– TING KAN SNU I DAG

Edvald Boasson Hagen er optimistisk foran dagens «klassikeretappe».

Sist oppdatert 6. juli 2015 kl 14.40
MESTERLIG: Edvald Boasson Hagen er Norges ambassadør i Tour de France feltet. Foto: Marcus Liebold.
MESTERLIG: Edvald Boasson Hagen er Norges ambassadør i Tour de France feltet. Foto: Marcus Liebold.

I dag fortsetter Tour de France i Belgia. På den 3. etappen mellom Antwerpen og Huy vil rytterne møte på mange harde kneiker, før de går i mål oppe på Mur de Huy. Landevei tok en prat med vår norske mester, Edvald Boasson Hagen.

Edvald, du kler den norske mestertrøya.

- Takk for det. Ja, jeg trives godt i den.

Hvordan kjennes det å ha mestertrøya på seg i Tour de France?

- Veldig godt. Det var deilig at jeg fikk seieren i NM. Jeg er glad for å kunne vise frem mestertrøya i Touren og ikke minst kjøre med den resten av året også.

De siste to dager har lykken dessverre ikke vært på din side. Men hva med i dag? Vil ting snu i dag?

- Ting kan absolutt snu i dag, det håper jeg i hvert fall. Samtidig håper jeg, at jeg kan være med når ting skjer.

De første kilometerne på etappen er ganske flate, men så kommer bakkene tett som hagl. Minner ikke etappefinalen om en vårklassiker?

- Jo, veldig. Det er jo faktisk samme avslutning som i La Flèche Wallonne. Da gjelder det å være foran når vi kommer inn i Muren.

Etter gårsdagens 3. plass sitter Fabian Cancellara med den gule ledertrøya i dag. Tror du at han klarer å forsvare trøya på dagens etappe?

- Nei, jeg tror det vil bli angrep fra alle sider og at han vil miste ledertrøya.

Beste MTN-Qhubeka-rytter er Serge Pauwels på en 59. plass i sammendraget. Han ligger ca. tre minutter bak Fabian Cancellara. Er det en fordel eller ulempe når vi ser på dagens etappe?

- Målet for laget vårt er å gå mest mulig i brudd, og da kan det faktisk være en fordel å ligge et stykke bak i sammendraget. Da vil de andre lagene ikke begynne å kjøre med en gang og sjansene for en etappeseier vil øke.

I år så er du kaptein på et litt mindre lag. Hvor viktig er det for deg å være nettopp kaptein på et lag?

- Jeg er ikke kaptein for hele Touren. Vi har mange muligheter og ryttere å spille på. Det kommer an på hvilke etapper vi går for og hvem som blir kjørt for da.

Du har alltid gjort det bra og til og med vunnet etappeseire i Tour de France, når du hadde litt friheter her og der. Er det det du trenger, friheter?

- Ja, jeg har en mye friere rolle nå og det vil forhåpentligvis åpne for mange muligheter.

MTN-Qhubeka er det første afrikanske laget som stiller til start i Tour de France noensinne. Hva føler du kan laget ditt tilføye pelotongen?

- Vi har et spennende lag her i Tour de France, som vil kunne promotere verdiene til Qhubeka på en best mulig måte. Vi vil bidra til at flest mulig barn og voksne i Afrika kan komme seg til skole og jobb raskere ved å disponere over egen sykkel. Dersom også andre lag etter hvert satser på veldedighetsaspektet ved syklingen, er det kanskje nettopp det, MTN-Qhubeka kan tilføye feltet.

Lykke til på dagens etappe!

Publisert 6. juli 2015 kl 14.40
Sist oppdatert 6. juli 2015 kl 14.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen