MINUS
Strengt tatt ingen produktmangler, men noen vil nok ha en varmere jakke - mener prisen er for høy