EDVALD SEIRET PÅ HJEMMEBANE

Rudsbygdingen viste enorm styrke på slutten av dagens NM og tar med seg mestertrøya til Tour de France.

Sist oppdatert 28. juni 2015 kl 18.27
ÅRETS NORGESMESTER: Edvald Boasson Hagen var fantastisk sterk i avslutningen på Lillehammer.
ÅRETS NORGESMESTER: Edvald Boasson Hagen var fantastisk sterk i avslutningen på Lillehammer.

Edvald Boasson Hagen ble norsk mester på fellesstart etter en vanvittig avslutning på Lillehammer i ettermiddag. Kun noen få kilometer før mål virket hjemmefavoritten å være hektet av gullkampen, men Edvald er i kalasform og kan altså ta med seg den norske mestertrøyen til årets Tour de France.

- Jeg var sliten og helt på stålet, og skjønner egentlig ikke at jeg greide å hente mer krefter på slutten der, sier Edvald etter målgang til Landevei. 

- Hvor mye watt jeg hadde? Næh, jeg hadde ikke så mye å se på siste kilometern, annet enn fremover.

- Spurten min fra 1-10? Spurten min var god nok til å vinne hvertfall, så da var det vel en tier i dag. 

- Hvordan blir det å sykle Tour de France i den norske mestertrøya? - Det blir veldig bra, og jeg er glad for å ha den trøya igjen, det er en stund siden sist nå.

- Er trøyen din trykket opp ennå? - Det vet jeg faktisk ikke svarer Edvald på sedvanlig vis. 

Slik gikk det til

Fem mann kom tidlig avgårde, men Lillehammer CK tok kontrollen og sørget for å samle feltet. Ut på den tredje runden kom tolv mann avgårde, og her satt samtlige av de store favorittene sammen med en kvartett fra Team Joker. Proffene Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger, Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm, Vegard Breen og Alexander Kristoff satt alle med, i tillegg til Odd Christian Eiking, Vegard Stake Laenge, Truls Engen Korsæth og Anders Skaarseth fra Team Joker. Carl Fredrik Hagen fra Sparebanken Sør og Fredrik Strand Galta fra Coop-Østerhus klorte seg også med.

Etter kort tid måtte imidlertid både Kristoff og Galta slippe teten, og det var dermed klart at 10 mann skulle gjøre opp om seieren, til tross for at rittet knapt var halvkjørt. Et jagende hovedfelt anført av Ringeriks-Kraft klarte ikke å hindre at avstanden til teten økte og økte. Samtidig falt rytter etter rytter av det som var igjen av hovedfeltet. Faktisk fikk kun 19 mann fullføre det knallharde rittet. 

Team Joker satt altså med fire mann i teten, og sendte Vegard Stake Laengen i brudd med om lag syv mil igjen til mål. Han var alene i tet hel til sist gang opp den beryktede VIP-veien, hvor han fikk selskap av Lars Petter Nordhaug som hadde støtet fra resten av utbryterne i bakken. Truls Engen Korsæth kjørte seg opp til duoen i utforkjøringen og det så dermed ut til at det var en trio som skulle gjøre opp om seieren i årets NM. Restene av bruddet med Edvald Boasson Hagen tok imidlertid innpå ned mot Vingnes, og en kjempeføring av Sven Erik Bystrøm sørget for at gutten fra Rudsbygd plutselig var på skuddhold før den siste bakken opp til Lillehammer torg. Her kjørt Edvald det remmer og tøy kunne holde, og til slutt var han en sykkellengde foran Odd Christian Eiking fra Team Joker.

NM Fellesstart M-Senior topp 6

  1. Edvald Boasson Hagen

  2. Odd Christian Eiking

  3. Vegard Stake Laengen

  4. Lars Petter Nordhaug

  5. Anders Skaarseth

  6. Truls Engen Korsæth  

Publisert 28. juni 2015 kl 18.27
Sist oppdatert 28. juni 2015 kl 18.27
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen