Andreas Leknessund

Andreas Leknessund fra Tromsø er en av de mest lovende syklistene i Norge, og i 2024 sykler han for Uno-X Mobility.

Andreas Leknessund er 24 år gammel og regnes som et av våre største sykkeltalenter. Han ble proff i 2021, da han tok steget fra Uno-X og opp i sportens øverste nivå i det tyske laget Team DSM.

Tromsøværingen har en veldig stor motor og er allerede to ganger Norgesmester på tempo, samt Europamester på tempo i U23-klassen.

I 2022 fikk han sitt virkelige gjennombrudd, med deltakelse i Tour de France, hvor han var i brudd og kjempet om etappeseier, før han på høsten tok etappe- og sammenlagtseier på hjemmebane i Arctic Race of Norway.

Oppturen fortsatte i mai 2023. Da tok Leknessund noe overraskende den rosa trøyen i Giro d'Italia, og holdt den i fem dager. Det er det lengste noen nordmann har hatt ledertrøya i det italienske treukersrittet.

I 2024 er han tilbake i Uno-X.

annonse
Hvilket lag sykler Andreas Leknessund for?

Han sykler for det tyske WorldTour-laget Team DSM. Tidligere har han syklet for det norske profflaget Uno-X Pro Cycling.

Hvilken ryttertype er Andreas Leknessund?

Andreas Leknessund har en veldig stor fysisk kapasitet og en veldig god sittestilling på temposykkelen, som gjør at han er to ganger Norgesmester på temposykkel. Han er også veldig god i mellomlange bakker.

Kan Andreas Leknessund vinne Tour de France?

Han kan kanskje være en kandidat til det en gang i fremtiden, men foreløpig har han ikke valgt å satse mot å bli en temporytter, men heller en som kjører godt i ritt som Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen