Med seks nordmenn på start i årets Tour de France har mange gledet seg til å se norske ryttere i brudd, og flere har forsøkt seg underveis. 

I dag fikk vi endelig se en av dem komme seg med, da Edvald Boasson Hagen bestemte seg for å prøve lykken på den niende etappen. Bruddet fikk raskt en stor luke, og det ble følgelig klart at seieren ville stå mellom de 15 utbryterne.

Etterhvert ble det imidlertid tydelig at nordmannen dessverre var blant de svakere rytterne i bruddet, i alle fall så fort veien begynte å stige. Etter å ha falt av for andre gang kom Edvald seg aldri opp til teten, og rudsbygdingen endte i stedet på en 14. plass, hele syv minutter bak. 

I stedet var det sør-afrikanske Daryl Impey som tok sin første etappeseier i Tour de France, da han spurtslo Tiesj Benoot på oppløpet i Brioude. 

I den siste bakken ble det også fyrverkeri i hovedfeltet, når den lokale helten Romain Bardet klinte til i et forsøk på å hente inn noen sekunder. Franskmannen fikk følge av Richie Porte og fjerdemann i sammendraget, George Bennet. Dermed var Team Ineos raskt på pletten og kjørte inn forsøket. Følgelig ble det ingen nevneverdige endringer i sammendraget. 

Odd Christian Eiking ble faktisk nummer 16. på etappen, da han krysset målstreken først blant rytterne i et sterkt redusert hovedfelt 16 minutter bak seierherren Impey. 

I morgen venter en ny seiersmulighet for Alexander Kristoff, når 217 flate kilometer skal forseres mellom Saint-Flour og Albi. Deretter venter en kjærkommen hviledag for rytterne.