Sven Erik Bystrøm står av Giro d'Italia 2023

Bystrøm reiser hjem fra Giroen

Sven Erik Bystrøm har syklet flere etapper i Giro d'Italia med covid-19, men ville likevel fortsette rittet. Tirsdag formiddag kom kontrabeskjeden.

Sist oppdatert 16. mai 2023 kl 11.28
UTE AV GIROEN: Sven Erik Bystrøm står av Giro d'Italia. Foto: Cor Vos
UTE AV GIROEN: Sven Erik Bystrøm står av Giro d'Italia. Foto: Cor Vos

– Nå føler jeg meg bedre og jeg håper det verste er over, fortalte Sven Erik Bystrøm til Discovery mandag, da han avslørte at han hadde syklet de forrige etappene av Giro d'Italia med covid-19.

31-åringen planla imidlertid å fortsette rittet, men tirsdag formiddag har Bystrøm og Intermarché-Circus-Gobert gjort en helomvending.

– Sven Erik Bystrøm kommer ikke til å starte den 10. etappen av Giro d'Italia, skriver laget i en pressemelding.

– Som en påminnelse fikk Bystrøm grønt lyst av de medisinske teamene til UCI og RCS (Det internasjonale sykkelforbundet og Giro d'Italia-arrangøren, red.anm.) til å fortsette rittet etter å ha testet positivt for covid, i fravær av symptomer og i henhold til UCIs protokoll.

– Gjennom natten utviklet imidlertid Bystrøm symptomer, og som en forholdsregel og for å ta vare på helsen hans, vil han dra hjem for å hvile.

Haugesunderen hadde vist lovende takter med å bli nummer seks i en tøff avslutning på den tredje etappen.

Bystrøm, som syklet sin første Giro, fortalte til Discovery at de siste dagene hadde vært krevende, men at han ikke ville dra hjem.

– Man må ta en vurdering basert på symptomer. Hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. Det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa han mandag.

Bystrøms lagkamerat Rein Taaramäe forlater også rittet, men som følge av mageproblemer.

Med Bystrøm ute av rittet er det kun to nordmenn igjen i feltet: Andreas Leknessund og Jonas Iversby Hvideberg (begge Team DSM).

PSST! Gravelsykler er den nye store sykkeltrenden. Vi har testet mer enn 40 sykler! (+)

Innfører tiltak

Selv om koronapandemien er over for de fleste av oss, påvirker den fremdeles sykkelfeltet, og har gjort seg særdeles gjeldende i Giroen.

Før rittet måtte flere ryttere melde forfall, blant andre vår egen tempoverdensmester Tobias Foss, og også de siste dagene har den gjort satt sitt preg på rittet.

Etter å ha vunnet søndagens 35 kilometer lange tempoetappe måtte sammenlagtleder Remco Evenepoel forlate rittet.

Med Bystrøms tilfelle er det nå syv ryttere som har stått av årets ritt som følge av viruset.

Det gjorde at arrangør RCS innførte tiltak mandag.

Det vil fra nå av være krav om bruk av munnbind for alle som er i nærheten av rytterne.

Etter hviledag mandag, fortsetter Giro d'Italia tirsdag med det som forventes å bli en spurtetappe. Rittet ser du på Discovery+/Eurosport.

PSST! Andreas Leknessund er blitt historisk etter fem dager i rosa trøye i årets Giro, men tromsøværingen var preget av et dødsfall i nær relasjon foran rittet

Publisert 16. mai 2023 kl 11.24
Sist oppdatert 16. mai 2023 kl 11.28
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue