Edvald Boasson-Hagen

Edvald Boasson-Hagen fra lille Rudsbygd er en av Norges beste syklister gjennom tidene, med etappeseire i både Tour de France og Giro d'Italia.

Edvald Boasson-Hagen har hatt en fantastisk karriere som syklist, med etappeseire både i Giro d'Italia og Tour de France i tillegg til en rekke andre triumfer.

Totalt står han med 81 seire som proff og er den nordmannen som har syklet flest Tour de France-etapper, hele 258.

36-åringen vant to etapper i Tour de France i 2011, mens den siste Tour-triumfen kom i 2017, da han gikk solo i avslutningen i Salon-de-Provence på den 19. etappen.

Etter å ha syklet tre sesongen i franske TotalEnergies, signerte Boasson-Hagen i januar 2024 en ettårskontrakt med Decathlon AG2R La Mondiale.

annonse
Hvor mange etapper i Tour de France har Edvald Boasson-Hagen vunnet?

Edvald Boasson-Hagen har vunnet tre etapper i Tour de France. To i 2011, da han syklet for Team Sky, og én i 2017, som Dimension Data-rytter.

Hvilket lag sykler Edvald Boasson-Hagen for?

Edvald Boasson-Hagen sykler for det franske nivå to-laget TotalEnergies, som er rangert som et ProTeam hos det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Tidligere har han syklet for Maxbo-Bianchi, Team Columbia-HTC, Team Sky og MTN-Qhubeka/Dimension Data/NTT Pro Cycling.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen