Jonas Abrahamsen med sensasjonelt Dwars door Vlaanderen

Sensasjonell Abrahamsen tok annenplass i Dwars door Vlaanderen

Under onsdagens Dwars door Vlanderen var Jonas Abrahamsen nok en gang i brudd, og imponerte noe voldsomt.

Sist oppdatert 27. mars 2024 kl 16.43
PÅ PODIET: Jonas Abrahamsen spurter inn til annenplass i Dwars door Vlaanderen. Foto: Cor Vos
PÅ PODIET: Jonas Abrahamsen spurter inn til annenplass i Dwars door Vlaanderen. Foto: Cor Vos

Etter å ha vært i brudd store deler av dagen, spurtet Jonas Abrahamsen inn til annenplass i Dwars door Vlaanderen.

28-åringen kunne ikke gjøre noe med amerikanske Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike), som angrep noen kilometer fra mål, men i oppgjøret om annenplassen var han sterkest.

Dermed sikret han en etterlengtet opptur for Uno-X Mobility i vårens klassikere, som også sikret 250 viktige rankingpoeng for laget.

– Jeg har vært mye i brudd i år, så jeg er veldig glad for å få et podium her. Jeg var veldig nær i Tirreno-Adriatico, hvor jeg ble hentet med 50 meter igjen, så jeg er veldig fornøyd med podiet, fortalte Abrahamsen i intervju vist på Eurosport etter rittet.

Det var på den fjerde etappen av Tirreno-Adriatico at Abrahamsen holdt på å vinne, men ble hentet like før mål.

I fjor imponerte han med å ta tredjeplass på den 18. etappen til Bourge-en-Bresse i Tour de France.

– Når du blir nummer to i en semiklassiker som Dwars door Vlaanderen, betyr det som regel litt forventninger til de største rittene?

– Kanskje det er ikke så enkelt å gå i brudd lenger, men det siste året, siden før Tour de France i fjor da jeg hadde kyssesyken og tok en lengre pause, har jeg vært mye bedre og det er veldig fint å se at jeg kan få et podium i et WorldTour-ritt

LES OGSÅ
BRUDD: Katrine Aalerud syklet flere uker med brudd i ryggen. Foto: Foto: X.Pereyron
STORTALENT: Selv om det er landevei som er hovedgeskjeften, presterer Mads Furenes så det holder på velodromen på Sola. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen.

De siste milene av det 188 kilometer lange WorldTour-rittet var det en mindre gruppe igjen foran, hvor flere sterke navn hadde kommet seg opp fra feltet.

Abrahamsen kjørte imidlertid svært aktivt og var med på flere angrep og tettet luker. I gruppen hadde Visma-Lease a Bike en fordel av å være to ryttere, med Jorgenson og Tiesj Benoot. På de siste 15 kilometerne vekslet de på å angripe, helt til Jorgenson kom seg avgårde.

Mens Jorgenson jublet for seier alene, kom Abrahamsen inn på oppløpet i Waregem sammen med Benoot, Stefan Küng (Groupama-FDJ), Joshua Tarling (Ineos Grenadiers) og Dries De Bondt (Decathlon-Ag2r).

Abrahamsen gikk umiddelbart til i det de svingte inn på det siste rettstrekket med 300 meter til mål, og det ble raskt tydelig at ingen hadde kreftene til å matche «Grenlandsplogen» sin spurt.

TIL TOPPS: Matteo Jorgenson med sin første klassikerseier. Foto: Cor Vos
TIL TOPPS: Matteo Jorgenson med sin første klassikerseier. Foto: Cor Vos

Seier med bismak for Visma

Etter en periode preget av skader og sykdom i klassikertroppen sin var Visma-Lease a Bike tilbake til sitt vanlige, dominante jeg.

De gjorde rent bord i brosteinsåpningen med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne, men i Strade Bianche og Milano-Sanremo kom de til kort.

I E3 Saxo Bank Classic forrige fredag veltet Wout van Aert på vei inn i Paterberg og måtte ta opp jakten på Mathieu van der Poel, som rev seg løs i den tøffe stigningen. I jakten gikk Van Aert til slutt tom, men klarte å berge en tredjeplass.

I dagens Dwars door Vlaanderen lykkes de altså med å spille ut konkurrentene, men de store overskriftene er det likevel Van Aert som står for.

Med 67 kilometer til mål gikk det en stor velt i hovedfeltet og Van Aert var blant ofrene. 29-åringen, en av de absolutte favorittene til søndagens Flandern rundt, ble sittende på bakken og fra TV-bildene kunne man høre Visma-rytteren gråte.

Van Aert måtte stå av rittet og ble sendt til sykehuset for videre undersøkelser. Det er ikke kommet noe ytterligere oppdateringer på hvordan det går med belgieren.

Saken oppdateres!

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 27. mars 2024 kl 16.39
Sist oppdatert 27. mars 2024 kl 16.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen