Energigiganten har lenge teaset norske sykkelfans med nyheten som nå bekreftes fra scenen av Magne Haugland.

– Nå er den konklusjonen klar, forteller han om den lange prosessen som har pågått i bakgrunnen.

Allerede 1. februar lanserte de youtubeserien «Det neste steget», der de gjennom fem filmer frem til i dag har tatt for seg utfordringen. Prosessen med å formidle at de ønsker å ta steget opp en divisjon har vært omfattende, og således har det rådet liten tvil om at det faktisk kom til å skje.

Frem til Uno-X kom på banen har det vært Joker–Fuel of Norway som har vært det ledende sykkellaget i Norge, og driftsselskapet Interspons presenterte for noen år tilbake et ønske om å bli profflag.

KLATRER RASKT

Uno-X ble til kontinentallag først i 2016, og er med det yngst av dagens norske kontinentallag. Men de har klatret raskt i hierarkiet, og stadig flere kjente navn har blitt en del av satsingen. Fra å være et lite lag har vi sett personligheter som Stig Kristiansen og Kurt Asle Arvesen tre inn i rekkene, i tillegg til utøvere som Markus Hoelgaard, Anders Skaarseth, Kristoffer Skjerping og Andreas Leknessund.

I 2018 vant de U23-NM ved Torjus Sleen,

I tillegg har de gått tungt inn i norsk sykkelsport, både på sponsor-og arrangørsiden. De har også vært en tung økonomisk bidragsyter for det norske U23-landslaget, for toneangivende vil mange mene.