Marcel Kittel slo Edvald Boasson Hagen med millimeter

Juryen måtte inn å se på pixler for å skille Edvald Boasson Hagen og Marcel Kittel etter dagens spurt.

Sist oppdatert 7. juli 2017 kl 18.00
MÅLFOTO: Marcel Kittel ble dømt foran Edvald Boasson Hagen og tok sin tredje etappeseier i årets Tour. Foto: letour.fr
MÅLFOTO: Marcel Kittel ble dømt foran Edvald Boasson Hagen og tok sin tredje etappeseier i årets Tour. Foto: letour.fr

Etter gårsdagens brudd fikk Vegard Stake Laengen æren av å bære rødt startnummer, som et bevis på at han var gårsdagens mest offensive rytter.

I dag beveget rytterene seg inn i et område som er kjent for produsere vin i 40 000 kronersklassen. Med dagens løypeprofil var det forventet en massespurt inne i Nuits-Saint-Georges, men vinden var dog en fryktet faktor på de åpne slettene. 
Et firemannsbrudd fikk gå tidlig på dagens etappe, men slik som tidligere i touren hadde hovedfeltet stålkontroll på utbryterne. Det var flere lag som hadde sporadiske forsøk på å splitte feltet i sidevinden, og flere ganger var hovedfeltet strukket ut på en lang strek.

ÅPENT: Rytterne kjørte gjennom åpne sletter og vinranker på dagens etappe. Foto: Kristof Ramon
Forsøkene førte aldri til at feltet ble splittet, men slik kjøring trøtter allikevel ut rytterne. Fem kilometer før mål ble bruddet kjørt inn, og det var nok en gang duket for massespurt i årets Tour de France. Alexander Kristoff er ofte en av de bedre til å spurte når rittet har vært et slit, og med Edvald Boasson Hagen forfremmet til spurtrollen var mulighetene tilstede for norsk etappeseier.
Inne på den siste kilometerne kom Dimension Data frem i perfekt tidspunkt, i sterk kontrast med spurtopptrekket på gårsdagens etappe. Bakerst på toget var Boasson Hagen. Alexander Kristoff fikk et rotete opptrekk og måtte bruke mye krefter på å komme seg fram til teten.

Edvald åpnet spurten slik som i går. Denne gangen skulle konkurrentene få litt mer å bryne seg på. Marcel Kittel har dominert spurtene så langt i årets Tour, og klarte å komme seg opp på siden av nordmannen. De to passerte mållinjen i tet, men ingen våget å juble.
Da målfotoet kom var det fortsatt tvil om hvem som var først av Edvald og Kittel. Juryen bestemte seg for å dømme tyskeren først over mål, men det var nærmest umulig å skille de to med bildene som rullet over TV-skjermen. Juryen måtte faktisk helt ned på pixel-nivå for å kåre vinneren.

BITTERT: Edvald Boasson Hagen var fryktelig nærme etappeseier, men det ble andreplass. Arkivfoto: Henrik Alpers
For første gang på lang tid viser Edvald at han fortsatt kan være en av verdens beste spurtere, og selv om det er bittert å tape på den måten er det svært mye positivt å hente ut fra dagens prestasjon. Michael Matthews tok tredjeplassen, mens Alexander Kristoff nok en gang ble nummer fire i spurten. 

Chris Froome beholdt ledelsen i sammendraget. Fabio Aru fortsetter i klatretrøya, mens Marcel Kittel tok tilbake ledelsen i poengkonkurransen etter dagens seier. Simon Yates leder fortsatt i kampen om ungdomsstrøya.
  
I morgen venter en mer kupert etappe mer skreddersydd for lette klatrere og sammenlagtfavorittene. Vegard Stake Laengen er en av rytterne som har pekt seg ut morgendagens etappe som en potensiell bruddmulighet.
 

Les resultater og etappebeskrivelser i vår interaktive grafikk:
   

Publisert 7. juli 2017 kl 18.00
Sist oppdatert 7. juli 2017 kl 18.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen