Caleb Ewan med vanvittig langspurt i Giro d'Italia

Den syvende etappen av Giro d'Italia endte i en massespurt. Fernando Gaviria forsøkte å overraske, men Caleb Ewan svarte på brutalt vis.

Sist oppdatert 14. mai 2021 kl 18.30
OVERLEGEN: Ny triumf for Caleb Ewan i Giro d'Italia. Foto: Cor Vos
OVERLEGEN: Ny triumf for Caleb Ewan i Giro d'Italia. Foto: Cor Vos

Som forventet endte den syvende etappen av Giro d'Italia i en massespurt. På oppløpet var det en sterk motvind, som gjorde timingen spesielt viktig.

Bora-hansgrohe styrte mye inne på de siste kilometerne, før Lotto Soudal tok over og satte tempoet inn i en kort, men tøff knekker med halvannen kilometer til mål.

Der angrep Francesco Gavazzi (Eolo-Kometa), men Daniel Oss (Bora-hansgrohe) sørget for å nøytralisere angrepet.

Bak lå Caleb Ewan i god posisjon, etter godt arbeid fra lagkameratene i Lotto Soudal. Oss holdt oppe farten i front, men rundt 600 meter fra mål gikk Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) ordentlig til.

Colombianeren forsøkte å overrumple konkurrentene, men Ewan nølte ikke med å svare.

Etter å ha tettet luken opp til konkurrenten, hadde ikke Ewan noe annet valg enn å gå til på direkten, med omtrent 400 meter til mål.

Australieren kom med god fart bakfra og åpnet opp en solid luke. Bakfra kjempet Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation) og Tim Merlier (Alpecin-Fenix) hardt for å komme i kapp med Ewan.

De to var imidlertid sjanseløse og var aldri i nærheten av å komme opp på siden av 26-åringen, som tok en klar seier, hans andre i årets Giro d'Italia.

Tobias Foss kom inn langt fremme i feltet på en 22. plass, og beholder 18. plassen sin i sammendraget. Han er ett minutt og 53 sekunder bak sammenlagtleder Attila Valter (Groupama-FDJ).

I morgen fortsetter Giroen med en klatreetappe. Du kan lese mer om hva Tobias Foss gjør for å spare vekt på klatreetappene her.

Publisert 14. mai 2021 kl 18.30
Sist oppdatert 14. mai 2021 kl 18.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen