Ett brudd bestående av ni ryttere kom seg av gårde på den åttende etappen av Giro d'Italia, og etter hvert ble det klart at kampen om etappeseieren skulle stå mellom dem.

Etter å ha vært over 18 kilometer lange Bocca della Selva ventet en lengre utforkjøring, før man avsluttet med et parti på 2,5 kilometer à 7,6 prosent i avslutningen opp til Guardia Sanframondi.

Det steg jevnt oppover frem til den siste knekkeren, og det ble støting og taktisk kjøring i bruddet.

Rundt åtte kilometer fra streken lykkes Victor Campenaerts (Qhubeka-Assos) og Giovanni Carboni (Bardiani CSF Faizanè)

Inn i det siste henget dro Carboni fra, men da Victor Lafay (Cofidis) angrep bakfra, hentet han raskt inn italieneren. Og den 25 år gamle franskmannen tok seg bare et lite pust i bakken, før han akselererte igjen og Carboni var sjanseløs på å følge.

Etter hvert angrep også Francesco Gavazzi (Eolo-Kometa) fra gruppen og tok opp jakten, men han var aldri i nærheten av å true Cofidis-rytteren.

Dermed kunne Lafay juble over karrierens største triumf.

I hovedfeltet ble det kjørt hardt i den siste bakken og til slutt var det en redusert gruppe som kom til mål.

Det ble imidlertid ingen angrep og det ble få endringer i sammendraget. Attila Valter (Groupama-FDJ) beholder ledelsen i sammendraget.

Tobias Foss satt fint med i feltet som talte omtrent 30 ryttere, og nordmannen ble til slutt nummer 25 på etappen.

Dermed ligger han fremdeles på 18. plass sammenlagt, ett minutt og 53 sekunder bak.

I morgen venter en 158 kilometer lang etappe mellom Castel di Sangro og Campo Felice. Etappen har nesten ikke en flat meter og byr på fire kategoriserte stigninger.

Etappen avsluttes med en 1,6 kilometer lang grusvei som stiger med 8,6 prosent i snitt.