Edvald Boasson Hagen leverte en sterk tredjeplass på dagens andre etappe i Tirreno-Adriatico, da han ble spurtslått av Peter Sagan et lite sekund bak soloseirende Zdenek Stybar. 

Nordmannen fortsatte dermed sin knallsterke sesongstart etter et par ukers treningsopphold siden Tour of Oman. Gårsdagens innledende lagtempo ble en skuffelse for Team Dimension Data laget, men Edvald slo altså knallhardt tilbake på rittets første fellesstartetappe, som var av det kuperte slaget. 

Like bemerkelsesverdig som den sterke prestasjonen var imidlertid Edvalds nye mesterskapstrøye, som må kunne sies å være en stor forbedring fra den lite pen versjonen han konkurrerte med tidligere i sesongen. 

KJIP MESTERTRØYE: Første utgave av Edvald Boasson Hagens norgesmestertrøye var ikke mye å samle på. Foto: Cor Vos. 

Der den forrige utgaven kun var en vanlig Team Dimension Data-drakt med et lite norsk flagg er den nye mestertrøyen prydet med et stort vertikalt flagg som virkelig viser hvilket land Edvald er regjerende mester i. Allerede i morgen blir det gode muligheter til å se Edvald i ny drakt kjempe om etappeseier, når Tirreno-Adriatico fortsetter med en ny mellomkupert etappe. 

Lars Petter Nordhaug kjører også det italienske WorldTour-rittet. Sky-rytteren gjorde en formidabel jobb for lagkaptein Michal Kwiatkowski på dagens etappe. 

Resultater

Tirreno-Adriatico 2. etappe, topp 10 

1

Zdenek Stybar (Cze) Etixx - Quick-Step

5:10:03

 

2

Peter Sagan (Svk) Tinkoff Team

0:00:01

 

3

Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data

 

 

4

Simon Clarke (Aus) Cannondale Pro Cycling

 

 

5

Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team

 

 

6

Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team

 

 

7

Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team

 

 

8

Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal

 

 

9

Michal Kwiatkowski (Pol) Team Sky

 

 

10

Gianluca Brambilla (Ita) Etixx - Quick-Step