Hjem
 / Uno-X Pro Cycling

Uno-X Pro Cycling Team – norsk sykkellag

Uno-X Pro Cycling Team er Norges første profflag for herrer, og nå har de også et damelag på øverste nivå, i Women's World Tour. Laget huser de største norske sykkeltalentene. I 2023 har de signert Alexander Kristoff og blir det første norske sykkellaget som sykler Tour de France.

Uno-X Pro Cycling Team ble i 2020 det første profflaget for herrer fra Norge.

I 2021 hadde de et svært solid rittprogram, og fikk i mars en historisk debut på WorldTour-nivå. I 2022 skrev de nok en gang sykkelhistorie, da de syklet både Flandern rundt og Paris–Roubaix.

Tidligere har stortalentene Andreas Leknessund og Tobias Foss syklet i laget, og i år har de profilerte navn som Kristoffer Halvorsen, Rasmus Tiller og Susanne Andersen i stallen, samt de nye stortalentene, tvillingbrødrene fra Drøbak Anders og Tobias Halland Johannessen.

I 2022 debuterte også kvinnelaget deres, som sykler på øverste nivå, Women's WorldTour.

Fra 2023 skal kanskje tidenes beste norske syklist, Alexander Kristoff, sykle for laget. I tillegg har de også fått plass i Tour de France, som tidenes første norske sykkellag.

annonse
annonse
Hvem er de beste rytterne på Uno-X?

Uno-X har flere av de største sykkeltalentene i Norge på laget sitt, men fra 2023 sykler også Norges beste syklist, Alexander Kristoff også på plaget. I tillegg har de ryttere som Kristoffer Halvorsen, Rasmus Fossum Tiller, Susanne Andersen, Anders og Tobias Halland Johannessen, Anne Dorthe Ysland og Mie Bjørndal Ottestad.

Hva heter sportsdirektørene på Uno-X?

Tidligere sykkelproff Kurt Asle Arvesen er sportslig leder i Uno-X, og Gino van Oudenhove Stig Kristiansen, Christian Andersen og Leonard Snoeks er sportsdirektører. I tillegg opererer både Espen Aareskjold og Arne Gunnar Ensrud både som trenere og sportsdirektører.

Karina Andersen Aas er mental trener i laget, og Jens Haugland er daglig leder i sykkellaget.

Den tidligere danske sykkelproffen Lars Bak er sjef for damelaget.

Hva tjener rytterne på Uno-X?

I henhold til det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sine regler, er minstelønna hos Uno-X (som er rangert som et ProTeam) på 26 849 euro (cirka 270 000 norske kroner) for ryttere på sin første kontrakt (vanlig lengde er to år), før man deretter har krav på 32 102 euro (cirka 320 norske kroner).

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue