På elegant vis kjørte Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) alene inn til seier på den regnfylte siste dagen av Tour of Norway.

Etter at det norske landslaget sprengte feltet, ved Svein Erik Bystrøm og Odd Christian Eiking i front, støtet Edvald seg fra de resterende rytterne. I jakten på den gule trøya og skalpen til Pieter Weening, fikk han etterhvert et solid forsprang som skulle holde hele veien til mål.

Sondre Hols Enger tok igjen den sure andreplassen da han vant spurten i hovedfeltet.

Dagens brudd var en skummel konstellasjon bestående av Luis Mas Bonet (Caja Rural), Matthias Krizek (Roth), Fredrik Strand Galta (Delko Marseille), Krister Hagen (Coop-Østerhus), Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) og Richard Larsen (Tre Berg). Grunnet Vangstads framskutte posisjon i sammendraget fikk de aldri mer enn en luke på 1.30 tilbake til hovedfeltet. 

Mas Bonet og Krizek var ikke særlig fornøyd med bruddets sammensetning, og støtet seg fra gruppa. På det mest fikk de ca. seks minutter til den gule trøya, men på sedvanligvis ble tv-bruddet spist opp inne på de siste ti kilometerne.

Selv om seieren på den 163 kilometer lange etappen fra Drøbak til Sarpsborg ikke holdt til sammenlagtseier var rudsbygdingen fornøyd med egen prestasjon.

"Jeg er veldig glad det ble etappeseier om ikke noe annet, og at jeg klarte å klatre opp til andreplass i sammendraget." forteller en andpusten Edvald til TV-2  sekunder etter målgang.

Ikke uventet beholdt Pieter Weening (Rompoot Oranje-Peloton ) den gule trøya og står igjen som vinner av Tour of Norway 2016. Nederlenderen, som rullet inn med hovedfeltet, fortalte til TV-2 at etappevinneren fikk i overkant mye hjelp fra norske motorsykler.

Resultater Tour of Norway 5. etappe
Topp 3 etappe

1. Edvald Boasson Hagen, Dimension Data

2. Sondre Holst Enger, Norge

3. August Jensen, Coop-Østerhus

Topp 3 sammenlagt

1. Pieter Weening, Rompoot Oranje-Peloton

2. Edvald Boasson Hagen, Dimension Data

3. Sondre Holst Enger, Norge