Odd Christian Eiking på vei til Uno-X Mobility

Bekreftet: Eiking klar for Uno-X

Onsdag kunne Landevei erfare at Odd Christian Eiking var på vei til Uno-X Mobility. Torsdag morgen kom bekreftelsen fra det norske laget.

Sist oppdatert: 7. februar 2024 kl 16.40
PÅ VEI TIL UNO-X: Odd Christian Eiking har vært arbeidsløs siden 1. januar. Foto: Cor Vos
PÅ VEI TIL UNO-X: Odd Christian Eiking har vært arbeidsløs siden 1. januar. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

SISTE: Torsdag morgen bekrefter Uno-X at de har signert Odd Christian Eiking på en ettårskontrakt, slik Landevei skrev onsdag ettermiddag.

– Han har bevist at han er en av de beste rytterne i Norge. Nå håper vi han vil blomstre i Uno-X-trøya og komme tilbake til sitt gamle nivå, sier Thor Hushovd til TV 2

Askøyværingen sto uten noe lag etter at kontrakten med EF Education-EasyPost ikke ble fornyet i høst.


Dette skrev Landevei onsdag ettermiddag:

I løpet av fjoråret fridde askøyværingen til Uno-X gjennom både TV 2 og Eurosport, men interessen fra det norske laget har framstått som lunken.

Nå ser det imidlertid ut til å gå til en overraskende signering fra det norske profflaget. Ifølge Landeveis opplysninger har Askøy-mannen blitt enig med det norske profflaget om en ettårig kontrakt.

Uno-X har 29 ryttere på kontrakt for 2024 og dermed én plass ledig, som nå ser ut til å gå til Eiking. Han blir i såfall Thor Hushovds første signering, etter han overtok rollen som general manager etter Jens Haugland fra midten av januar.

Landevei har onsdag hatt telefonisk kontakt med Eiking, men 29-åringen ønsket ikke verken å bekrefte eller avkrefte vår informasjon om den nært forestående overgangen.

Eiking har den siste tiden vært linket til sin tidligere arbeidsgiver Intermarché-Wanty, slik Landevei skrev i januar, men i mangel på en ny delsponsor i det belgiske laget har kontraktstilbudet uteblitt.

Tidligere i år ble det klart at Edvald Boasson-Hagens karriere fortsetter innenfor Decathlon-AG2R La Mondiales rekker. Det betyr at alle de norske WorldTour-proffene nå ser ut til å ha landet på beina foran 2024-sesongen.

LES OGSÅ
INTERESSEN EKSPLODERTE: Han kunne ikke gjøre noe med Albert Philipsen, men Felix-Ørn Kristoff banet likevel vei for seg selv med VM-bronsen fra Glasgow i august i fjor. Foto: Cor Vos
FARLIG: Politiet peker særlig på dårlig sikkerhet i sin rapport. Illustrasjonsfoto: Styrkeprøven 2012, Ola Morken
Publisert 7. februar 2024 kl 15.20
Sist oppdatert 7. februar 2024 kl 16.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen