Favorittseier til Boasson Hagen på NM-tempoen

Ingen kunne tukte Edvald Boasson Hagen under NM-tempoen i Bodø, og rudsbygdingen sikret nok en norgesmestertrøye.

Sist oppdatert 24. juni 2016 kl 00.24
SEIERSVANT: Edvald Boasson Hagen sikret seg sin åttende NM-tittel på tempo. Foto: Marcus Liebold
SEIERSVANT: Edvald Boasson Hagen sikret seg sin åttende NM-tittel på tempo. Foto: Marcus Liebold

Edvald Boasson Hagen sikret seg sitt åttende NM-gull på tempo i kveld. Selv om Boasson Hagen begynner å bli svært vant til å være vinne det nasjonale mesterskapet på tempo, ble årets ritt en jevn batalje i kamp med Vegard Stake Laengen. På siste mellomtid lå de to rytterene nemlig likt, men ringreven fra Rudsbygd hadde spart litt på kruttet og trillet over målstreken 20sekunder foran Stake Laengen.
 
- Jeg prøvde å disponere og spare litt krefter til toppen av løypa. Derfor hadde jeg litt krefter å gå mot slutten av ritten, men jeg kan ikke si at jeg kontrollerte det inn, for jeg var helt på stålet mot slutten. Da jeg trillet over målstreken var jeg usikker på om jeg hadde vunnet eller ikke, og det var deilig å få det bekrefta, forteller Edvald.
 
NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!
 
Boasson Hagen tar nå med seg mesterskapstrøya inn i Tour de France der han med stolthet kan vise frem de norske fargene under tempoetappene.
 
- Det er alltid gøy å ha en mesterskapstrøye, og særlig og forsvare den jeg hadde fra i fjor. Målet mitt er å prøve å forsvare gullet fra fellesstarten i fjor også, men der blir det nok enda hardere konkurranse enn idag. Jeg skal imidlertidig gjøre mitt for å prøve å forsvare den trøya også, sier Edvald.
 
Vegard Stake Laengen ga Boasson Hagen kamp helt til døra og tok en sterk sølvmedalje under dagens ritt. Stake Laengen bekreftet de gode tempoegenskapene han viste under Giro d'Italia tidligere i år og kan bli en tøff utfordrer til den norske tempotronen de kommende årene.
 
- Sølv er bra, men jeg hadde håpa på gull og det glapp litt på slutten. Slik er det bare. Jeg får vente til neste år igjen, da, sier Stake Laengen med et glimt i øyet.

 Sølvmedaljøren innrømmer at han ble litt sliten på slutten, og angrer litt på at han valgte å sykle rittet uten radio.

- Selvsagt så skulle jeg gjerne hatt radio når det ble såpass tett på slutten. Det er klart at jeg kanskje kunne fått litt ekstra krefter om jeg fikk på øret at det var såpass jevnt. Alikevel viser Edvald at han er den sterkeste når han vinner, så all ære til han, avslutter den høyreiste Asker-gutten.
 
Etter fjorårets sølvmedalje måtte Andreas Vangstad ta et steg ned fra podiet i år og måtte nøye seg med en tredjeplass. Alikevel er sørlendingen fornøyd med sin egen prestasjon.
 
- Ja, jeg visste at det var mulig om jeg hadde en god dag. Kampen om tredjeplassen var på forhånd veldig åpen, men det virket realistisk om alt klaffet, forteller Vangstad.
 
Les også: Vita Heine til topps i trippel Hitec-triumf
 
Flere av rytterne som kom i mål under årets NM-tempo forteller at denne tempoløypa er noe av det hardeste de har kjørt. Noen ryttere sammenlignet løypen med en skikkelig intervalløkt der man måtte jobbe hardt i bolker. Den gamle tempomesteren Reidar Borgersen trillet inn til fjerdeplass, men skulle gjerne sett at løypa var litt flatere med tanke på egne sjanser.
 
- Jeg føler kroppen spiller på lag, men det er en tempo med veldig mye opp og ned. Jeg tror egentlig at jeg tåler alle slags tempoløyper, men at de andre rytterne er dårligere på monotone løyper. Derfor ville nok en flatere løype passet meg bedre, sier Reidar Borgersen.
 
NM ruller videre med gateritt i sentrum av Bodø for alle klasser senere idag. Det er knyttet store forventinger opp mot denne publikumsvennlige disiplinen. Selv om noen ryttere velger å spare seg til fellestarten på søndager, stiller det masse sterke ryttere på startstreken, som vil sørge for en fartsfylt og spennende ettermiddag i Bodø.

DSC_2318_1
DSC_2318_1

BUNNSOLID: I tillegg til Edvald Boasson Hagen leverte også Vegard Stake Laengen (t.v.) og Andreas Vangstad (t.h.) solide prestasjoner. Foto: Marcus Liebold.

Publisert 24. juni 2016 kl 00.24
Sist oppdatert 24. juni 2016 kl 00.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen