Tobias Halland Johannessen vant siste etappe i Tour of Luxembourg

Årets første seier: Halland Johannessen vant solo i Luxembourg

På en tøff etappe i Tour of Luxembourg tok Tobias Halland Johannessen (24) en råsterk seier.

Sist oppdatert: 24. september 2023 kl 15.49
SEIER: Tobias Halland Johannessen tok sin første seier for året søndag. Foto: Cor Vos
SEIER: Tobias Halland Johannessen tok sin første seier for året søndag. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

– Jeg ønsket virkelig en seier denne sesongen og visste at dersom jeg fikk en luke måtte jeg bare kjøre alt jeg hadde inn til mål og heldigvis holdt det.

Det fortalte Tobias Halland Johannessen i intervju vist på Eurosport etter å ha sikret en etterlengtet seier i Tour of Luxembourg, helt på tampen av årets sesong.

Den 177 kilometer lange etappen bestod av en rekke utfordrende bakker og mot slutten var Uno-X-rytteren løs fra feltet i en gruppe på 14 ryttere.

I gruppen satt andre sterke navn som Julian Alaphilippe (Soudal - Quick Step), Bob Jungels (Bora-hansgrohe) og Felix Gall (AG2R).

Med halvannen kilometer til mål tok Halland Johannessen sjansen og angrep.

Mener Uno-X får for dårlig betalt:

SEIER I SOLID SELSKAP: Men i poengsystemet til sykkelsporten er det mer poeng å hente andre plasser. Uno-X-sjef Jens Haugland mener det kan være lurt å kikke på systemet i andre idretter. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com
Les også

Ingen fulgte nordmannens akselerasjon, og han klarte å holdt unna for konkurrentene. Til slutt vant med åtte sekunder ned til Alex Aranburu (Movistar).

– Det er så vanskelig å vinne en sånn etappe. Nivået i dette rittet har vært utrolig høyt, så for å være ærlig trodde jeg ikke det var mulig for å oss i vinne her, fortalte Halland Johannessen.

24-åringen har denne sesongen blant annet imponert i Tour de France, hvor han var først over ikoniske Col du Tourmalet og ble tredjemann på samme etappe, kun slått av superstjernene Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar.

Tidvis har Halland Johannessen strevet med sykdom og skader, men på søndagens etappe klaffet altså alt for Drøbak-gutten.

I sammendraget, som ble vunnet av Marc Hirschi (UAE), endte nordmannen til slutt på en 14. plass

Det er første gang siden februar 2022 at Halland Johannessen vinner et ritt. Da vant han den fjerde etappen i Étoile de Bessèges.

Seieren er også Uno-X' 15. for året.

Les også
test av landeveissykkel racer sykkeltest
Les også

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 24. september 2023 kl 15.43
Sist oppdatert 24. september 2023 kl 15.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen