Vélochef Clubhouse har akkurat åpnet for serving av Oslos syklister, og planleggingen av rettene til årets Tour de France er i full gang. Alpemenyen er Henrik Orres favoritt.
FØR JOBB: Morgensyklistene i Oslo Dawn Patrol rekker akkurat frokost før de sykler videre på jobb. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 3 minutter
Gjengen i Vélochef har jobbet intenst for å få sitt nye klubbhuskonsept klart til åpningen av Oslo – noe de akkurat klarte.
Sommeren kom med et smell, byen våknet til liv og i Hausmanns gate i Oslo sentrum kunne den tidligere Sky-kokken Henrik Orre endelig servere Oslos sykkelmiljø.
I skrivende stund er det fortsatt noe begrensninger for Oslos serveringssteder, men store deler av serveringstilbudet er i full gang.
Morgensyklistene i Oslo Dawn Patrol har allerede lagt sin elsk på frokosten, og med flere ukentlige gruppeturer går det nok av Orres spesialiteter tidlig på morgenen.
Bananbrød, croissanter og canelé, i tillegg til kaffe fra Supreme Roastworks, går omtrent like fort som den raskeste gruppa i morgenpatruljen.
Vélochef Clubhouse er mer enn et frokoststed. Stedet har egen lunsj-og frokostmeny, i tillegg til middag – med ukentlige trerettersmenyer.
Sykkelsportens største kulturarrangement Tour de France står også for døren, og med det blir det ny mat-og vinmeny basert på hvor feltet befinner seg.
– Jeg gleder meg aller mest til Alpene. Rettene som lages i området er kanskje ikke optimalt for at det skal gå fort oppover, for det er bare fett og karbohydrater. Men det smaker veldig godt!
– Vi antar du har noen konkrete retter klare til menyen?
– Ja, vi skal blant annet lage «tartiflette». Dette er en rett laget av poteter, løk, ost og fløte. Osten som brukes heter reblochon-ost. Men det kan bli KOM av en slik rett, det er jo mye energi i den, humrer Orre.
Gjengen i Vélochef Clubhouse sliter akkurat nå med å skille mellom dagene. I våres hadde de så godt som flyttet inn i lokalet, der absolutt all oppussingen ble gjort på egenhånd. De tok over etter et serveringssted som ikke hadde klart seg gjennom koronoperioden, og ble akkurat klare til byen åpnet.
– Livet er bra akkurat nå, selv om vi omtrent har flytta inn for en periode mens vi åpner.
Men nå er vi inni fasen der vi skal levere det vi kan. Da er det bare glede, sier han.
Lokalet i Hausmanns gate har to etasjer, der vi fra inngangen finner bar, kjøkken og restaurant. Begge etasjene har selvsagt tv der det surrer og går historiske ritt, som selvsagt viser de viktigste rittene live.
Messaninen i andre etasje har også bord for servering, i tillegg til dyp sofa og stoler for de som vil slenge seg ned etter en sykkeltur og slappe av med mat, øl og målgang.
Om du eventuelt ser for deg å bruke like mye tid i Hausmanns gate som på sykkelen har stedet også en liten, eksklusiv medlemsklubb.
– Det er en liten klubb som teller 50 medlemmer enn så lenge. Medlemmene får halv pris på kaffe, de står først i køen ved alle eventer og vi vil i tillegg ha eksklusive klubbkvelder bare for medlemmene, forteller Orre.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.