Etappeseier til Andrea Vendrame i Giro d'Italia

En populær italiensk seier da Andrea Vendrame lurte klatresterke bruddkompiser på den 12. etappen av Giro d'Italia.

Sist oppdatert: 20. mai 2021 kl 17.33
TAKTISK TRIUMF: Andrea Vendrame spilte kortene sine riktig og lurte bruddkameratene. Foto: Cor Vos
TAKTISK TRIUMF: Andrea Vendrame spilte kortene sine riktig og lurte bruddkameratene. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

En lang og krevende dag på den 12. etappen av Giro d'Italia, med 212 kilometer mellom Siena og Bagna di Romagna, med 3700 høydemeter som skulle forseres.

Etter en brutal dag på grusen i Toscana på den 11. etappen var det imidlertid relativt rolig blant favorittene. I stedet skulle et større brudd få gå av gårde, hvor til slutt fire ryttere skulle gjøre opp om seieren.

Den siste klatringenetappen, Passo del Carnaio, steg i 10,8 kilometer med 5,1 prosent, men hadde et lengre bratt parti. Den spurtsterke italieneren Andrea Vendrame (AG2R Citroën) gikk av gårde i forkant av den, for å klare å henge med de beste klatrerne over.

Vendrame hadde bra med kjørestyrke og holdt unna over det bratteste partiet, før han fikk besøk av George Bennett (Jumbo-Visma), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) og Chris Hamilton (Team DSM).

De tre gjorde noen forsøk i den siste, lettkjørte delen av stigningen, men ingen lykkes med å gå av gårde. Også i den fem kilometer lange utforkjøringen ble det forsøkt, men de klarte altså ikke å riste av seg Vendrame.

På de siste fem kilometerne var det relativt flatt og det taktiske spillet mellom kvartetten startet. Med tre kilometer til mål gikk Vendrame og Hamilton av gårde, mens Brambilla og Bennett ble sittende og se på hverandre.

Det ble avgjørende og kampen om etappeseieren skulle stå mellom Vendrame og Hamilton. På oppløpet i Bagna di Romagna var det ingen tvil om at Vendrame var den raskeste og 26-åringen tok sin første etappeseier i Giro d'Italia.

Rolig blant sammenlagtrytterne

I hovedfeltet var det Ineos Grenadiers som kontrollerte for sammenlagtleder Egan Bernal.

Der ble det holdt et jevnt høyt tempo, og de fleste virket fornøyd med utviklingen.

På den siste klatringen kom det et angrep fra Trek-Segafredo, med Giulio Ciccone og Vincenzo Nibali, men det britiske laget var raske med å nøytralisere forsøket.

Nibali forsøkte igjen på utforkjøringen og lykkes med å få en liten luke. Da veltet også Gianni Moscon (Ineos) da han fulgte ham.

På det flate partiet holdt Nibali trykket opp, men italieneren fikk aldri noen stor luke med Ineos kontrollerende bak, og Nibali tok bare syv sekunder på feltet.

Dermed er det uforandret i sammendraget, og Tobias Foss ligger fremdeles som nummer ni i sammendraget, to minutter og 49 sekunder bak.

Publisert 20. mai 2021 kl 17.33
Sist oppdatert 20. mai 2021 kl 17.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen