Boasson Hagen knuste norgeseliten i Bodø

Edvald Boasson Hagen ble NM-kongen i Bodø.

Sist oppdatert 26. juni 2016 kl 18.31
NORGESMESTER: Edvald Boasson Hagen støtet fra resten av norgeseliten og suste inn til ny NM-triumf i Bodø. Foto: Henrik Alpers.
NORGESMESTER: Edvald Boasson Hagen støtet fra resten av norgeseliten og suste inn til ny NM-triumf i Bodø. Foto: Henrik Alpers.

BODØ: I en relativt lettkjørt rundløype i Bodø, var det Edvald Boasson Hagen som til slutt kunne slippe jubelen løs.

Alexander Kristoff spurtet inn til sølv, men Kristoffer Halvorsen fra Joker Byggtorget tok bronsen.

Et brudd på elleve mann etablerte seg allerede på den første runden. Coop-Østerhus tok raskt styringen i hovedfeltet, og det var tidlig klart at de jobbet for Alexander Kristoff. Rytterene i bruddet jobbet godt sammen, men ble holdt på en kontrollert avstand store deler av rittet.

Da bruddet ble kjørt inn mot slutten, kom det et angrep fra Edvald Boasson Hagen. Med seg fikk han Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger. I en sving veltet Laengen og hindret Holst Enger. Dermed satt Boasson Hagen og Kristoff alene i front. Bak i feltet tok Joker Byggtorget kommando og tauet inn de to favorittene.

Spurten om andre
TETT KAMP: Alexander Kristoff, Kristoffer Halvorsen og Sondre Holst Enger spurtet om sølvet. Kristoff var det sterkeste. Foto: Henrik Alpers.

Sven Erik Bystrøm tettet alle angrep innenfor de siste tre kilometerene, men i en liten bakke èn kilometer før mål støtet Edvald Boasson Hagen på nytt. Denne gangen fikk han luken han trengte.

– Først gikk jeg over bakketoppen og prøvde å få luke der. Det fikk jeg forsåvidt, men det ble hentet inn. Så gikk jeg på en langspurt før mål, og heldigvis var det ingen som klarte å følge, sier Edvald kort tid etter målgang.

Alexander Kristoff var den store forhåndsfavoritten og hadde Sven Erik Bystrøm og hele Coop-Østerhus til disposisjon. Allikvel klarte ikke den meritterte syklisten å vinne NM-gullet i Bodø.

– Jeg satt foran Edvald på slutten, så angrepet hans kom litt overraskende på. Han fikk raskt noen meter, og hadde jeg tettet den luka ville jeg aldri klart å vinne spurten. Derfor gambla jeg på at Joker Byggtorget var sterke nok til å tette luka, men de fikk ikke helt dreisen på det, forklarer Kristoff.

LES OGSÅ: Heine med sterk soloseier

Selv med flest hjelperyttere klarte ikke Alexander Kristoff å knekke Boasson Hagen.

– Coop-Østerhus har kjørt fantastisk og la dette til rette for meg. Vi visste at det ville bli tøft å kontrollere hele dagen, men vi satset på at jeg var sterk nok alene på slutten. Dessverre var Edvald litt for sterk i dag. Med den kjøringen han har vist i Dauphine og her i NM viser at han virkelig er i rute før Tour de France, avslutter Kristoff.

Joker Byggtorget annonserte på forhånd at de skulle angripe og lage et skikkelig sykkelritt. Det norske kontinentallaget hadde flere ryttere i bruddet, angrep mot slutten av rittet og tok kommando i finalen. Til slutt ble laget belønnet med en bronsemedalje til Kristoffer Halvorsen.

– I dag så ser du hvem som er desidert Norges beste lag. Når du ser hvordan vi kjører mot slutten og tauer inn Edvald og Kristoff. Det er bare helt rått, sier Halvorsen.

Kristoffer Halvorsen vant gaterittet på fredag, og fikk nok en gang vist frem spurten sin da han knivet om sølvmedaljen, side om side med Alexander Kristoff.

– Det var ikke mye folk igjen på slutten, og det var relativt lett å finne Kristoff sitt hjul. Jeg hadde et perfekt oppløp, men klarte akkurat ikke å ta han på slutten. Det er jævlig bittert. Men Alexander er jo dritgod, så jeg skal være fornøyd, avslutter Kristoffer Halvorsen.

Edvald Boasson Hagen vant både NM-tempoen og NM-fellesstarten i Bodø. Det betyr at han skal bære mesterskapstrøyen i begge disiplinene det kommende året. Første mulighet til å se norgesmesteren i mesterskapstrøyen blir i Tour de France om en ukes tid.  

Pallen2
PALLEN: Tre sterke ryttere tok medaljene i NM-fellesstarten. Om en uke starter Tour de France for to av de. Foto: Henrik Alpers.
Publisert 26. juni 2016 kl 17.10
Sist oppdatert 26. juni 2016 kl 18.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen