Edvald Boasson-Hagen til fransk profflag

Edvald Boasson-Hagen går til det franske laget Total Direct Energie, og 33-åringen har dermed sikret seg jobb og inntekt for 2021.

Sist oppdatert: 17. november 2020 kl 11.13
Edvald Boasson Hagen har skrevet kontrakt med det franske laget Total Direct Energie
NY KONTRAKT: Edvald Boasson Hagen har skrevet kontrakt med det franske laget Total Direct Energie. Foto: Pål Westgaard
Lesetid: 2 minutter

Edvald Boasson-Hagen har signert en ettårskontrakt med det franske laget Total Direct Energie.

Laget Total Direct Energie er et nivå-to lag, et ProTeam, altså på nivået under World Tour-lag der Edvald Boasson-Hagen har vært i over ti år.

Det var TV2 som først meldte om Boasson Hagens nye kontrakt tirsdag formiddag. 

– Jeg tror jeg overrasker mange med dette valget. Det blir spennende. Jeg gleder meg til en ny utfordring. Jeg kjenner ikke så godt til dette laget, foruten at det har vært i sirkuset i mange år og at de har gjort det bra. Det ser i alle all bra ut fra utsiden, nå blir det spennende å komme på innsiden, sier Boasson-Hagen til TV 2. 

Boasson-Hagens kontrakt med NTT-laget gikk ut etter 2020-sesongen. Da hadde han syklet for laget i seks sesonger. Det er imidlertid uvisst hva som skjer med Team NTT, da laget foreløpig står uten hovedsponsor. 

Total Direct Energie ble etablert i 2000 og er et lag i kategorien «ProTeam», som er ett nivå under World Tour. Blant Boasson-Hagens nye kollegaer er Niki Terpstra (36) fra Nederland, og de franske proffrytterne Pierre Latour (27) og Alexis Gillermoz (32). 

Rudsbygdingen skal ha hatt tilbud fra flere lag, men ønsket ikke å gå inn på en kontrakt der han var avhengig av å kjøre inn resultater for å sikre seg en anstendig lønn.

Ifølge TV2 sier Boasson-Hagen at han signerte kontrakten med Total Direct Energie hovedsakelig fordi det franske laget tilbød mer enn minimumslønnen som er fastsatt av det internasjonale sykkelforbundet UCI.   

Boasson-Hagen skal også ha vært i dialog med sitt tidligere lag Ineos-Grenadiers (tidligere Team Sky), uten at det resulterte i noe kontrakttilbud. 

Publisert 17. november 2020 kl 11.13
Sist oppdatert 17. november 2020 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen