Andreas Leknessund mistet ledertrøya i Giro d'Italia

Leknessund mistet den rosa trøya, Evenepoel ute av Giroen

Andreas Leknessund klarte ikke å forsvare den rosa ledertrøya i Giro d'Italia. Remco Evenepoel vant den 35 kilometer lange tempoen, men måtte senere på kvelden bryte rittet.

Sist oppdatert 15. mai 2023 kl 07.18
MISTET TRØYA: Andreas Leknessund mistet ledelsen i Giro d'Italia søndag. Foto: Cor Vos
MISTET TRØYA: Andreas Leknessund mistet ledelsen i Giro d'Italia søndag. Foto: Cor Vos

Søndag fikk Andreas Leknessund sin (så langt) siste dag i rosa trøye, hans femte, det meste en norsk syklist har hatt i ledertrøyen Giro d'Italia.

På den 35 kilometer lange tempoen mellom Savignano sul Rubicone til Cesena endte tromsøværingen på 19. plass, ett minutt og 15 sekunder bak etappevinner Remco Evenepoel.

– I dag var kanskje ikke min beste tempo, men jeg ga alt og jeg gjorde alt jeg kunne. Det var uansett superkult å være den siste som startet etappen i dag. Jeg er stolt av dagene jeg hadde i rosa, sa Leknessund til Discovery etter etappen.

23-åringen tok den rosa trøyen på den fjerde etappen forrige uke og beholdt den på imponerende vis på tøffe etapper fredag og lørdag.

– Jeg er ikke skuffet over å miste rosa i dag for det var akkurat det jeg forventet. Jeg fikk uansett flere dager i rosa enn jeg hadde forventet, så jeg er ikke skuffet i det hele tatt.

PSST! Et tragisk dødsfall gjorde at Leknessund fikk en tøff inngang til Giroen

Team DSM-rytteren gikk inn i rittet med ambisjoner om å kjøre om etappeseier. På den fjerde etappen var han nær, men kunne ikke hamle opp med Aurélien Paret-Peintre, men tok i stedet rosa trøye.

Etter søndagens tempo er Leknessund nå på femteplass sammenlagt, 22 sekunder bak Geraint Thomas, men ser ut til å prioritere jakt på etappeseire.

– Fra og med i dag er jeg ikke i rosa og vi kommer ikke til å sykle som vi har syklet. Så langt har det vært en bra Giro for bruddene og det er noe jeg håper på de neste to ukene også. Det er mer i vente og jeg ser frem til de siste etappene.

Les alt om etappene i årets Giro d'Italia her!

Evenepoel ute

Remco Evenepoel (Soudal - Quick-Step) var den store favoritten foran gårsdagens tempo, etter å ha levert en maktdemonstrasjon på den innledende tempoen i rittet.

Evenepoel innfridde forsåvidt, men det ble en utrolig jevn seierskamp.

Til slutt vant han med kun ett sekund tilbake til Geraint Thomas og to sekunder til Tao Geoghegan Hart (begge Ineos Grenadiers).

En annen sammenlagtfavoritt, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), gjorde også en solid tempo og endte på sjetteplass, 17 sekunder bak Evenepoel.

Med etappeseieren tok også Evenepoel tilbake sammenlagtledelsen, MEN: Søndag kveld kom beskjeden om at 23-åringen må stå av Giroen og starter ikke rittet etter hviledagen mandag.

– Det er med tungt hjerte at jeg meddeler at jeg forlater Giro d'Italia etter å en rutinetest for covid-19, som dessverre viste seg å være positiv.

Dermed er det altså Geraint Thomas som vil starte i rosa trøye på den 10. etappen tirsdag.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 15. mai 2023 kl 06.57
Sist oppdatert 15. mai 2023 kl 07.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen