Hjem
 / Tobias Foss

Tobias Foss

Tobias Foss er den regjerende verdensmesteren på tempo og sykler som proff for Jumbo-Visma. De siste årene har han vært en av Norges beste syklister, og i 2021 sto han blant annet for tidenes beste norske sammenlagtplassering i Giro d'Italia.

Tobias Foss er bare 25 år gammel, men har allerede skrevet norsk sykkelhistorie flere ganger.

Gutten fra Vingrom fikk sin tidlige sykkelutdannelse gjennom Lillehammer CK, før han var en av de første rytterne som gikk til Uno-X.

Etter å ha slått igjennom internasjonalt på u23-scenen ved å vinne Tour de l'Avenir, «ungdommens Tour de France», i 2019, ble han hentet til storlaget Jumbo-Visma i 2020.

I 2021 fikk han sitt store internasjonale gjennombrudd da han imponerte i Giro d'Italia og tok tidenes beste norske sammenlagtplassering i rittet, niendeplass.

Men den aller største bragden kom høsten 2022. Etter en trøblete sesong overrasket han både seg selv og resten av sykkelverden da han ble tempoverdensmester i Wollongong. Det har ingen norsk rytter tidligere klart i seniorklassen.

I 2023 er han inne i sitt siste kontraktsår med Jumbo-Visma.

annonse
annonse
Hvilket lag sykler Tobias Foss for?

Tobias Foss har syklet for Jumbo-Visma siden 2020. I 2021 signerte han en ny kontrakt med laget, som løper ut 2023-sesongen.

Hva er Tobias Foss beste resultat?

I 2022 tok han en overraskende seier på tempoen under VM i Wollongong, og ble tidenes første norske verdensmester på tempo i seniorklassen.

Hvilke lag har Tobias Foss syklet for?

Tobias Foss syklet i 2017-sesongen for Joker-Icopal. I 2018-2019 syklet han for Uno-X, før han i 2020 signerte for Jumbo-Visma

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue