Søren Wærenskjold til topps på andre etappe i AlUla Tour

Wærenskjold spurtet inn til årets første seier

Søren Wærenskjold tok Uno-X Mobilitys aller første seier for året da han vant den andre etappen av AlUla Tour.

Sist oppdatert: 31. januar 2024 kl 14.20
VANT: Søren Wærenskjold var overlegen på den andre etappen av AlUla Tour. Foto: Cor Vos
VANT: Søren Wærenskjold var overlegen på den andre etappen av AlUla Tour. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

I år som i fjor starter Søren Wærenskjold sesongen med å vinne en etappe i AlUla Tour i Saudi-Arabia.

Uno-X-rytteren tok en overlegen spurtseier på oppløpet i Sharaan, etter å ha blitt levert i perfekt posisjon av lagkameratene.

– Jeg ser ut til å prestere bra når jeg er langt hjemmefra. Det var bra i dag. Det var medvind i dag og det passet meg bra, siden jeg er en høy fyr. Det var veldig fint å få en bra start på sesongen. Du er alltid spent på hvordan det går i starten, men det ser ut til at vinteren har vært bra, sa Wærenskjold i seiersintervjuet med Eurosport.

Med seieren overtar han også sammenlagtledelsen i rittet.

Med fire kilometer igjen av etappen gikk feltet inn i en slak stigning, hvor det ble satt press i front. Nær toppen av stigningen, med halvannen kilometer til mål, angrep franske Pierre Latour (TotalEnergies) og fikk en luke.

Bak i feltet Wærenskjold tauet gradvis fremover i feltet av Erik Resell og Lous Bendixen, og trioen fra Uno-X Mobility kom seg helt i front med rundt 700 meter til mål.

PERFEKT LEVERANSE: Duoen Louis Bendixen og Erik Resell leverte Wærenskjold i perfekt posisjon. Foto: Cor Vos
PERFEKT LEVERANSE: Duoen Louis Bendixen og Erik Resell leverte Wærenskjold i perfekt posisjon. Foto: Cor Vos

Bendixen klinte til med 500 meter til mål med Wærenskjold på hjul. Nils Eekhoff (Team dsm-firmenich) startet spurten, men Wærenskjold svarte raskt og gikk forbi, og ingen hadde kreftene til å matche farten til mandalitten.

Henok Mulubrhan (Astana) tok annenplassen, foran Eekhoff.

– Vi ville holde oss i en god posisjon de siste fire kilometerne, men vi ville ikke sitte for langt fremme. Vi gjorde det perfekt. Så prøvde vi å samle oss på toppen og prøvde å holde momentet på de siste 500 meterne. Det gikk litt oppover, så vi ville ikke miste farten, men vi timet det perfekt, sa Wærenskjold.

I fjorårets utgave av rittet vant Wærenskjold den 3. etappen av rittet, også da den første seieren for året for det norske profflaget.

PSST! Sjekk også ut sakene under, hvor Wærenskjold gir et innblikk i sitt nådeløse perspektiv på livet i feltet og hvordan temposykkelen hans er satt opp:

LES OGSÅ
OPPTREKKER: Søren Wærenskjold er mannen som skal lede Alexander Kristoff inn på oppløpene i Tour de France. Foto: Knut Andreas Lone
FARTSMASKIN: Dette er sykkelen som Søren Wærenskjold skal i aksjon med på tempoen i Tour de France. Alle foto: Knut Andreas Lone

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 31. januar 2024 kl 14.15
Sist oppdatert 31. januar 2024 kl 14.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen